Ως πότε η δικαιοσύνη θα ανέχεται τον κύριο Μπάμπη Αθανασίου; Και όμως αυτός ο άνθρωπος έγινε υπουργος δικαιοσύνης...
Ξαναχτύπησε σήμερα στην εξεταστική για το μνημόνιο ο κύριος Μπάμπης Αθανασίου, ο μόνος μαζι με τον Λοβέρδο που τόλμησε να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του καθηγητή κυρίου Κασιμάτη περι αντισυνταγματικότητας του μνημονίου. Εδω πλέον οι μάσκες έπεσαν για τον ρόλο του κυρίου Αθανασιου στην εξεταστική, που τον είχαμε εντοπίσει απο την πρώτη στιγμή.
Μα θυμηθούμε ότι ο ίδιος άνθρωπος αντέδρασε στην ορθότατη ενέργεια του κυρίου Βίτσα να «υπενθυμίσει» στην δικαιοσύνη ότι ειναι αδιανόητη η αθώωση του ΓΕΩΡΓΙΟΥ της ΕΛΣΤΑΤ την στιγμη που η βουλη διερευνά τον ρόλο του. Πως μπορει να βγει απόφαση την στιγμη που η δικαιοσύνη δεν θα έχει στα χέρια της τα στοιχεία που θα προκύψουν απο την διαδικασία;
Δηλαδή ο κύριος Αθανασίου φτύνει την παραταξη που τον διόρισε βουλευτη και υπουργό, αφου αυτη η παράταξη ήταν που μίλησε πρώτη για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου καταψηφίζοντας το. Ενω η ίδια παράταξη ήταν αυτή που αντέδρασε στην δόλια διόγκωση του ελλείμματος απο τον Γεωργιου, που σήμερα ο κύριος Αθανασιου παλεύει απεγνωσμένα να υπερασπίσει.
Και όμως αυτός ο άνθρωπος έγινε υπουργος δικαιοσύνης. Στα αλήθεια, τι ακριβώς έκανε στην δικαιοσύνη όταν δίνει τέτοια δείγματα πολιτικής δράσης σήμερα;
Το λέει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου;
Τι λέει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Που μάλιστα έλκει την καταγωγή της από το ίδιο μέρος με τον κύριο Αθανασιου, ενω διοριστηκε επι των ημερών του;
Κατι παραπάνω θα ξέρει απο όλους εμάς που απλά μένουμε με το στόμα ανοιχτό απο τα ανεξήγητα χτυπήματα του Αθανασιου στην δημόσια αξιοπρέπεια.

2 σχόλια:

 1. Να ακυρωθεί ο νόμος περί αμνήστευσης φοροφυγάδων για εμβάσματα του εξωτερικού
  =========================================================
  Την ακύρωση του νόμου του 2013 περί αμνήστευσης φοροφυγάδων προτείνει στην Κυβέρνηση ο Μιχάλης Καρχιμάκης με ανακοίνωση του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Έχετε πολιτική υποχρέωση να ακυρώσετε τον νόμο του2013, αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια, από εμβάσματα του εξωτερικού.

  Η παραγραφή με νόμο το καλοκαίρι του 2013 των ελέγχων, για εννέα ολόκληρα χρόνια, όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ μέσα στην κρίση, την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα.

  Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον νόμο 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2008…

  Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο (αξιοποιώντας την πρόταση Γρήγορη Νιώτη και 27 βουλευτών που απέρριψε ο Β. Βενιζελος το 2012) τον αναδρομικό διασταυρωτικό έλεγχο από το έτος 2000 και μετά για όλους όσους έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εάν έχουν φορολογηθεί, που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρώ.

  Ο συμβολισμός και η ουσία της επανανομοθέτησης των ελέγχων αυτών από το 2000 και μετά θα αποτελέσει ένα μήνυμα ελπίδας και δικαιοσύνης, για όλους όσους δοκιμάστηκαν από την κρίση, βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης.

  Η διεκδίκηση αυτή ήταν μια διαρκής προσπάθεια από την ΚΙΝΗΣΗ των 75 που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων.

  Η άμεση αντιμετώπιση κατάργησης αυτής της άδικης και χαριστικής ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της νέας κυβέρνησης, που θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες, αλλά και στην δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.

  Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι πόσοι και γιατί καλύφθηκαν με φοροασυλία και φοροαποφυγή από την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη μέσα στο καλοκαίρι του έτους 2013.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Αθανασίου κατάργησε τη διάταξη για τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών!
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

  Με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαλλάσσονται...
  όσοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες κ.λ.π. έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
  Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το directnews.gr, σημειώθηκε κατά την ψήφιση του περίφημου νόμου 4524/2014 που έχει τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 7 Απριλίου.
  Συγκεκριμένα, στη σελίδα 82 του νόμου, με επικεφαλίδα «ΙΕ20: ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» και στο εδάφιο 10 περιέχονται οι εξής εννέα λέξεις «Τα άρθρα 4 και 5 του ν.3213/2003 (Α΄ 309) καταργούνται»!!!
  Τι προέβλεπε όμως το άρθρο 4 το ν.3213\2003, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ν.3849/2010 και επιγράφεται «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων», δηλαδή το πόθεν έσχες;
  Το άρθρο 4 όριζε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι:
  «1. Υπόχρεος σε δήλωση, ο οποίος επωφελούμενος από την ιδιότητά του αποκτά ή προσπορίζει σε τρίτον αθέμιτο περιουσιακό όφελος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ.
  2. Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000) ευρώ:

  ΑπάντησηΔιαγραφή