Τι απέκρυψε ο ΣΚΑΙ για την προπαγάνδα από τα ΜΜΕ

Σχόλια

  1. Η ζωή με τη Ζωή

    Πραγματικά σε άλλες εποχές όταν είχαμε λυμένα βασικά προβλήματα τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή της Ζωής θα χάριζαν μια ευχάριστη ψυχαγωγική νότα στην καθημερινότητά μας. Θα αρκούσε ένα τηλεκοντρόλ, καναπές, πατατάκια και αναψυκτικό για μια άνευ ορίων διασκέδαση, τζάμπα, δυο-τρεις φορές την εβδομάδα.
    Δυστυχώς τα προβλήματά μας όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά έχουμε αποκτήσει πολύ περισσότερα και το θέαμα πλέον, εκτός από θλίψη, προκαλεί και οργή. Οι ιδιορρυθμίες στη διαχείριση των συζητήσεων στη Βουλή, οι παρεμβάσεις, οι διακοπές, τα σχόλια ήταν τα πρώτα αρνητικά συμπτώματα. Μετά άρχισε η επιδείνωση. Mε την παράσταση που στήθηκε στη Βουλή για την περίφημη Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος να ξεπερνά κάθε όριο: και συμβατότητας με το κοινοβουλευτικό σύστημα και σοβαρότητας.
    2 . Η ζωή με τη Ζωή
    Δεν είναι τόσο η γραφική σύνθεση της ομάδας που
    ενοχλεί, καθώς καθένας είναι υπεύθυνος για τις παρέες και συναναστροφές του. Αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε με ποια διαδικασία επιλέχθηκαν οι άνθρωποι αυτοί που τιμήθηκαν με ένα σπουδαίο ακροατήριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό που φιλοξενήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού στην Αθήνα, δίνοντας όρκο ότι θα απαλλάξουν την Ελλάδα από το επαχθές χρέος. Εκθέτοντας μια ολόκληρη κυβέρνηση που τρέχει να διαπραγματευθεί ένα χρέος που η multi culti κομπανία θα κηρύξει επαχθές και άκυρο. Και η σύγχυση ήταν τόσο μεγάλη που συγκρίθηκαν τα έξοδα της φιλοξενίας κάποιου ταλαίπωρου Ερίκ Τουσέν (εκείνου με τη σαγιονάρα) με τα έξοδα φιλοξενίας των ξένων ηγετών στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ...
    3. Η ζωή με τη Ζωή
    Μετά ήρθαν κι άλλα. Εκείνοι που μπούκαραν στον χώρο του Αγνωστου Στρατιώτη και στο προαύλιο της Βουλής και έγραψαν συνθήματα, υπονοήθηκε ότι ήταν σταλμένοι από τα κανάλια για να υπονομεύσουν τη δεύτερη ή τρίτη συνέντευξη Τύπου (της τρέχουσας εβδομάδας) της κυρίας προέδρου. Η Ζωή τελικά δεν στρέφεται εναντίον των αντιπάλων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, εναντίον των δανειστών, εναντίον του πρωθυπουργού, του ΣΥΡΙΖΑ. Στρέφεται εναντίον του εαυτού της. Γιατί η Ζωή είναι η ζωή της Βουλής, της Ελλάδας, ίσως και της Ευρώπης. Μπορεί και του σύμπαντος... Η ζωή είναι πια διαφορετική με τη Ζωή. Θλιβερά διασκεδαστική...
    Ν.Μελέτης-Έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζαν Κλοντ Τρισέ Αν δεν σας άρεσε η λιτότητα, να μην ζητούσατε βοήθεια
    ======================================
    Με σκληρή γλώσσα μίλησε για την Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, σημειώνοντας ότι αν δεν αρέσει η λιτότητα, δεν θα....
    έπρεπε να είχε ζητήσει βοήθεια η χώρα.

    «Οι πολιτικές λιτότητας ισοδυναμούν με την οργάνωση του δρόμου που οδηγεί πίσω στην ισορροπία. Αν οι Ελληνες είχατε σεβαστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δεν θα είχατε υποστεί τις πολιτικές λιτότητας. Προκειμένου να λάβετε βοήθεια, οφείλατε να εφαρμόσετε τις πολιτικές αυτές», είπε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με το «Βήμα», μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

    «Σε κάθε περίπτωση», είπε απευθυνόμενος προς τις χώρες που βρέθηκαν υπό την επιτήρηση της Τρόικα, «αν δεν σας άρεσε, δεν έπρεπε να είχατε ζητήσει βοήθεια». Αποτιμώντας την κρίση που διαχειρίστηκε ως επικεφαλής της ΕΚΤ, το διάστημα 2003-2011, ο Γάλλος οικονομολόγος σημείωσε- αναφερόμενος στην Ελλάδα- ότι η πιο αδύναμη χώρα είχε έλλειμμα ίσο με 15% του ΑΕΠ και αυτή η κατάσταση δημιούργησε το δράμα. «Οι χώρες που είχαν τα λιγότερα προβλήματα ήταν εκείνες που σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αν το είχαν σεβαστεί η Ελλάδα ή η Πορτογαλία, τα προβλήματά τους θα ήταν λιγότερα».

    Ακόμη, ο κ. Τρισέ υπερασπίστηκε την πολιτική που εφάρμοσε όσο ήταν στο τιμόνι της ΕΚΤ. «Λάβαμε αποφάσεις που ενίσχυσαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και εισάγαμε μηχανισμούς παρακολούθησης των δεικτών ανταγωνιστικότητας. Ορισμένες χώρες ήταν σε κρίση επειδή δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο, άλλες επειδή απώλεσαν την ανταγωνιστικότητά τους. Επιπλέον, σήμερα έχουμε την τραπεζική ένωση η οποία είναι πολύ σημαντική» είπε.

    «Στην αρχή της κρίσης, πολλοί προέβλεπαν ότι το ευρώ θα κατέρρεε. Ομως σήμερα, μετά τη χειρότερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα μέλη της ευρωζώνης είναι 18 και τον Ιανουάριο του 2015 γίνουν 19, αν ενταχθεί η Λιθουανία, ενώ το 2008, όταν χρεοκόπησε η Lehman Brothers, ήταν 15. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, το ευρώ παρέμεινε ένα αξιόπιστο νόμισμα. Το κυριότερο πρόβλημα, μάλιστα, ήταν μήπως ήταν υπερβολικά ισχυρό» είπε ο κ. Τρισέ.

    Για τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες που βάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους φορολογούμενους, ο κ. Τρισέ είπε: «Ολες οι χώρες αποφάσισαν ότι δεν θα άφηναν τις τράπεζές τους να καταρρεύσουν. Περιττό να πούμε ότι αν μια χώρα αρνηθεί να αποπληρώσει το χρέος από τη διάσωση των τραπεζών, θα χάσει την αξιοπιστία της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ (Αποτελέσματα 31/12/2003):
    =======================================================
    1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=30 Δις Euro
    2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού ……………=3,3 % του ΑΕΠ
    3. Πρωτογενές Έλλειμμα …………………….= 0
    4. Πρωτογενές Πλεόνασμα …………………=1,7 % του ΑΕΠ
    5. Έλλειμμα Ισοζυγ. Τρεχ. Συναλλαγών.= 8,65 Δις
    6.ΔημόσιοΧρέος……………………………..=178 Δις
    =========================================================
    Και ας δούμε πως ήταν οι ίδιοι οικονομικοί δείκτες, όταν αποχώρησε ο κ. Καραμανλής.
    Β. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ===================================
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Αποτελέσματα 31/12/2009):
    1. Πρωτογενείς Δαπάνες …………..= 59 Δις (Αύξηση 96,66%)
    2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού…….=15.6 % του ΑΕΠ (36 Δις -Αύξηση 387,5%)
    3.Πρωτογενές Έλλειμμα …………….. =10,6 % του ΑΕΠ (24,5 Δις- Αύξηση = ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
    4. Πρωτογενές Πλεόνασμα ………….=0
    5. Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών
    (Εξωτερικών) Συναλλαγών …………=25,8 Δις (11,2%
    του ΑΕΠ) Αύξηση 198,2%
    6. Δημόσιο Χρέος ………………………..=299 Δις (129,7%
    του ΑΕΠ) Αύξηση σε Euro: 67,98%
    ΕΔΩ μπορεί να βρει, όποιος ενδιαφέρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. CSU: ‘’Οι Έλληνες πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν κλόουν»
    ===================================
    Κλόουν αποκάλεσε τους κυβερνώντες στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αντρέας Σόιερ, του βαυαρικού συμμαχικού κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
    Τα σχόλια είναι η τελευταία ένδειξη ότι η στάση Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα σκληραίνει, την παραμονή της συνάντησης των υπουργών της ευρωζώνης που θα μπορούσε να αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.
    Ο Σόιερ είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ λίγα για να παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι δεν θα υπάρξουν «επιπόλαιοι συμβιβασμοί» μόνο και μόνο για να μείνει η χώρα εντός της νομισματικής ένωσης.
    «Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Σόιερ.
    «Συμπεριφέρονται σαν κλόουν που κάθονται στα τελευταία θρανία, αν και έχουν δεχθεί σαφείς προειδοποιήσεις από όλες τις πλευρές ότι ίσως να μην καταφέρουν να προβιβαστούν στην επόμενη τάξη».
    Ο Κλάους-Πίτερ Γουίλς, βουλευτής από το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ που έχει κατ’ επανάληψη ψηφίσει κατά της διάσωσης της Αθήνας, είπε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πως, κατά την άποψή του, δεν θα ήταν και τίποτα σπουδαίο αν έφευγε η Ελλάδα από την ευρωζώνη.
    «Δεν θα ήταν και το τέλος της Ευρώπης» δήλωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου