H Ραχήλ Μακρή κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά κατά Στουρνάρα


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.


H Ραχήλ Μακρή κατέθεσε  τη μηνυτήρια αναφορά κατά ΣτουρνάραΗ κ. Μακρή αποδίδει στον κ. Στουρνάρα πιθανό δόλο για όσα αναφέρει στην έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής που υπέβαλε χθες στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τελικά δεν έγινε αποδεκτή.
Η βουλευτής τόνισε ότι οι αναφορές του κ. Στουρνάρα περί πιθανής εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι
επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο του, καθώς και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, αλλά κατ’ ιδίαν σε πολιτικούς αρχηγούς, και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης.

Η βουλευτής πρόσθεσε ότι....
«σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί».
Ακόμη, ανέφερε ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες της από τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο Χρηματιστήριο.
Επίσης, η κ. Μακρή έκανε λόγο και για δόλο από την πλευρά του κ. Στουρνάρα, λέγοντας ενδεικτικά ότι ο δόλος ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτές οι εκθέσεις κατατίθενται τον Οκτώβριο ή τον Φεβρουάριο, ενώ ο κ. Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια μια ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup.
tovima

Σχόλια

  1. Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα «κόψουμε» μόνοι μας 100 δισ. ευρώ

    Δήλωσή της σε αντιπαράθεση που είχε σε εκπομπή του Flash Κοζάνης
    ===========================================
    Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα «κόψουμε» μόνοι μας 100 δισ. ευρώ

    Η κυρία Ραχήλ Μακρή, σε αντιπαράθεση που είχε με ανθυποψήφιό της, σε εκπομπή του Flash Κοζάνης, αρνήθηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

    «Τι εννοείτε;
    Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;
    Αφού δεν προβλεπεται» σημείωσε η κα Μακρή και συνέχισε λέγοντας «Δεν πειράζει.
    Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ».
    ====================
    Ανακοίνσωη της Νέας Δημοκρατίας

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ.

    Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;».
    ================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου