Οι δανειστές ζητούν εξίσωση μισθών των ένστολων με δημοσίους υπαλλήλους! Δείτε το έγγραφο

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν οι δανειστές σ΄ ότι έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα και επιμένουν να προκαλούν οργή θέτοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παράλογες απαιτήσεις αλλά και ζητήματα που εξυπηρετούν
προφανώς τις αμυντικές τους βιομηχανίες. 

Αυτό που εξοργίζει όμως πρώτα απ΄ όλα είναι ότι επί της ουσίας ζητούν νέες μειώσεις μισθών στους ένστολους Πως;Σ΄ ένα τρισέλιδο έγγραφο που διέρρευσε στους Financial Times,οι εταίροι ζητούν μείωση αμυντικών δαπανών και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Οι δανειστές επαναφέρουν την κατάργηση....
της υποχρεωτικής θητείας υποστηρίζοντας ότι αν καταργηθεί θα εξασφαλιστούν σημαντικά κονδύλια που σήμερα δαπανώνται για τη διατροφή και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών!!!

 Το ερώτημα είναι αν είναι τόσο άσχετοι όσο θέλουν να εμφανίζονται εκφράζοντας τέτοιες θέσεις ή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!
Επισημαίνουν -και σ΄ αυτό έχουν κάποιο δίκιο- την δομή του ελληνικού στρατεύματος η οποία είναι γεγονός ότι μπορεί να διορθωθεί και να αποφέρει κέρδη. 

Όμως οι εταίροι στο έγγραφό τους συνεχίζουν προτείνοντάς μας να αγοράσουμε drones με τα οποία λένε θα “φυλάμε τα σύνορά μας”! Κάποιος να τους δειξει στο χάρτη που βρίσκεται η Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν παραλείπουν να “παίξουν” υπερ των συμφερόντων τους και ζητούν επανεξέταση …προγραμματισμένων νέων προμηθειών! Αναφέρονται προφανώς στο P 3 . Και όπως έχουμε γράψει στόχος δεν είναι το P 3,αλλά να κλείσει η ΕΑΒ, η οποία περιμένει να αναλάβει το πρόγραμμα ανακατασκευής τους για να παραμείνει ανοιχτή! 
Δεν θέλουν ανοιχτή την ΕΑΒ, όπως δεν θέλουν και τα ΕΑΣ και το κακό είναι ότι έχουν πρόθυμους συνεργάτες στο εσωτερικό της χώρας.
Και τέλος η βόμβα για το προσωπικό: Οι δανειστές μας…προτρέπουν για “μεταρρύθμιση του μισθολογίου των ένστολων, έτσι ώστε αυτό να εναρμονιστεί με τα όσα ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο”. Αυτό ήταν και απαίτηση των στρατιωτικών παλιότερα, αλλά τώρα με τις περικοπές που έχουν γίνει και στο δημόσιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι μισθοί των στρατιωτικών θα μειωθούν κι άλλο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το κείμενο, “ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος έχει υποσχεθεί πως θα καταθέσει προσχέδιο με τις αλλαγές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου”.
onalert.gr

1 σχόλιο:

 1. ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ?
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ‘’ΕΡΩΤΑΣ» ή… ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ‘’ΚΡΑΤΑΝΕ’’????????

  Διπλασίασε ο Καραμανλής το χρέος των 178 δις ευρώ, που είχαν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, από το 1960 και μετά μέχρι το 2004 !!!

  Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ Ευρω. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό.

  * Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο χωρίς διαφάνεια.

  * Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.

  *Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.

  *Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ.

  *Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 350 Δισεκατ. από 178 που ήταν το 2004?.

  * Πως ''γεννήθηκε '' ένα χρέος σε πέντε χρόνια ΙΣΟ με το χρέος όλων των κυβερνήσεων από το 1960 και μετά?

  *Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό οικονομικό χάος.

  *Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’?

  *Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?

  *ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κατέστρεψε την Ελλάδα ? Είναι τόσο ιδιοτελής και ανίκανος και κουτοπόνηρος ?

  *Και έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και η ‘’ανήλικη’’ των παρανόμων επί 20 χρόνων επιδομάτων, Ζωή, και προχωρούν στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αρχίζουν από το τέλος του 2009, αφήνοντας εκτός ελέγχου και αναφοράς, όλες τις ΕΠΙΜΑΧΕΣ …υποχρεώσεις των αριστερών στη ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ!

  *Εξευτελίζουν κάθε έννοια νομιμότητας και κοινοβουλευτικών κανονισμών καλώντας ως ..μάρτυρες ‘’ζωντανούς νεκρούς’’ της παραπολιτικής, προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του δημοκράτη αγωνιστή που τον παραπληροφόρησαν και τους ψήφισε.

  *Είναι δυνατόν, να υπάρχουν Έλληνες σήμερα που ‘’ξεγελιούνται’’ από τα στημένα παρακρατικής μορφής επικίνδυνα ‘’παιχνίδια’’ της πολιτικά ημιθανούς Ζωής, κόρης του ‘’χασοδίκη’’ συμβούλου του συστήματος?

  Με απλά λόγια ρωτάμε: ‘’ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ’’ κανείς ότι το χρέος ήταν 300 δις ευρώ ?
  Ποιος οικονομολόγος- μαθηματικός θα μας ενημερώσει γιατί σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διαχρονικά όλα τα ελλείμματα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ και του 2009?

  *Πως το χρέος από το 2004 (178 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ)……>>>>>ΕΦΘΑΣΕ στα 300 το 2009 ?

  *Αυτό το ΤΕΡΑΣ της καταστροφής μας, δεν θα μάθουμε ποιος ,πως, και γιατί το ΕΞΕΘΡΕΨΕ?

  *Κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται να μάθει που πήγαν τόσα λεφτά?

  *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος ΕΝΤΙΜΟΣ να μας εξηγήσει αυτό που ΟΛΟΙ σήμερα γνωρίζουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή