Daily Telegraph :«Ωμός εκφοβισμός η έκθεση Στουρνάρα»


ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο αρθρογράφος Άμπρος Έβανς-Πρίτσαρντ της εφημερίδας Daily Telegraph αναφέρεται στο περιεχόμενο της έκθεσης του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Σημειώνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσιάζει δυνητικούς κινδύνους στο χειρότερο σενάριο -κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι αποδεκτό- αλλά συμπεραίνει ότι όλα αυτά θα
συμβούν αν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν συμφωνήσει με τους όρους που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Οι απειλές ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από την ΕΕ και ότι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα οδηγήσουν στην οικονομική κατάρρευση αν δεν επιτευχθεί συμφωνία συνιστούν ωμό εκφοβισμό, σημειώνει η Daily Telegraph.

Σχόλια

  1. Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα «κόψουμε» μόνοι μας 100 δισ. ευρώ

    Δήλωσή της σε αντιπαράθεση που είχε σε εκπομπή του Flash Κοζάνης
    ===========================================
    Ραχήλ Μακρή: Αν μας διακόψουν τη χρηματοδότηση θα «κόψουμε» μόνοι μας 100 δισ. ευρώ

    Η κυρία Ραχήλ Μακρή, σε αντιπαράθεση που είχε με ανθυποψήφιό της, σε εκπομπή του Flash Κοζάνης, αρνήθηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

    «Τι εννοείτε;
    Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;
    Αφού δεν προβλεπεται» σημείωσε η κα Μακρή και συνέχισε λέγοντας «Δεν πειράζει.
    Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ».
    ====================
    Ανακοίνσωη της Νέας Δημοκρατίας

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ.

    Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;».
    ================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιστορικό άδειασμα Στουρνάρα σε Σαμαρά: Το 2010 κανένας δεν ήταν έτοιμος, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κομισιόν
    =====================================================================

    Μια ιδιαίτερα σημαντική δήλωση, ιστορικής αξίας, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα φιλοξενεί η εφημερίδα «Les Echos» ο οποίος και τονίζει ότι το 2010 ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

    Παραθέτω το απόσπασμα της δήλωσης του, όπως αναμεταδίδεται από την Καθημερινή:

    «Το 2010 κανένας δεν ήταν έτοιμος. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν υπήρχε...
    ...κανένας μηχανισμός διάσωσης. Τα πράγματα είναι καλύτερα σήμερα, αλλά η Ελλάδα υπέφερε πολύ, αφού έχασε από το 2008, το 25% του πλούτου της. Ήταν μια δοκιμασία εξαιρετικά επίπονη, την οποία κανένας δεν θα ήθελε να ξαναζήσει. Για την αποφυγή της, θα έπρεπε να υπήρχε ένας μηχανισμός χρηματοπιστωτικής διάσωσης, μια τραπεζική ένωση, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης».

    Θυμίζω ότι το 2010 ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε περήφανα στο Ζάππειο 1 ότι ο ίδιος διαθέτει μια λύση σημαντικά καλύτερη από αυτήν της τότε ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρώπης με την οποία θα μηδένιζε μέσα σε λίγους μήνες το έλλειμμα της χώρας.

    Όπως σωστά επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας, το 2010 δεν υπήρχε κανένας μηχανισμός διάσωσης. Ένας τέτοιος δημιουργήθηκε στη συνέχεια για την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο Αντώνης Σαμαράς καταψήφισε στο ελληνικό Κοινοβούλιο το πρώτο Μνημόνιο, αρνούμενος ουσιαστικά τη βοήθεια του μηχανισμού αυτού.

    Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως ο άνθρωπος που σώζει τη χώρα από την καταστροφή και ο Γιώργος Παπανδρέου, του οποίου τις πολιτικές ακολουθεί κατά γράμμα, παρουσιάζεται ως περίπου ως άξιος δημόσιου λιθοβολισμού.

    Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στουρνάρας σε Καμμένο: "Ο Καραμανλής φταίει για το έλλειμμα"
    ===============================
    Ευθεία απάντηση του υπουργού στον Καμμένο...

    Ευθεία απάντηση έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον Πάνο Καμμένο, όταν ερωτηθείς για το έλλειμμα του 2009 και για το ποιος λέει τελικά την αλήθεια - ο Γεωργίου ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε:

    «Ο Γεωργίου» επαναλαμβάνοντας την άποψη, που είχε διατυπώσει εμμέσως στο παρελθόν, ότι οι Κυβερνήσεις Καραμανλή έχουν ευθύνες για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος.
    Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ είπε: "Αυτόν θα ψηφίσετε εσείς Υπουργοί του Καραμανλή; Ψηφίστε τον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου