Ο Ιγνατιου αποκαλύπτει τους εγκληματίες του Μαύρου Μετώπου «Αν διαπραγμευοντουσαν όπως σήμερα»




image
Ο Ιγνατιου αποκαλύπτει τους εγκληματίες του Μαύρου Μετώπου 
«Αν διαπραγμευοντουσαν το 2010 όπως κάνει η σημερινη κυβερνηση τα πραγματα θα ηταν καλυτερα, αλλα οπως φαινεται δεν ηθελαν να διαπραγματευτουν τότε..

Σχόλια

  1. Υπάρχουν πολλοί, είτε εκούσια είτε από άγνοια
    ================================
    που δημοσίως μας προκαλούν να απαντήσουμε , γιατί ‘’ΑΡΓΗΣΕ’’ ο Παπανδρέου να βρεί χρήματα. Ας ενημερωθούν προσεκτικά ώστε να λιγοστέψουν οι προβοκάτορες…

    Το θεσμικό κενό της Ε.Ε
    ================Τ
    ο “ελληνικό πρόβλημα”, ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, όχι μόνο γιατί η φούσκα έσκασε σε περίοδο ισχνών αγελάδων παγκοσμίως, αλλά και γιατί η Συνθήκη της Λισαβόνας, βάσει της οποίας λειτουργούν πλέον οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν προβλέπει βοήθεια σε κράτη-μέλη που οδεύουν προς την χρεωκοπία!
    Αντίθετα, υπάρχει ρητή απαγόρευση βοήθειας ή ενίσχυσης είτε από την ένωση, είτε από κράτη-μέλη της, με άλλα λόγια δεν επιτρέπεται η ΕΕ ή μια χώρα-μέλος να αναλάβει τα χρέη ή να παρέχει πιστωτικές διευκολύνσεις μέσω τραπεζών σε κράτος-μέλος που κινδυνεύει.
    Επίσης, σε όποιο άρθρο υπάρχει πρόβλεψη για κάποιου είδους βοήθεια, αυτό γίνεται με αόριστο τρόπο και προβλέπει αλλαγές που αφορούν το μέλλον και όχι άμεσες παρεμβάσεις για χώρες όπως η Ελλάδα.
    Το κενό αυτό της συνθήκης, εκμεταλλεύτηκε άριστα η Γερμανία, η οποία βέβαια με το γράμμα του νόμου είχε κάθε δικαίωμα να αρνείται τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που θα ήταν σήμερα η χώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει το 70% των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου;
    ================================================================

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όχι και τόσο άθελα του, προσέφερε μια ιστορική νομιμοποίηση στο Μνημόνιο κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία προσφέρεται για πλήθος σκέψεων και υποθέσεων.

    Η ακριβής δήλωση του κ. Βαρουφάκη ήταν η εξής:
    Θα καταθέσουμε και θα βάλουμε μπροστά βαθιές μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου, ο κ. Άνχελ Γκουρία, έρχεται στην Αθήνα αύριο με στόχο να μας βοηθήσει –αυτός και ο Οργανισμός του- στον άρτιο σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων και τη διάφανη και αποτελεσματική παρακολούθηση της εφαρμογής τους.
    Σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα προσθέσουμε περί το 70% των μεταρρυθμίσεων ή δεσμεύσεων που υπάρχουν στο υπάρχον μνημόνιο, δεσμεύσεις με τις οποίες ως σώφρονες άνθρωποι δεν έχουμε καμία αντίρρηση, εφόσον βεβαίως το 30%, που κρίνουμε απαράδεκτες, είτε μπουν σε αναστολή είτε αφαιρεθούν.
    Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδειξε ότι συμφωνεί με το 70% των μεταρρυθμίσεων, γι' αυτό και μέχρι πρόσφατα δεσμευόταν να καταργήσει ολόκληρο το Μνημόνιο «με ένα νόμο, με ένα άρθρο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπέλτης η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ψεύτικα στοιχεία.
    Κόλαφος για Τσίπρα Σαμαρά το πόρισμα
    της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα
    Ειδικότερα, για την Ελλάδα, επισημαίνονται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών λόγω της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος,
    ενώ αναφέρει ότι «η προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα
    οφειλόταν επίσης και στη στατιστική απάτη στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνοντας, ωστόσο, την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010. Η έκθεση αναγνωρίζει στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στην χώρα χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και στο μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται, ασκώντας παράλληλα κριτική για αστοχίες και αδικίες στον επιμερισμό του κόστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφει ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ υπουργός το 2008 !!
    ===========================
    Επιστολές φωτιά του Π Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το ...
    www.tovima.gr/politics/article/?aid=413313
    31 Ιουλ 2011 - Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες περιγράφεται επακριβώς ο κίνδυνος και αυτό ... «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια».
    ΔΟΥΚΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .
    «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»
    Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
    Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

    Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

    ΥΓ. Καραμανλής προς Δούκα: ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ‘’ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΔΑΝΤΗ’’…. !!

    Ο επικεφαλής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 2004 – 2009 σε σχέση με τα στοιχεία που έδινε η Ελλάδα για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου χαρακτηρίζοντας «Κόλαση του Δάντη» τις διώξεις που υφίσταται στη χώρα μας!!!!
    -Οι ποινικές διώξεις που διεξάγονται έναντι του νυν διευθυντή της Ελληνικής
    Στατιστικής Υπηρεσίας δεν είναι ανησυχητικές για τη φερεγγυότητα της χώρας;
    -Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός. Και δύσκολο να το κατανοήσουμε οι εκτός Ελλάδας: για πρώτη φορά, υπάρχει Δντής της Στατιστικής Υπηρεσίας ο οποίος κάνει τη δουλειά του και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Και αυτός κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ότι αφορά στους αριθμούς. Ενώ οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιναν ψεύτικα στοιχεία, δεν ενοχλούνται .
    Αυτό μοιάζει με την κόλαση του Δάντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ 2007-2010
    ==========================
    Η γαλάζια διακυβέρνηση με αριθμούς
    Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat (General government deficit and debt - Greece) η οποία συντάχθηκε βάσει των προτύπων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ESA 95)
    τόσο τα στοιχεία για το έλλειμμα όσο και τα στοιχεία για το χρέος αναθεωρούνται επί τη βάσει νέων δεδομένων.

    Έτσι, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανά έτος:
    ===============================
    Το 2007 στο 6,4% του ΑΕΠ (14,5 δισ. ευρώ)
    Το 2008 στο 9,8% του ΑΕΠ (23,1 δισ. ευρώ)
    Το 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ (36,3 δισ. ευρώ)
    Το 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ (24,19 δισ. ευρώ)

    Το δημόσιο χρέος ανά έτος:
    ================================
    Το 2007 τοποθετείται στο 105,4% του ΑΕΠ (239 δισ. ευρώ)
    Το 2008 στο 110,7% του ΑΕΠ (262,3 δισ. ευρώ)
    Το 2009 στο 127,1% του ΑΕΠ (298,7 δισ. ευρώ)
    Το 2010 στο 142,8% του ΑΕΠ (328,5 δισ. ευρώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου