Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας....


Σχόλια

  1. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚαΜενου ΕΝΤΕΛΩΣ!!!

    Είναι γνωστές οι δηλώσεις του συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου στους “Times”, μόλις χθες, όπου υποστήριξε ότι υπάρχει ανταπόκριση προς τις κινήσεις που έκανε η Ελλάδα σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ. Η ανταπόκριση αυτή όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, αλλά το θέμα δεν τέθηκε καν, όπως ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

    Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σχετικά με τους μύθους που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, το γεγονός ότι ο κ. Πούτιν αποδέχθηκε ότι είχε συστήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν είχε επισκεφτεί τη Μόσχα το 2010 και είχε συναντηθεί μαζί του (τότε ο κ. Πούτιν ήταν πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε ένα διάλειμμα της Προεδρίας του, αντικαθιστάμενος από τον σημερινό πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μετβιέντεφ) να προσφύγει στο ΔΝΤ προκειμένου η Ελλάδα να έχει βοήθεια στο πρόβλημα ελλείμματος και χρέος (το οποίο είχε κληρονομήσει από τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο ο κ. Πούτιν είχε συνάντηση πολύ νωρίτερα).

    Ο κ. Πούτιν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Καθημερινής» για την τότε σύστασή του στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό και στην απάντησή του δεν αρνήθηκε ότι το έκανε , δεν συζητήσαμε ΠΟΤΕ τέτοιο θέμα.Απλά απέφυγε να απαντήσει, αλλά στη συνέχεια «εξέθεσε» τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν του έθεσε τέτοιο θέμα. Και πώς να το έθετε αφού εκείνοι που κατάρτισαν την ατζέντα το έθεσαν εκτός αυτής;

    Όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συνέστηναν στον Έλληνα πρωθυπουργό να προσφύγει στο ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί δεν απευθύνθηκε, όπως υποστήριζε, στη Ρωσία και στην Κίνα για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, να πάρει από εκείνους δάνεια και όχι να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και να εντάξει τη χώρα στο μνημόνιο.

    Σήμερα, ο κ. Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Πούτιν, μετά τις συνομιλίες που είχαν, παραδέχθηκε ότι δεν έθεσε το θέμα. Αναγνώρισε, δηλαδή, ότι η Ρωσία ούτε ήταν ούτε είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα να λύσει το χρηματοδοτικό της πρόβλημα. Παρόλα αυτά, κατηγορούσε τον τότε πρωθυπουργό ότι δεν προσέφυγε στη Ρωσία για να το λύσει και σήμερα δεν αναγνώρισε το λάθος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Κύπρος
    κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε, κύριε Μιχαλολιάκο, κύριε Σαμαρά; Γιατί και η Κύπρος;

    Ένας μύθος έχει κυριαρχήσει και διατρέχει την χώρα.
    Ένας μύθος που επειδή βολεύει πολλούς έχει γίνει πιστευτός από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
    Ένας μύθος που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε παράλυση του κρατικού μηχανισμού, σε επικίνδυνη κοινωνική αναταραχή, σε βαθειά πολιτική κρίση.
    Ένας μύθος που παρά λίγο στις εκλογές πριν από λίγες μέρες να ρίξει την χώρα στα βράχια, στην έξοδο από το ευρώ, στην επιστροφή της πάρα πολλές δεκαετίες πίσω.
    Ο μύθος ότι η χώρα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, χωρίς βοήθεια και δάνεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., χωρίς οδυνηρές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλο της, με διατήρηση αλώβητου του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.
    Τα ιδεολογήματα που προβάλλονται πολλά.
    Ήταν πολιτική επιλογή πουλημένων και νεοφιλελεύθερων ηγεσιών το μνημόνιο.
    Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.
    Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
    Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα,
    Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.
    Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου