Eίναι πολύ κακό παιδί...FT: «Ανυπάκουος ο Τσίπρας…αυτό τον έφερε στην εξουσία»



«Σφοδρή» χαρακτηρίζουν οι Financial Times την ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα από τη συμμετοχή του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκαλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό «ανυπάκουο». 

Η βρετανική εφημερίδα, σε σημερινό της δημοσίευμα στο οποίο επικεντρώνεται στις χθεσινές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, υποστηρίζει πως οι εμπλεκόμενες πλευρές ευελπιστούν στην επίτευξη μίας συμφωνίας έως τις 11 Ιουνίου.

«Αντιμετωπίζοντας μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις της μικρής θητείας του ως πρωθυπουργού», γράφουν οι FT, «ο Αλέξης Τσίπρας κατέφυγε χθες στο ίδιο γνώρισμα που έφερε την σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνησή του στην εξουσία: την ανυπακοή». Σύμφωνα με το εκτενές δημοσίευμα, οι εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις ελπίζουν πως μια λεπτομερής συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να επιτευχθεί μέχρι τις 11 Ιουνίου.
«Καθώς ετοιμάζονταν να αναχωρήσει από την Αθήνα για τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας απέκρουσε μια νέα –και ενδεχομένως τελική- προσφορά διάσωσης στην οποία κατέληξαν οι πιστωτές της χώρας μετά από έκτακτη σύσκεψη των ισχυρότερων ηγετών της ΕΕ το βράδυ της Δευτέρας», συνεχίζει και προσθέτει:......

«Αντιθέτως, υποσχέθηκε να αναγκάσει τους αντιπάλους του να «προσχωρήσουν στον ρεαλισμό», λέγοντας «θα συζητήσω την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει»».

Σχόλια