Daily Telegraph: Προδοσία και καταστροφή της Ελλάδας το μνημόνιο!.. «Η αποστολή του ΔΝΤ είναι να σώζει τις χώρες. ‘Όχι τα νομίσματα ή τις τράπεζες»

«H Ελλάδα χρειάζεται σαρωτική ελάφρυνση του χρέους!
Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα!
Κατέστρεψαν την χώρα για να σώσουν τις τράπεζες!»

Πρωτοφανής επιθεση της εφημερίδας στο μνημόνιο και τους εμπνευστές του, μιλά ξεκάθαρα για «προδοσία» και καλεί την Λαγκάρντ να επιβάλλει κούρεμα του Ελληνικού χρέους τώρα!
«ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ Ή ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Κριτική στο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ασκεί η εφημερίδα Daily Telegraph, με άρθρο του δημοσιογράφου Αμπρόζ Ίβανς-Πρίτσαρντ.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα, αιχμάλωτο στους πιστωτές της ΟΝΕ» και έχει υπότιτλο «Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν το ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα».
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται σε δεινή θέση.

Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο στην Ελλάδα, όπου η ίδια η αξιοπιστία και η μελλοντική επιβίωση του ΔΝΤ διακυβεύονται» σημειώνει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος.
 
«Οι Έλληνες δεν αρνούνται να πληρώσουν τη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ επειδή τους τελείωσαν τα χρήματα, παρότι σύντομα θα συμβεί αυτό.
 Πέντε πρωταγωνιστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου χθες (το βράδυ της Πέμπτης) έλαβαν μία εν ψυχρώ, υπολογισμένη και προσεκτικά μελετημένη απόφαση να μην πληρώσουν.
 Γνώριζαν ακριβώς τι έκαναν.
 Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αιφνιδιάστηκε. Αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον εξεπλάγησαν» σχολιάζει ο δημοσιογράφος.
«Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν ότι είναι τόσο ενοχλημένοι και με τόσο έντονο το αίσθημα της αδικίας, ώστε ενδεχομένως να αθετήσουν την αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.


Κάνοντας κάτι τέτοιο θα φέρουν τον Οργανισμό στη δεινή θέση να κληθεί να εξηγήσει στις 188 χώρες μέλη του γιατί έχασε τόσο απερίσκεπτα τα χρήματά τους…».
«Οι Έλληνες κατηγορούν το ΔΝΤ ότι συμφώνησε σε ένα καθεστώς επιβεβλημένης λιτότητας από την ΟΝΕ, το οποίο παραβιάζει τον ίδιο τον κανονισμό του ΔΝΤ και βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την πενταετή ανάλυση του εξαιρετικού ερευνητικού του τμήματος και του επικεφαλής οικονομολόγου του Ολιβέ Μπλανσάρ…».

«Ο άνθρωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν, έχει πιέσει για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας με ένα ύποπτο πάθος, το οποίο σοκάρει ακόμη και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτό θα ήταν (κατά κάποιον τρόπο) δικαιολογημένο αν ήταν διαθέσιμη η άλλη πλευρά της συνηθισμένης διαπραγμάτευσης του ΔΝΤ: απομείωση του χρέους και υποτίμηση.

Ετσι συνήθως λειτουργούν τα προγράμματα του ΔΝΤ: επιβάλλουν αυστηρές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα ξεχνούν το χρέος και αποκαθιστούν τις καταρρακωμένες χώρες στην εξωτερική βιωσιμότητα.
Είναι μία πολύ επιτυχημένη συνταγή…», γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή δεν εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να κάνει…βρωμοδουλειές για μια πλούσια νομισματική ένωση»

Ο σχολιασμός του δημοσιογράφου για το ρόλο του ΔΝΤ, είναι ιδιαίτερα καυστικός:
 «Η αποστολή του ΔΝΤ είναι να σώζει τις χώρες. ‘Όχι τα νομίσματα ή τις τράπεζες και στα σίγουρα δεν θα πρέπει να κάνει βρωμοδουλειές για μία πλούσια νομισματική ένωση, η οποία είναι απολύτως ικανή να τα βγάλει μόνη της πέρα με τις υποθέσεις της αλλά αρνείται να το πράξει για πολιτικούς λόγους».
 
«Σαφώς ήταν δύσκολη η συγκυρία τον Μάιο του 2010. Η ευρωζώνη κλυδωνιζόταν ανεξέλεγκτα» σημειώνει ο δημοσιογράφος.
 

«Ωστόσο, διαρροές από τις συναντήσεις του ΔΝΤ αποκάλυψαν ότι όλα τα μέλη των αναδυόμενων οικονομιών (και η Ελβετία) ήταν αντίθετα με τους όρους του πρώτου δανείου βοήθειας προς την Ελλάδα. 
Διαμαρτυρήθηκαν ότι σχεδιάστηκε (το πακέτο) για να σώσει το ευρώ και όχι την Ελλάδα».
 

«Η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι» λέει ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ.

Να καταστήσει σαφές η Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα χρειάζεται σαρωτική ελάφρυνση χρέους
«Η μαχητική κυβέρνηση της Ελλάδας οδηγεί τα πράγματα σε κρίσιμο σημείο για έναν οργανισμό που έχει ήδη προβλήματα, αλλά διαθέτει και εξαιρετικό προσωπικό κι αξίζει ακόμη να σωθεί.


 Η κυρία Λαγκάρντ θα πρέπει να σταματήσει να παίζει τον ρόλο ενός διπλωμάτη.
Θα πρέπει να βγάλει το ευρωπαϊκό της καπέλο και αντ’ αυτού να αρχίσει να μιλάει για λογαριασμό του Οργανισμού, του οποίου ηγείται και για τον κόσμο.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους πιστωτές της ΟΝΕ κατά μέτωπον και δημοσίως.  

Θα πρέπει να τους πει, ωμά, ότι φέρουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό αδιέξοδο.
Θα πρέπει να τους καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται σαρωτική ελάφρυνση του χρέους …
και ότι η άρνηση των πιστωτών να αντιμετωπίσουν αυτό το βασικό γεγονός είναι αυτή τη στιγμή το κυριότερο εμπόδιο για μία λύση…» καταλήγει το άρθρο.

Σχόλια

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

    1. ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΟ 2009 ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟΥ 2014.
    Πίστευε ποτέ κανείς, ότι η Ελλάδα μας η πατρίδα μας που το 2004 μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτήν, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα χρεοκοπούσε? Τι ακριβώς μεσολάβησε και χάθηκε μαζί με το όνειρο και όλη η οικονομική μας υποδομή, και γεμίσαμε φτώχεια και ανεργία? Η κυβέρνηση Καραμανλή με πρωτόγνωρη και ΥΠΟΠΤΗ αδράνεια, οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τους Έλληνες στη κόλαση . Που ήταν Καραμανλής και Σαμαράς που έκλειναν τα μάτια και όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε , αλλά επί πλέον έκαναν και εκατοντάδες χιλιάδες άχρηστες και περιττές πλην όμως καθαρά κομματικές προσλήψεις .΄ Ηθελαν να χρεοκοπήσουμε ΄η ήθελαν να ‘’χρεοκοπήσουν’’ τον Παπανδρέου που θα γινόταν πρωθυπουργός? Και αφού ο Παπανδρέου ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ, ΤΟΝ ΑΝΕΝΤΡΕΨΑΝ όταν συνεργάστηκαν ΞΕΝΟΙ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ.
    Αυτή η προδοτική ενέργεια δεν θα τύχει της αντίστοιχης πολιτικής και δικαστικής έρευνας και τιμωρίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει το Μνημόνιο;
    ==============================
    Σαφέστατα όχι, στην κατάσταση που βρισκόταν η οικονομία στα τέλη του 2009 – αρχές 2010. Κάθε χώρα που μπήκε σε Μνημόνιο μετά την Ελλάδα (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος), και με δεδομένη την οδυνηρή εμπειρία του ελληνικού Μνημονίου, είχε συνολικά καλύτερα οικονομικά μεγέθη και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να αποφύγει την προσφυγή. Η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδας ήταν πλήρης και οι δανειακές ανάγκες τεράστιες.
    Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο και μοναδικό, αφού δαπανούσαμε κάθε χρόνο 30δις παραπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προϊόντων. Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος, τα 300 δις ευρώ, σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ‘’ΣΚΟΤΩΣΑΝ’’ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ..ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    Πέρασαν τέσσερα χρόνια γεμάτα προσπάθεια, πόνο, δυστυχία και πολλές αυτοκτονίες. Χρόνια που θα μείνουν μέσα στην ψυχή μας και την καρδιά μας, σαν χρόνια τρόμου, οικονομικής βαρβαρότητας και πολιτικής αθλιότητας.
    Σήμερα, έχουμε υποχρέωση τόσο στα παιδιά μας, όσο και στην πατρίδα μας, να φέρουμε στο φως την αλήθεια που ΟΛΟΙ σχεδόν, γνωρίζουμε.
    Τρελαίνονται όλοι, γιατί ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ?
    Γιατί έμεινε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ του ενάντια, στους εκτός και στους εντός ‘’τρομοκράτες’’ της πατρίδας μας.
    Τρελαίνονται γιατί δεν υπολόγισε ούτε πρωθυπουργιλίκια, ούτε αξιώματα , προκειμένου να σώσει ότι μπορούσε για να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
    Που βρίσκουν το ΘΡΑΣΟΣ Σαμαράς, Τσίπρας και λοιποί καμένοι εντελώς που προσπαθούν ακόμη ! να επαναλαμβάνουν τις διαχρονικές τους αθλιότητες?

    *Τι έκανε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και τι έκαναν τόσο η αντιπολίτευση, όσο και η εσωκομματική ΜΑΦΙΑ του Πασοκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ

    ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ? ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ? ΦΟΒΑΤΑΙ? ΄Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΘΗΤΟΣ?

    Κατέστρεψε την Ελλάδα ο Καραμανλής, μας οδήγησε στη δυστυχία και στην αθλιότητα και κρύβεται σαν… άρρωστη γάτα. Δεν έχει το θάρρος, τον ανδρισμό, το φιλότιμο, να βγεί να μιλήσει, να απολογηθεί να ζητήσει συγγνώμη ο άθλιος πολιτικός κεφτές. Κατέστρεψε την Ελλάδα με τις ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ που ΕΒΛΕΠΕ κάθε μέρα , να στερούν το ψωμί των παιδιών μας και το μέλλον της πατρίδας μας. Διαλύσανε την οικονομία και τρώγανε ΟΛΟΙ σαν πεινασμένα όρνια, μέχρις ότου αντελήφθησαν ότι ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και λιποτάχτησαν και κανείς δεν μίλησε, και κανείς δεν τιμωρήθηκε, αφού η δεξιά είναι η πόρτα, που οδηγεί τους Έλληνες στην κόλαση της δυστυχίας επί 200 σχεδόν χρόνια !!! Σήμερα η δυστυχία βγάζει στο παζάρι της διαφθοράς , την ευτυχία μας, την υγεία μας, το μέλλον των παιδιών μας.

    2.ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ?
    Είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς πως μια ΑΘΛΙΑ ..κυβέρνηση ‘’κατάφερε’’ να μας οδηγήσει στη χρεοκοπία από το 2004 έως το 2009? Τι σπατάλες , διαπλοκές , μίζες, αρπαγές, θα μπορούσαν να ‘’δικαιολογήσουν’’ τον διπλασιασμό του Δημοσίου χρέους από 178 δις ευρώ σε 300??? Τι αθλιότητες θα μπορούσαν να ‘’εξηγήσουν’’ το ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ σε 16% του ΑΕΠ ‘η λιανικά 36 δις Ευρώ, ΄Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 24 Δις Ευρώ και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ επίσης 24 δις, ευρώ?

    3. ΠΤΩΧΕΥΑΜΕ, ΤΟ ΒΛΕΠΑΝΕ, ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ!! ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ
    σαν να περίμεναν(ήθελαν?) τη χρεοκοπία???
    Είναι να τρελαίνεται κανείς διαβάζοντας και ζώντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Ο Πρωθυπουργός αδιαφορεί στην χρεοκοπία που έρχεται, ο Σαμαράς ‘’κάνει’’ πως δεν άκουσε και όλοι τους σχεδόν οι ομοϊδεάτες, ‘’βγάζουν’’ τα μαύρα βρώμικα λεφτά τους στο εξωτερικό και κανείς από την κυβέρνηση δεν λέει μια κουβέντα στο λαό. Ο Παυλόπουλος, ο Στυλιανίδης και κάθε τυχάρπαστος πολιτικάντης υπουργεύων και μη , διορίζει αφειδώς ‘’ψήφους’’ και ο ράθυμος ‘’εκτελεστής’’ των αμνών υπογράφει χωρίς δισταγμό, χωρίς περίσκεψη, χωρίς φιλότιμο και χωρίς εθνική συνείδηση γι το που θα βρούμε λεφτά να τους πληρώσουμε, για το που πάει η χώρα ?.

    4. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ???
    Τίποτα ο σκλαβωμένος …αφέντης λαός . Δεν κουνιέται φύλλο.
    865.000 χιλιάδες προσλήψεις έκανε ο Παυλόπουλος των πέντε Υπουργείων !
    Διαλύσανε την Ελλάδα, κλέψανε, όσα ΚΛΕΨΑΝΕ, τα έβγαλαν και στο εξωτερικό και ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ σαν ‘’μπρεζάκηδες’’ στη γωνιά του δρόμου.
    Μήπως φταίει ΜΟΝΟ ο Καραμανλής που τον κάναμε πρωθυπουργό? Μήπως φταίει ΜΟΝΟ ο Καραμανλής που μας χρεοκόπησε? ! Είδατε εσείς κάποιον δικαστή, κάποιον εισαγγελέα να κινηθεί , να ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ πως και γιατί χρεοκοπήσαμε? Είδατε εσείς τον κόσμο, τώρα ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ τα πάντα να ξεσηκωθεί και να τιμωρήσει τα ΛΑΜΟΓΙΑ? Τίποτα ο σκλαβωμένος …αφέντης λαός . Δεν κουνιέται φύλλο.

    5. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ
    ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ???
    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!
    Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν την κυβέρνηση και το Πασοκ, αλλά προτίμησε να αγωνιστεί να μη ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ!

    Tσίπρας: Το παραδέχομαι , ο Καραμανλής οδήγησε τη χώρα στα τάρταρα
    ===============================================
    Δείτε λίγο ένα βίντεο από το πρόσφατο παρελθόν στο οποίο ο Τσίπρας, ίσως σε στιγμή βαθιάς ενοχής, παραδέχεται ότι ο Καραμανλής είναι υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας: Αλήθεια, τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα και αθωώνει τον Γιώργο Παπανδρέου δηλώνοντας ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο είναι ο μοναδικός πρώην π/θ Κ Καραμανλής, τον οποίον αφήνει εκτός εξεταστικής για το μνημόνιο;
    http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9715-tsipras-to-paradexomai-o-karamanlis-odigise-ti-xora-sta-tartara
    Σχόλιο: Οι μάσκες πέφτουν κάτω από την φόβο των γεγονότων και την πίεση του ενημερωμένου πλέον λαού. Όλοι σχεδόν σήμερα γνωρίζουμε την αλήθεια την οποία ομολογούν ντόπιοι και ξένοι. Σήμερα ξέρουμε ότι όσα έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αλήθεια και αντί να τον βοηθήσουν να σωθούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες θυσίες και απώλειες, τον πρόδωσαν, τον ανέτρεψαν και του ‘’φόρτωσαν’’ και την ευθύνη του Καραμανλικού εγκλήματος.
    Αν οι αποστάτες του Βενιζέλου και οι προδότες του Σαμαρά και του Τσίπρα με τον ηλίθιο συκοφάντη και ψεύτη καΜένο εντελώς, δεν ανέτρεπαν τον Παπανδρέου, σήμερα, μετά τα πρωτοφανή επιτυχή αποτελέσματα του 2010, θα είχαμε βγεί ξανά στις αγορές με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ και υψηλό ηθικό.
    Σήμερα πάλι, ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως ΜΟΝΟ με τον Γιώργο θα βγούμε από τα αδιέξοδα της προδοσίας και αποστασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου