Ηγέτης ή Χέστης ο... κωστάκης Καραμανλής?

Ο "μύθος" του ... Κώστακη Καραμανλή!

Συχνά πυκνά ακούμε από τους απογοητευμένους ανώνυμους και επώνυμους Νεοδημοκράτες να κατονομάζουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ως Εθνικό Κεφάλαιο της παράταξης και της Χώρας μας.
Μάλιστα πολλοί από αυτούς λένε ότι θα πρέπει να επανέλθει σύντομα στην Πολιτική σκηνή για να μας βγάλει από την δύσκολη θέση!!!

Αλήθεια ποια ήταν τα έργα της Πρωθυπουργικής θητείας του κ. Καραμανλή τα οποία μπορούν να τον καταστήσουν υποψήφιο σωτήρα μας? 

Για εμένα τίποτα σημαντικό πέρα από το ότι είναι ανιψιός του μακαρίτη (Εθνάρχη κατά αυτούς) Κωνσταντίνου Καραμανλή! 

Βέβαια στο διάβα της ιστορίας έχει αποδειχτεί πως κατά καιρούς η παραπάνω λέξη ερμηνεύεται και προσδίδεται σε κάποιους καθαρά με σκοπό να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της εκάστοτε πολιτικής άρχουσας εξουσία και τάξης και για αυτό οι "Σοβαροί" Ιστορικοί και μελετητές της παγκόσμιας ιστορίας δεν χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς για πολλά πρόσωπα τα οποία κάποιοι για τους παραπάνω λόγους χαρακτηρίζουν Ηγέτες, Εθνάρχες κ.τ.λ. 

Ας επανέλθουμε όμως στα σημερινά δηλ. στο δικό μας "Εθνικό κεφάλαιο" τον κ. Κώστα ή Κωστάκη Καραμανλή ο οποίος όπως λένε στην Πρωθυπουργία, που προσέγγισε τους Ρώσους δημιουργώντας κόντρα με τους Αμερικανούς οι οποίοι μετά τον υπονόμευσαν και στο τέλος τον έριξαν από την εξουσία. 

Μάλιστα ακούσαμε και διαβάσαμε ακραία σενάρια τα οποία αναφέρουν απειλές κατά της οικογένειας του αλλά και απόπειρες δολοφονίας του ιδίου! 

Εδώ λοιπόν αν ίσχυαν τα παραπάνω θα έπρεπε να λειτουργήσουν τα στοιχεία που θα χαρακτήριζαν έναν απλό ηγέτη πραγματικό Ηγέτη 10.000.000 ανθρώπων δηλ. να έβγαινε και να κατάγγελνε δημόσια στον λαό του τις απειλές και τις απόπειρες εναντίον του ζητώντας την στήριξη του και θα βλέπαμε τότε αν θα τολμούσε να το πειράξει κανένας. 

Αλλά ο κ. Καραμανλής τότε (αν πραγματικά συνέβησαν τα όσα λένε) αποδείχτηκε Χέστης και όχι Ηγέτης γιατί "παρέδωσε" την εξουσία στον "Αμερικανό" Γιώργο Παπανδρέου (ο οποίος μας οδήγησε στις σημερινές ολέθριες καταστάσεις) και από τότε όπως είναι γνωστό "μουγκάθηκε" (ψηφίζοντας και όλα τα μνημόνια) αφήνοντας όμως εσκεμμένα κατά την γνώμη μου να συντηρούνται όλες οι παραπάνω φήμες γύρω από το όνομα του. .....................

Από τα γεγονότα φαίνεται ολοκάθαρα πως είναι χαρακτηριστικό της οικογένειας Καραμανλή (θείου και ανιψιού) να φεύγουν ως "λαγοί" τις κρίσιμες στιγμές εγκαταλείποντας τον λαό στην μοίρα του ποντάροντας προφανώς στην βραχεία μνήμη του μια και όπως είναι γνωστό τον θείο τον επαναφέραμε μετά την πτώση της Χούντας ως ήρωα!.. τον κάναμε Πρωθυπουργό και τον χρiσαμε Εθνάρχη, τον δε Ανιψιό επιτρέπουμε τώρα να τον ονομάζουν κάποιοι Εθνικό κεφάλαιο με σκοπό βέβαια αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, η "αμνησία" και η βλακεία μας να ακολουθήσει την διαδρομή του θείου του δηλ. να γίνει ο νέος μας .... Εθνάρχης!!!

Υποσημείωση
Η προσωπική μου αίσθηση και άποψη είναι ότι τον κ. Καραμανλή τον έριξαν εγχώρια συμφέροντα. 
Η δε σιωπή του οφείλεται στα όσα ίσως "ακούγονται" στην περιβόητη κασέτα του "γνωστού" Θέμου σε εκείνη την "περίεργη" ιστορία του Ζαχόπουλου ο οποίος (μετά την ομολογουμένως απίστευτη "τύχη" του να διασωθεί από την "πτώση" του από τον 5ο όροφο) όλως τυχαίως εξαφανίστηκε διά μαγείας .... από την δημοσιότητα!

Το δε Ρωσοαμερικάνικο παραμύθι το συντηρούν για να τον επαναφέρουν αν χρειαστεί μελλοντικά μιας και όπως είναι γνωστό ένα "εκβιαζόμενο" άτομο είναι πάντα πιο .... χρήσιμο για αυτούς!!!
Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: prevejohn@yahoo.gr

3 σχόλια:

 1. ΝΕΕΣ ΑΠΑΤΕΣ-ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ.

  Από κοινού επίορκοι εγκληματίες Καραμανλής και Τσίπρας διέλυσαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα

  Γράφει ο Ν Βράχος
  Όταν ο Παπαθανασίου έδινε εντολή "μην πληρώσεις, ασ'τα για του χρόνου"

  *Ένα απίστευτο έγγραφο που καίει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και δημιουργεί υπόνοιες και ενδείξεις για την βρώμικη συνεργασία Καραμανλή Τσίπρα ,προκειμένου να πλήξουν την εθνική οικονομία και μέσω αυτής τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

  Αν και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν συνειδητά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, το έγγραφο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος εμφανίζεται ενήμερος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009.
  Στις 17 Απριλίου 2009,
  ο Υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου,σε συνάντηση με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων δίνει την εξής εντολή: «μην πληρώσεις, άστα για του χρόνου», ενώ παρακάλεσε όσες υποχρεώσεις μπορούν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά να αναβληθούν. Με άλλα λόγια, «δεν πληρώνω» και βλέπουμε.

  *Τον Ιανουάριο του 2010,
  η πολιτική συμμορία του Σύριζα με την καραμανλικό ‘’στρατό’’ του Παυλόπουλου , εξορμούσε με κύριο σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’.
  Τι ανώμαλες καταστροφικές συμπτώσεις εις βάρος της οικονομίας μας από δύο περίεργα ‘’αλληλοσυμπαθούντες’’ πολιτικούς θεσιθήρες?

  *Μου αρέσει ο μικρός έλεγε ο αντεθνικός μας μπουχέσας, έχε κότσια , το λέει η καρδιά του.

  Το κοινό τους σύνθημα ήταν : ‘’Μην πληρώνετε για να πέσει ο Παπανδρέου’’
  ====================================
  Εμπρος να διαλύσουμε το Πασοκ και να πάρετε εσείς τη θέση του.

  *Αυτή η ανώμαλη ‘’αγάπη’’ είχε και έχει .. την ομαλή ερμηνεία της.
  Κοινή προσπάθεια να πέσει ο Παπανδρέου, να του φορτώσουμε τη χρεοκοπία και να γλιτώσει ο άεργος ταβερνολάτρης την εθνική κατακραυγή για την εσχάτη προδοσία.

  *Σήμερα, ο Τσίπρας ,προκειμένου να ευχαριστήσει , τόσο τους νεοδημοκράτους του Παπαθανασίου, που δεν πλήρωσαν, όσο και τους νεοάρπαγες του ‘’δεν πληρώνω’’ ..αριστερούς της δεξιάς, τους έδωσε τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους , σε δέκα χρόνια ΄η σε 100 δόσεις. Αρκεί που έπεσε ο Παπανδρέου και έγινε εξουσία ο ..Στρατούλης και …ο Πάντζας.

  ΥΓ.
  Η καταστροφή της οικονομίας και η δυστυχία των ελλήνων, είναι σίγουρα, ένα θέμα που καθόλου δεν απασχολεί τους δύο ‘’αλλοεθνείς’’ αφού και οι δύο’’ ζούν στον κόσμο τους’’ που καμία σχέση δεν έχει με την Ελλάδα και τους Έλληνες. Περίτρανη απόδειξη τούτου, αποτελούν οι προεκλογικές εξαπατήσεις και οι μετεκλογικές πράξεις και ανώμαλες προσγειώσεις των απλών, εύπιστων και δυστυχισμένων ψηφοφόρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΡΙΖΕΛ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΙΕΡΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟ

  Κύριε Τσίπρα,
  εξαπατήσατε τον λαό και ΚΛΕΨΑΤΕ την εξουσία. Είστε επίορκος και δώσατε άθλιες και ανέντιμε υποσχέσεις.

  Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,
  πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια
  Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .]

  «Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ
  και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση» …..και
  συνεχίζετε λέγοντας ……» η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
  Kι όμως η Κύπρος ΔΕΝ ΠΗΡΕ δάνειο από τη Ρωσία και μπήκε στο μνημόνιο, εσείς όμως παρά ταύτα
  κατηγορούσατε τον Παπανδρέου μαζί με τον ηλίθιο καΜένο εντελώς, ότι αρνήθηκε τα χρήματα (20 Δις) από τους Ρώσους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΤΣΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
  ====================================
  Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα είχε δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό.

  * Κι όμως ο ΙΔΙΟΣ ο Καραμανλής ψηφίζει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ στη βουλή τον προϋπολογισμό του 13 και αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι το ΕΛΛΕΙΜΜΑ του 2009, ήταν 16%.

  *ΟΜΩΣ ο αρχηγός των σκουρλέτηδων, συκοφαντεί πρόστυχα και αντεθνικά το Γιώργο Παπανδρέου και του φορτώνει και το προπατορικό αμάρτημα..

  *Και από την άλλη πλευρά κατηγορεί τον Σαμαρά ότι ανέτρεψε τον Παπανδρέου και ταυτόχρονα δηλώνει δημόσια και επίσημα, ότι για τα χάλια της οικονομίας ευθύνεται ο Καραμανλής.

  *Ενώ βέβαια κι εμείς γνωρίζουμε, ότι τη μισή Ελλάδα την έκαψαν οι κουκουλοφόροι του Σύριζα και με το σύστημα ‘’ΔΕΝ πληρώνω’’ άδειασαν ..τα άδεια ταμεία από τον Καραμανλή.
  Περίεργο δεν είναι, που ΔΕΝ μπορούν να με πείσουν, ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή