ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ, CASH CARD


(Σαβ. 20/6/15 - 16:47)
Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ*
Το είδαμε κι αυτο. Να διαδηλώνουν άνθρωποι, προφανώς για πρώτη φορά στη ζωή τους οι περισσότεροι, με αίτημα να αποδεχθεί η κυβέρνηση  μια ατιμωτική, ταπεινωτική, άδικη κοινωνικά και αδιέξοδη οικονομικά «συμφωνια» με τους πιστωτές της χώρας. Μια συμφωνία, που ακόμη και στο εξωτερικό πολλοί – οχι συριζαίοι πάντως – θεωρούν μη βιώσιμη τουλάχιστον!
Δυστυχώς δεν το είχαν σκεφτεί και κάποιοι άλλοι εκεί στα τέλη του Οκτωβρίου του 1940, αλλιώς θα είχαμε αντισυγκέντρωση του τύπου «μένουμε  Ράιχ, φυλάμε τον κώλο μας» και τέτοια! Θα γλιτώναμε πολλές ταλαιπωρίες, σύμφωνα με τη λογική της πλειονότητας όσων συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα.
Την πιο κρίσιμη στιγμή, εκεί που η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει έστω κάποια θετικά σημεία σε μία συμφωνία, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της κρίσης... νάσου οι Εφιάλτες ανοίγουν μονοπάτι στους δανειστές – εκβιαστές.

Αντί να......
διαδηλώσουν κατά των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην κυβερνηση, που ζητά να σταματήσει η λιτότητα, να ελαφρυνθεί  το χρέος και να δοθούν αναπτυξιακά κονδύλια στη χώρα, τάχθηκαν στο πλευρό των πιστωτών, που εκβιάζουν με grexit – λες και μπορούν να μας διώξουν, ή ότι η κυβέρνηση έχει θέση υπέρ της εξόδου από το κοινό νόμισμα.
Βγήκαν οι οπαδοί του Άδωνι Γεωργιάδη, που καλούσε από το  φθινόπωρο τους πολίτες να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες επειδή θα ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι φίλοι της Ντορας Μπακογιάννη που προέβλεψε – ώστε να τον πετύχει προφανώς - έλεγχο κεφαλαίων εδώ και είκοσι μέρες, να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν τους αφήνουν στην ησυχία τους όσοι αντιστέκονται στα μνημονια. Δεν εχει σημασια εαν τα μνημονια σκόρπισαν την ανεργία ή διέλυσαν την κοινωνία. Σημασία για αυτούς έχει να μείνουν στην ησυχία τους να συνεχίσουν τις δουλίτσες τους.
Οι εμπνευστές της γελοίας και ντροπιαστικής αυτής συγκέντρωσης θα ήθελαν βέβαια να την κάνουν αλλιώς, ας πούμε να χτυπούν οι διαδηλωτές... κατσαρόλες! Αντί για κατσαρόλες βέβαια ανέμιζαν τις cash card, με τις οποίες είχαν πάει χθες το πρωί στα ATM και πιθανόν να πάνε και σήμερα όσοι δεν πρόλαβαν, αλλά δεν πειράζει... ισχυρό σύμβολο του φιλοτομαρισμού ειναι κι αυτές. 
Ας μην γελιόμαστε. Αυτοί οι ίδιοι οι θιασώτες της θέσης «στο ευρώ με κάθε θυσία» θα είναι από τους πρώτους που θα λοιδορήσουν, θα κατακρίνουν και θα αποδοκιμάσουν την κυβερνηση γιατί δεν έκανε... καλή συμφωνία!
Δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για καμιά ανησυχία όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων που οργάνωσαν τη συγκέντρωση. Απλά είναι μια προσπάθεια να φτιάξουν ένα πλαίσιο και ένα λόγο αντιπολίτευσης: δεν μπορούν να βγουν και να πουν στην κυβερνηση να δεχθεί να κόψει συντάξεις και να υπογράψει μια αδιέξοδη συμφωνια και καταφεύγουν στο επιχείρημα της... ευρωπαϊκής θέσης της χώρας. Δεν είναι περίεργο. Το 2012 συντάχθηκαν με τους δανειστές πίσω από τη μπλόφα του grexit για να φοβίσουν και να εκβιάσουν τους πολίτες και τελικά κέρδισαν τις εκλογές τότε. Τώρα θα διστάσουν;
Απλά υπάρχει το εξης: αυτο που γινεται στην Ελλαδα των μνημονίων μονο Ευρωπη δεν θυμιζει. Τουλάχιστον δεν θυμίζει τίποτα απο την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πραγματικής  δημοκρατίας, του  πολιτισμού, των κοινών αξιών. Άλλωστε ουτε η Ευρώπη της Μερκελ, του  Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ θυμίζει την Ευρωπη, που ονειρεύτηκαν πολλοί απο τους εμπνευστές της ένωσης, που προσδοκουσαν οι λαοί. 
'Ουτε στο κοινωνικό μοντελο, ουτε στην οικονομια, ούτε στη δημοκρατία, η Ελλάδα των μνημονίων είναι Ευρωπη. Γι' αυτό μην τρελαίνεστε: 'Οχι δεν ζείτε Ευρώπη. Στον κόσμο σας ζείτε...
*Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

  1. *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος ΕΝΤΙΜΟΣ*
    ==========================================
    ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ?
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ‘’ΕΡΩΤΑΣ» ή… ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ‘’ΚΡΑΤΑΝΕ’’????????

    *Διπλασίασε ο Καραμανλής το χρέος των 178 δις ευρώ, που είχαν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, από το 1960 και μετά μέχρι το 2004 !!!

    * Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ Ευρω. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό, παθαίνεις..εγκεφαλικό.

    * Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο χωρίς διαφάνεια.

    * Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.

    *Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.

    *Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ.

    *Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 350 Δισεκατ. από 178 που ήταν το 2004?.

    * Πως ''γεννήθηκε '' ένα χρέος σε πέντε χρόνια ΙΣΟ με το χρέος όλων των κυβερνήσεων από το 1960 και μετά?

    *Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό οικονομικό χάος.

    *Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’?

    *Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?

    *ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κατέστρεψε την Ελλάδα ? Είναι τόσο ιδιοτελής και ανίκανος και κουτοπόνηρος ?

    *Και έρχεται σήμερα ο Τσίπρας
    και η ‘’ανήλικη’’ των παρανόμων επί 20 χρόνων επιδομάτων της μαμάς της, Ζωή, και προχωρούν στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αρχίζουν από το τέλος του 2009, αφήνοντας εκτός ελέγχου και αναφοράς, όλες τις ΕΠΙΜΑΧΕΣ …υποχρεώσεις των αριστερών στη ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ!

    *Εξευτελίζουν κάθε έννοια νομιμότητας και κοινοβουλευτικών κανονισμών καλώντας ως ..μάρτυρες ‘’ζωντανούς νεκρούς’’ της παραπολιτικής, προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του δημοκράτη αγωνιστή που τον παραπληροφόρησαν και τους ψήφισε.

    *Είναι δυνατόν, να υπάρχουν Έλληνες σήμερα που ‘’ξεγελιούνται’’ από τα στημένα παρακρατικής μορφής επικίνδυνα ‘’παιχνίδια’’ της πολιτικά ημιθανούς Ζωής, κόρης του ‘’χασοδίκη’’ συμβούλου του συστήματος?
    Με απλά λόγια ρωτάμε: ‘’ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ’’ κανείς ότι το χρέος ήταν 300 δις ευρώ ?

    Ποιος οικονομολόγος- μαθηματικός θα μας ενημερώσει γιατί σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διαχρονικά όλα τα ελλείμματα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ και του 2009?

    *Πως το χρέος από το 2004 (178 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ)……>>>>>ΕΦΘΑΣΕ στα 300 το 2009 ?

    *Αυτό το ΤΕΡΑΣ της καταστροφής μας, δεν θα μάθουμε ποιος ,πως, και γιατί το ΕΞΕΘΡΕΨΕ?

    *Κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται να μάθει που πήγαν τόσα λεφτά?

    *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος ΕΝΤΙΜΟΣ να μας εξηγήσει αυτό που ΟΛΟΙ σήμερα γνωρίζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ:
      ‘’Μην πληρώνετε, να πέσει ο Παπανδρέου’’.

      Από κοινού επίορκοι εγκληματίες Καραμανλής και Τσίπρας διέλυσαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα

      Γράφει ο Ν Βράχος
      Όταν ο Παπαθανασίου έδινε εντολή "μην πληρώσεις, ασ'τα για του χρόνου"

      *Ένα απίστευτο έγγραφο που καίει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δημιουργεί υπόνοιες και ενδείξεις για την βρώμικη συνεργασία Καραμανλή Τσίπρα ,προκειμένου να πλήξουν την εθνική οικονομία και μέσω αυτής τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

      *Αν και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν συνειδητά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, το έγγραφο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος εμφανίζεται ενήμερος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009.

      *Στις 17 Απριλίου 2009,
      ο Υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου,σε συνάντηση με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων δίνει την εξής εντολή: «μην πληρώσεις, άστα για του χρόνου», ενώ παρακάλεσε όσες υποχρεώσεις μπορούν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά να αναβληθούν. Με άλλα λόγια, «δεν πληρώνω» και βλέπουμε.

      *Τον Ιανουάριο του 2010,
      ====================
      η πολιτική συμμορία του Σύριζα με τoν καραμανλικό ‘’στρατό’’ του Παυλόπουλου , εξορμούσε με κύριο σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’.
      Τι ανώμαλες καταστροφικές συμπτώσεις εις βάρος της οικονομίας μας από δύο περίεργα ‘’αλληλοσυμπαθούντες’’ πολιτικούς θεσιθήρες?

      *Μου αρέσει ο μικρός έλεγε ο αντεθνικός μας μπουχέσας, έχε κότσια , το λέει η καρδιά του.

      *Το κοινό τους σύνθημα ήταν :
      ======================
      ‘’Μην πληρώνετε για να πέσει ο Παπανδρέου’’
      Εμπρος να διαλύσουμε το Πασοκ και να πάρετε εσείς τη θέση του.

      *Αυτή η ανώμαλη ‘’αγάπη’’ είχε και έχει .. την ομαλή ερμηνεία της. Κοινή προσπάθεια να πέσει ο Παπανδρέου, να του φορτώσουμε τη χρεοκοπία και να γλιτώσει ο άεργος ταβερνολάτρης την εθνική κατακραυγή για την εσχάτη προδοσία.

      *Σήμερα, ο Τσίπρας ,προκειμένου να ευχαριστήσει , τόσο τους νεοδημοκράτους του Παπαθανασίου, που δεν πλήρωσαν, όσο και τους νεοάρπαγες του ‘’δεν πληρώνω’’ ..αριστερούς της δεξιάς, τους έδωσε τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , σε δέκα χρόνια ΄η σε 100 δόσεις. Αρκεί που έπεσε ο Παπανδρέου και έγινε εξουσία ο ..Στρατούλης και …ο Πάντζας.

      ΥΓ.
      Η καταστροφή της οικονομίας και η δυστυχία των ελλήνων, είναι σίγουρα, ένα θέμα που καθόλου δεν απασχολεί τους δύο ‘’αλλοεθνείς’’ αφού και οι δύο’’ ζούν στον κόσμο τους’’, που καμία σχέση δεν έχει με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περίτρανη απόδειξη τούτου, αποτελούν οι προεκλογικές εξαπατήσεις και οι μετεκλογικές πράξεις και ανώμαλες προσγειώσεις των απλών, εύπιστων και δυστυχισμένων ψηφοφόρων.


      Διαγραφή
  2. Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ένας ακόμη οικογενειακός φίλος του Αρχιεπίσκοπου της Χούντας….

    Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου, που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο

    Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη ,
    ο Παύλος Τσίπρας συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη ) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου,

    συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν
    επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου.
    ====================================
    Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974), ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος, μέλος της «χριστιανικώτατης» οικογένειας των Αλαβάνων, επέλεξε σχεδόν πραξικοπηματικά να επιβάλλει τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα;

    Αυτό είναι ..το προσόν του Αλέξη, που αρκεί για να σώσει την Ελλάδα των παιδιών μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου