Β.Πούτιν προς Α.Τσίπρα: «Έχεις δίκιο Αλέξη – Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα»! ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΡΤ

ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΡΤ 
αρχείο λήψης (43)
Μήνυμα προς τη Δύση στέλνει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δίνοντας δίκιο στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι «Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. 
Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό.
 Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι ο όγκος κοινού εμπορίου μειώθηκε κατά 40% και…….

μίλησε για πρόγραμμα κοινών δράσεων το 2015-2016, το οποίο, όπως είπε, «είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε».
Ακόμη, είπε ότι υπάρχει πρωτοβουλία από την Ελλάδα, ώστε να ετοιμαστεί ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας, το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, σημείωσε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση.
Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα.
«Ο κ. Τσίπρας είπε, πολύ σωστά ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό… Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Aλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν πριν από τη συνάντησή τους.
«Μπροστά μας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και προκλήσεις που πρέπει να αναλάβουμε από κοινού, υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας. Ένας από αυτούς τους σταθμούς είναι το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016», τόνισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Και βεβαίως η δυνατότητα που έχουμε από τώρα μέχρι την επόμενη διακυβερνητική συνάντηση που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο, να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας και να δούμε σε κάθε επιμέρους τομέα πως θα μπορέσουμε να συμβάλουμε δημιουργικά στην ανάπτυξη των σχέσεών μας».
«Ζούμε σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικότερα και να υπηρετήσουμε το κοινό μας στόχο που είναι η ευημερία των λαών μας, η οικονομική ανάπτυξη, η δυνατότητα να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ


Σχόλια

  1. «Δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι στιγμής»

    Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα: Βρείτε τα με τους δανειστές σας

    Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για τους νέους όρους των δανειακών πληρωμών και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ.
    Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, ο κ. Στορτσάκ είπε επιλέξει: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας».
    Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμένος Έχουμε «Plan B»
      Τι δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη

      Διαφωνεί με τον Βαρουφάκη με το «60-70%» του μνημονίου, αλλά και με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας - Θα χρηματοδοτηθούμε από τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα, εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Έχουμε «Plan B», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
      Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega, ο κύριος Καμμένος τόνισε πως μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα.
      «Εχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το Plan B. Σκέφτονται να άρουν το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και να ξαναρχίσουν τις εισαγωγές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει η συνεργασία για τον αγωγό με τους Ρώσους».
      Ο κ. Καμμένος, ακόμη, είπε πως διαφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με το «60-70%» του μνημονίου, αλλά και με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

      Διαγραφή
  2. CSU: ‘’Οι Έλληνες πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν κλόουν»

    Κλόουν αποκάλεσε τους κυβερνώντες στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αντρέας Σόιερ, του βαυαρικού συμμαχικού κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
    Τα σχόλια είναι η τελευταία ένδειξη ότι η στάση Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα σκληραίνει, την παραμονή της συνάντησης των υπουργών της ευρωζώνης που θα μπορούσε να αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία στο τέλος του μήνα.
    Ο Σόιερ είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ λίγα για να παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι δεν θα υπάρξουν «επιπόλαιοι συμβιβασμοί» μόνο και μόνο για να μείνει η χώρα εντός της νομισματικής ένωσης.
    «Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Σόιερ.
    «Συμπεριφέρονται σαν κλόουν που κάθονται στα τελευταία θρανία, αν και έχουν δεχθεί σαφείς προειδοποιήσεις από όλες τις πλευρές ότι ίσως να μην καταφέρουν να προβιβαστούν στην επόμενη τάξη».
    Ο Κλάους-Πίτερ Γουίλς, βουλευτής από το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ που έχει κατ’ επανάληψη ψηφίσει κατά της διάσωσης της Αθήνας, είπε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk πως, κατά την άποψή του, δεν θα ήταν και τίποτα σπουδαίο αν έφευγε η Ελλάδα από την ευρωζώνη.
    «Δεν θα ήταν και το τέλος της Ευρώπης» δήλωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΑΣ???

    [[Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ....]]

    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,
    πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια

    *Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
    ======================
    ''Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤκαι να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση'' .....και
    συνεχίζετε λέγοντας ......"η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
    *Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ....

    *Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;

    * Γιατί ΕΣΕΙΣ,
    δεν προσφεύγετε σήμερα στις γνωστές πηγές σας και στους πρόθυμους και φθηνούς χρηματοδότες ώστε να γλιτώσετε όλο αυτόν τον εμπαιγμό και την επαιτεία , που κάθε μέρα ‘’διαφημίζετε’’ στις γειτονιές της Ευρώπης, της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν κι όπου αλλού υπάρχουν …φιλεύσπλαχνοι δανειστές?
    Είναι δυνατόν σήμερα, να παρακαλάτε σαν ‘’πρεζάκι’’ και σκουπίζετε με τα μανίκια όλα τα ..γραφεία της Ευρώπης , ενώ λίγο πριν δηλώνατε και μάλιστα προκλητικά και ανθελληνικά, ότι ‘’υπάρχουν’’ τόσα δις.ευρώ, που …σκοτώνονται μεταξύ τους ποιος θα μας πρωτοδανείσει και μάλιστα με όρους και επιτόκια …χάρισμα?

    Που είναι τα λεφτά βρε πολιτικοί απατεώνες ,
    που διαλύσατε την Ελλάδα και από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίζατε τον Παπανδρέου που δεν τα παίρνει ? Ποιος είναι τώρα απατεώνας ρε ΨΕΥΤΗ και συκοφάντη Καμένε? Που είναι ‘’ΤΟ PLAN B!’’ που έλεγες και εξαπατούσες τον κόσμο για κλέψεις ψήφους και να σκοτώσεις ελπίδες?
    ΠΟΙΟΣ είναι τώρα ‘’ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ’’ και ποιος μάλιστα πιθανόν και να ευχαριστιέται?
    Πάνο, πως σου φαίνεται το ..κάτω στα τέσσερα και το ξεφτίλισμα που πάει σύννεφο?

    *Εξαπατούσατε, καίγατε, βρίζατε και καταστρέφατε την Ελλάδα μας, τη δικιά μας πατρίδα, τη δικιά μας γή των γονιών μας και των παιδιών μας, μόνο και μόνο να ‘’πέσει’’ η κυβέρνηση, να φύγει ο κλέφτης , ο ψεύτης, ο προδότης… Παπανδρέου.

    *Κύριε Τσίπρα,
    Είναι απολύτως σίγουρο, ότι ένας από τους λόγους της αποτυχίας σας, της ανυποληψίας σας εκ μέρους των Ευρωπαίων, είναι και το γεμάτο ειρωνεία, κακία και καταστροφή σύντομο διάστημα της πολιτικής σας αβεβαιότητας.
    * Πιστέψατε, ότι ο καθρέφτης, σας έλεγε την αλήθεια και του ‘’χαμογελάγατε’’ συνεχώς?
    *Πιστέψατε ότι επειδή ‘’κάποιοι’’ σας επέλεξαν για τον ρόλο που παίζετε, ότι γίνατε και ‘’αθάνατος’’?
    *Πιστέψατε ότι τούτος ο τόπος, αυτοί οι φτωχοί αλλά περήφανοι Έλληνες έχουμε ανάγκη των ‘’μεταλλαγμένων’’ επικίνδυνων ιδιοτήτων σας?

    *Όχι, κύριε Τσίπρα,
    Δεν είσαστε και δεν έχετε αυτό που ζητάμε δηλαδή αίσθηση και συναίσθηση του χώρου που λέγεται και είναι η πατρίδα μας, η δικιά μας πατρίδα.
    Είσαστε ένας ‘’ακατέργαστος’’ νέος, χωρίς προβλήματα, χωρίς παρελθόν, χωρίς μέλλον ,ικανότητες και φυσικά ακατάλληλος για τη θέση που κάποιοι σας επέλεξαν, για τη θέση που ΚΛΕΨΑΤΕ από κάποιους που θυσιάστηκαν να μη καταστραφούμε.

    *Κύριε Τσίπρα φύγετε,
    αφού η ‘’κακιά’’ ημέρα από το πρωί φαίνεται, όπως και οι κακιές σας προθέσεις, επιδιώξεις και προειλημμένες ρεβανσιστικές αποφάσεις.
    Έχετε μέσα σας κακία, με επικίνδυνες συναναστροφές και επιλογές που οδηγούν την Ελλάδα και τα παιδιά μας στην καταστροφή.

    Λυπάμαι, που τόσα χρόνια δεν μας δώσατε ΚΑΝΕΝΑ σημείο ελπίδας, προοπτικής , αλλαγής και βελτίωσης πλήν άσχημων αναμνήσεων και ενός γιαουρτοκαταπέλτη , που είχατε ετοιμάσει για την εθνική μας επαίτειο στην οποία ουδέποτε πιστέψατε και σεβαστήκατε.
    Ο Θεός μας, ας βάλλει το χέρι του εμπόδιο, στις δικές σας μετεμφυλιακές ονειρώξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου