Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος....


Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας
Γκρεμίζουμε τη λιτότητα

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. 

Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς,

δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. 

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.....

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας.
Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.
Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.
Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Σχόλια

  1. ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»

    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΟΣ ''Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' ΤΟΥ καΜένου....Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

    Τι ακριβώς θα μας παρουσιάσει ο...Άλεξις,
    σαν ‘’επιτυχία’’ και νίκη, απομένει να δούμε.
    Και δεν φτάνει, που ακόμα δεν ‘’έμαθε’’ τι σημαίνει …καύσιμο, έφερε και τον ‘άλλο που δεν ήξερε τι σημαίνει Φ.Π.Α.
    Τον Καραμανλή όμως γιατί τον καλύπτει σαν…’’ΤΣΙΜΕΝΤΟ’’ ????
    Το σίγουρο όμως είναι ότι τελικά το έγκλημα του Καραμανλή , τον οποίον καλύπτει με νύχια και με δόντια ΔΕΝ κρύβεται άλλο. Θα σκάσει το κανόνι, κι αν δεν σκάσει μόνο του….?

    Ο βρόμικος πόλεμος όλων εναντίον του νομίμου πρωθυπουργού, εναντίον της Ελλάδας, κάθε μέρα αποκαλύπτεται. Σε λίγο θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν…
    Η δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πια γεγονός. Μόνος του , υβριζόμενος , προπηλακιζόμενος, συκοφαντούμενος από ντόπιους και ξένους εχθρούς, κατάφερε να μη χρεοκοπήσουμε και σήμερα να ελπίζουμε.
    Την ιστορία την γράφουν οι νικητές κι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μεγάλος ΝΙΚΗΤΗΣ.
    Κατάφερε να μη λυγίσουμε, να μη υποκύψουμε να μη χρεοκοπήσουμε.
    Κι ας λένε ακόμη κάποιοι μικρόψυχοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ:
    ‘’Μην πληρώνετε, να πέσει ο Παπανδρέου’’.

    Από κοινού επίορκοι εγκληματίες Καραμανλής και Τσίπρας διέλυσαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Όταν ο Παπαθανασίου έδινε εντολή "μην πληρώσεις, ασ'τα για του χρόνου"

    *Ένα απίστευτο έγγραφο που καίει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δημιουργεί υπόνοιες και ενδείξεις για την βρώμικη συνεργασία Καραμανλή Τσίπρα ,προκειμένου να πλήξουν την εθνική οικονομία και μέσω αυτής τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    *Αν και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν συνειδητά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, το έγγραφο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος εμφανίζεται ενήμερος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009.

    *Στις 17 Απριλίου 2009,
    ο Υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου,σε συνάντηση με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων δίνει την εξής εντολή: «μην πληρώσεις, άστα για του χρόνου», ενώ παρακάλεσε όσες υποχρεώσεις μπορούν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά να αναβληθούν. Με άλλα λόγια, «δεν πληρώνω» και βλέπουμε.

    *Τον Ιανουάριο του 2010,
    ====================
    η πολιτική συμμορία του Σύριζα με τoν καραμανλικό ‘’στρατό’’ του Παυλόπουλου , εξορμούσε με κύριο σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’.
    Τι ανώμαλες καταστροφικές συμπτώσεις εις βάρος της οικονομίας μας από δύο περίεργα ‘’αλληλοσυμπαθούντες’’ πολιτικούς θεσιθήρες?

    *Μου αρέσει ο μικρός έλεγε ο αντεθνικός μας μπουχέσας, έχε κότσια , το λέει η καρδιά του.

    *Το κοινό τους σύνθημα ήταν :
    ======================
    ‘’Μην πληρώνετε για να πέσει ο Παπανδρέου’’
    Εμπρος να διαλύσουμε το Πασοκ και να πάρετε εσείς τη θέση του.

    *Αυτή η ανώμαλη ‘’αγάπη’’ είχε και έχει .. την ομαλή ερμηνεία της. Κοινή προσπάθεια να πέσει ο Παπανδρέου, να του φορτώσουμε τη χρεοκοπία και να γλιτώσει ο άεργος ταβερνολάτρης την εθνική κατακραυγή για την εσχάτη προδοσία.

    *Σήμερα, ο Τσίπρας ,προκειμένου να ευχαριστήσει , τόσο τους νεοδημοκράτους του Παπαθανασίου, που δεν πλήρωσαν, όσο και τους νεοάρπαγες του ‘’δεν πληρώνω’’ ..αριστερούς της δεξιάς, τους έδωσε τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , σε δέκα χρόνια ΄η σε 100 δόσεις. Αρκεί που έπεσε ο Παπανδρέου και έγινε εξουσία ο ..Στρατούλης και …ο Πάντζας.

    ΥΓ.
    Η καταστροφή της οικονομίας και η δυστυχία των ελλήνων, είναι σίγουρα, ένα θέμα που καθόλου δεν απασχολεί τους δύο ‘’αλλοεθνείς’’ αφού και οι δύο’’ ζούν στον κόσμο τους’’, που καμία σχέση δεν έχει με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περίτρανη απόδειξη τούτου, αποτελούν οι προεκλογικές εξαπατήσεις και οι μετεκλογικές πράξεις και ανώμαλες προσγειώσεις των απλών, εύπιστων και δυστυχισμένων ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου