Ο Μητρόπουλος, ο ΔΟΛ, το λαμόγιο της δημοσιογραφίας και ένα ερώτημα στον κύριο Νικολούδη.


Μάταια περιμένουμε να διαβάσουμε στον ΔΟΛ την αποκάλυψη που θα οδηγούσε «βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με υψηλό θεσμικό ρόλο» στο εδώλιο για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες. Παρά τις συνεχείς «προαναγγελίες» τύπου «νάτος πετιέται», ξαφνικά σήμανε σιωπητήριο. Σα να μην υπήρξε ποτέ τέτοια υπόθεση. Τι συνέβη;
Ο κύριος Αλέξης Μητρόπουλος, αφού κατακεραύνωσε τον ΔΟΛ για συκοφαντική επίθεση με σοβαρές προεκτάσεις στο οικογενειακό του περιβάλλον, έκανε μια αποκάλυψη: Ότι δημοσιογράφος που του επιτίθεται βρίσκεται στην λιστα Νικολούδη έχοντας βγάλει στο εξωτερικό το ιλιγγιώδες ποσό των… 2,155,000 ευρώ! Και το τάληρο δηλαδή ο φραγκοφονιάς!
Και ξάφνου, σιωπητήριο! Ο ΔΟΛ ουτε ξανασχολήθηκε με την πολλά υποσχόμενη υπόθεση. Συνεχίζει όμως να συκοφαντεί άλλα μέλη και στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Ειναι ξεκάθαρο, ότι ο κύριος Μητρόπουλος χρησιμοποίησε μια προνομιακή πληροφόρηση που έλαβε για να «καθαρίσει» και ο δημοσιογράφος έχοντας λερωμένη την φωλιά του, έβαλε την ουρά στα σκέλια αφήνοντας τον κ. Μητρόπουλο στην ησυχία του. Εάν είχε το κούτελο καθαρό, θα έστελνε τον Μητρόπουλο στον αγύριστο και θα προχωρούσε στις αποκαλύψεις.
Ποιός τίμιος δημοσιογράφος άλλωστε έχει τέτοια ευχέρεια να βγάζει εκατομμύρια στο εξωτερικό σαν στραγάλια;
Εδώ λοιπόν ο κύριος Νικολούδης, στου οποίου τα χέρια βρίσκεται η περιβόητη λίστα, οφείλει μια εξήγηση:..... Γιατί αυτός ο δημοσιογράφος δεν έχει διωχθεί. Παρότι καταδικασμένος για δόλια δημοσιεύματα κατά πολιτικών, τα οποία συνεχίζει.
Γιατί τα στοιχεια της λίστας δίδονται επιλεκτικά σε όποιον θέλει να «καθαρίσει για την πάρτη του» και δεν δημοσιοποιούνται καθότι ο λαός οφείλει να γνωρίζει ποιός χρησιμοποιεί δημόσιο βήμα για να θησαυρίζει.
Και αυτό πρέπει να γίνει τωρα, αλλιώς θα μιλάμε για μία πρόστυχη διαχείριση και πρόστυχη συγκάλυψη απατεώνων για ίδιο πολιτικό όφελος.

Σχόλια

  1. Πρόστιμο 1,9εκ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Αλέξης Μητρόπουλος!
    Πολιτική
    Η υπόθεση εκκρεμεί από το 1999

    Το υψηλό πρόστιμο 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής κατά το έτος 1999 φαίνεται πως θα κληθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε πως δεν υπάρχει περίπτωση παραγραφής του προστίμου και έτσι ο κ. Μητρόπουλος καλείται να πληρώσει το πρόστιμο στην εφορία.
    Το δημοσίευμα αναφέρει πως η δικαστική επιμελήτρια επισκέφθηκε το γραφείο του κ. Μητρόπουλου προκειμένου να του παραδώσει το έγγραφο του προστίμου, αλλά επειδή εκείνος δεν το δέχθηκε, το θυροκόλλησε έξω από το γραφείο του.
    Ο κ. Μητρόπουλος μετά από αυτή την εξέλιξη απευθύνθηκε στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαϊδου, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη για να καταλήξουν κι αυτοί πως δεν
    ============================================================================
    υπάρχει θέμα παραγραφής.
    ===========
    Από την πλευρά του, ο κ. Μητρόπουλος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά επιμένει πως η υπόθεση έχει παραγραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ....

    Ολόκληρη η απόφαση-φωτιά του Αρείου Πάγου για τον Αλ. Μητρόπουλο...
    από Press-GR (http://press-gr.blogspot.com), on Tuesday, September 08, 2009 http://press-gr.blogspot.com/feeds/4394899370860068822/comments/default
    Αναλυτικά, πώς το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ενθυλάκωσε και υπεξαίρεσε ένα τεράστιο ποσό ο προαλειφόμενος για υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
    .
    Από τον Μιχάλη Βασιλειάδη

    Σας ενημέρωσα για την καταγγελία φωτιά που στάλθηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος επιδιώκει να είναι υποψήφιος βοηλευτής (διαβάστε εδώ). Το έγγραφο που στάλθηκε στην οδό Ιπποκράτους αποκαλύπτει ότιμε δύο ομόφωνες Αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών και μια ομόφωνη Απόφαση του Αρείου Πάγου κρίνεται ότι ο Αλ. Μητρόπουλος διέπραξε τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης σε βάρος πελάτισσας του και δύο δικηγόρων και αντιδίκων του.
    Είδα ότι για το θέμα ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος τηρεί σιωπή. Δεν ξέρω τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ και εάν είναι σωστό, την ώρα που επιχειρεί να καθαρίσει τον δημόσιο βίο από τέτοιες συμπεριφορές, να έχει υποψήφιους σαν τον κ. Μητρόπουλο που βαρύνε ται με τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες καταδικαστικές αποφάσεις.
    Επειδή πάντως ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι πρόκειται για υπερβολές που εντάσσονται στην προεκλογική περίοδο, βρήκα και σας στέλνω και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την απόφαση του Αρείου Πάγου που απορρίπτει την αναίρεση του κ. Μητρόπουλου και επιβεβαίωνει ότι διέπραξε τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης (κάντε κλικ πάνω στα δύο έγγραφα, τις πρώτες σελίδες των αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Εφετείου, για να μεγαλώσουν).
    Επαναλαμβάνω ότι οι πράξεις αυτές είναι κακουργήματα και δεν έχουν παραγραφεί ακόμη, δηλαδή είναι δυνατή η ποινική δίωξη του ανά πάσα στιγμή με την υποβολή μιας απλής μήνυσης.
    Το πλήρες κείμενο της πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου κατά του κ. Μητρόπουλου έχει ως εξής:

    Αριθμός 925/2009
    ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
    Α1΄ Πολιτικό Τμήμα
    ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές: Βασίλειο Ρήγα, Προεδρεύοντα Αρεοπαγίτη (κωλυομένου του Αντιπροέδρου Γεωργίου Καλαμίδα ως αρχαιότερο μέλος της συνθέσεως), Διονύσιο Γιαννακόπουλο, Ιωάννη – Σπυρίδωνα Τέντε, Βασίλειο Φούκα, και Γεώργιο Χρυσικό, Αρεοπαγίτες.
    ΣΥΝΗΛΘΕ σε δημόσια συνεδρίαση στο Κατάστημά του, στις 26ης Ιανουαρίου 2009, με την παρουσία και της Γραμματέως Χριστίνας Σταυροπούλου, για να δικάσει μεταξύ:
    Του αναιρεσείοντος: Αλέξη Μητρόπουλου του Παναγιώτου, δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Απόστολο Κωνσταντινίδη.
    Του αναιρεσιβλήτου: ... δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, ο οποίος παραστάθηκε αυτοπροσώπως.
    Η ένδικη διαφορά άρχισε με την...

    από 12 Φεβρουαρίου 2003 αγωγή του ήδη αναιρεσιβλήτου που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 372/2005 οριστική του ιδίου Δικαστηρίου και 9721/2005 του Εφετείου Αθηνών. Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζητεί ο αναιρεσείων με την από 22 Φεβρουαρίου 2006 αίτησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου