Financial Times: Τα βόρεια προάστια και η ελληνική ελίτ είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση


 Στην άλλη όψη της Ελλάδας στρέφουν την προσοχή τους οι Financial Times.
 Όχι στις φτωχές συνοικίες, ούτε στην επαρχία.
 Υπό τον τίτλο «Οι εύποροι Έλληνες είναι οργισμένοι με τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης» σημειώνει πως οι ελίτ της Αθήνας κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού. 


Η δημοσιογράφος της εφημερίδας, Χένρι Φόι, πήγε ως τα περιβόητα βόρεια προάστια και συνομίλησε με πολίτες που θεωρούνται μέλη της ελίτ. 
Ο πρώτος της σταθμός ήταν...
το ξενοδοχείο Semiramis, σε μια βραδινή έξοδο όπου περιλάμβανε σαμπάνια, πούρα, πισίνες και με μια προσποίηση ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
 

 Ώρες νωρίτερα, € 1,6 δις ευρώ είχαν διαφύγει από τις ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα η τράπεζα της Ελλάδας να ζητήσει από την ΕΚΤ επιπλέον οικονομική ενίσχυση 2 δις ευρώ».
Αναφέρει χαρακτηριστικά:......

«Αυτό το πλήθος των Ελλήνων, που αποτελείται από ευκατάστατους επιχειρηματίες, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και κοσμικούς φαίνεται εκνευρισμένο από το γεγονός ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού. 
Το ενδεχόμενο να κλείσουν οι αναλήψεις μετρητών και να τεθεί όριο στις αναλήψεις τους εξοργίζει ακόμη περισσότερο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα τους σώσουν».
 «Η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Καταστρέφει τη χώρα. Είναι κομμουνιστές και δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα», δηλώνει μια 40 χρονη τραπεζίτης, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει το συντομότερο συμφωνία».
 Για την εύπορη ελληνική κοινωνία, η ζωή χωρίς το ευρώ είναι σχεδόν αδιανόητη. Το ενιαίο νόμισμα καθιστά ευκολότερο για αυτούς να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές στο εξωτερικό, να αγοράζουν ακίνητα και πολυτελή αγαθά οπουδήποτε στην Ευρώπη.
Καθώς όμως η κρίση συνεχίζεται και κλιμακώνεται, μια άλλη κατηγορία ελλήνων, κυρίως υποστηρικτές της αριστεράς κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, εξισώνουν την παραμονή στο ευρώ με εξοντωτικές περικοπές των δημοσίων δαπανών και μεγάλες κοινωνικές ανισότητες.
 Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο μέρος της ελίτ της χώρας περιφρονεί και καταδικάζει τις ενέργειες του Τσίπρα και τον τρόπο που διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της χώρας.
«Όσοι έχουν λίγα ή πολλά για να χάσουν είναι πλέον φανερά ενοχλημένοι από την ελληνική κυβέρνηση» δηλώνει ο Πάτροκλος Κουδούνης, ιδρυτής μια εταιρείας συμβούλων.
 

«Η εργατική τάξη αντίθετα, χωρίς χρήματα και άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν έχει τίποτα για να ανησυχεί» συνεχίζει ο Κουδούνης.
 Ο φόβος για το τι θα μπορούσε να συμβεί από αύριο Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων για έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων έχει οδηγήσει πολλούς πλούσιους έλληνες να μετακινήσουν μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας τους στο εξωτερικό, ή να συσσωρεύουν σωρούς μετρητών στα σπίτια τους.
 Σύμφωνα με τραπεζικά στοιχεία, από το τέλος του Απριλίου έως σήμερα περισσότερα από 70 δις ευρώ έχουν μεταφερθεί σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σχόλια

  1. Μια πόλη που τη λένε… ΣΥΡΙΖΑ

    – 37 βουλευτές με 406 ακίνητα – Ρεκόρ ο Στρατούλης με 19 ιδιοκτησίες

    Μία πόλη 406 ακινήτων θα μπορούσαν θεωρητικά να συγκροτήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούσαν να συγκεντρώσουν πλάϊ-πλάϊ τις ιδιοκτησίες τους. Και βέβαια ο "πρώτος του χωριού" λογικά θα ήταν ο κ. Στρατούλης που κατέχει 19 ακίνητα, αλλά αρνείται "για λόγους αρχής" να πληρώσει το χαράτσι.(Δείτε το σχετικό video)
    Αίσθηση προκαλεί η περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό έτος του 2012, καθώς η πλειοψηφία εμφανίζεται σύμφωνα με το πόθεν έσχες που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Δεκέμβριο, να έχει πάνω από 10 ακίνητα ο καθένας ενώ δεν λείπουν και ηχηρές περιπτώσεις όπου βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ακόμα και 19 ακίνητα. Το σύνολο των ακινήτων 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε σύνολο τα 406, ανεβάζοντας τα κατακεφαλήν ακίνητα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίπεδο “προνομιούχων” πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ

    O Τσουκαλάς είπε ότι συνταξιοδοτήθηκε από την ABN-Amro από την οποία πήρε τις 500.000 για εθελουσία έξοδο και τις 800.000 από ασφαλιστικό πρόγραμμα, και ότι η "ABN-Amro δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα γιατί εξαγοράστηκε από την RBS που δραστηριοποιείται σε ναυτιλιακά στον Πειραιά"... ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!

    Η ΑBN-Amro δεν υπάρχει στην Ελλάδα από το 2002 και φυσικά η RBS στον Πειραιά δεν έχει καμία σχέση με την ABN-Amro που δούλευε ο Τσουκαλάς μιας και το ελληνικό της τμήμα πωλήθηκε το 2002 στην ΑΣΠΙΣ του άλλου λαμόγιου του Ψωμιάδη που είναι προφυλακισμένος.

    Δείτε εδώ την ανακοίνωση προς το ΧΑΑ, της εξαγοράς της ABN-Amro Ελλάδος από την ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ στις 22/11/2002!!
    Άρα έχουμε και λέμε ότι από το 2002 ο Τσουκαλάς δούλευε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και δη στου απατεώνα Ψωμιάδη...

    Στις αρχές του 2010 και ενώ η ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ ήταν υπό κατάρρευση και ο Ψωμιάδης είχε αρχίσει τα σούρτα-φέρτα στον εισαγγελέα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχωσε 30 εκ εξαγοράζοντας το 32% της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ και ξεκινώντας έτσι τις διαδικασίες πλήρους εξαγοράς της ΑΣΠΙΣ, η οποία μετονομάστηκε σε Τ ΒΑΝΚ

    Δείτε εδώ και αυτή την ανακοίνωση προς το ΧΑΑ
    Ένα χρόνο αργότερα η Τ ΒΑΝΚ, πρώην ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, πρώην ABN-Amro ΒΑΝΚ του ψεύτη του ΣΥΡΙΖΑ συγχωνεύθηκε με το ΤΤ...

    Σύμφωνα με δήλωσή του ο ψεύτης έφυγε από την τράπεζα το 2010 άρα τα λεφτά που πήρε τα πήρε ή από την ΑΣΠΙΣ και τα έκλεψε από τους ταλαίπωρους που χάσανε τα λεφτά τους με τις ασφάλειες του Ψωμιάδη ή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο χρηματοδοτήσαμε εμείς με την ανακεφαλαιοποίηση και τις εγγυήσεις του κράτους...

    Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο για την εθελουσία αλλά και για την ασφάλεια που λέει ότι του απέφερε 800.000 ευρώ αποζημίωση. Όταν το 2002 ο Ψωμιάδης αγόρασε την ΑΒΝ τα αγόρασε όλα! Ακόμα και τα ασφαλιστικά προγράμματα που συνέχισαν να τρέχουν μέσα από τις εταιρίες του.

    Όσο για το πώς πήρε τόση μεγάλη αποζημίωση είναι γνωστό το κόλπο που γινόταν και στην Αγροτική για τα διευθυντικά στελέχη φουσκωμένοι πλασματικοί μισθοί τα τελευταία χρόνια και τσούπ το εκατομμυριάκι... Για να πάρετε μια ιδέα τι πάρτι γίνονταν στην ΑΣΠΙΣ δείτε εδώαποζημίωση 9 εκ ευρώ σε διευθυντικό στέλεχος

    Αυτά για να μη μας περνάει ο Τσουκαλάς για ηλίθιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου