Κόλαφος ο Κασιμάτης: Εθνικό έγκλημα το μνημόνιο



Ερώτηση βουλευτή : θεωρείτε Κύριε Κασιμάτη πως η γνωμοδότηση Πικραμένου (τότε επικεφαλής του ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία «δικαιολογείται η παραβίαση της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω των υπέρμετρων αναγκών της Χώρας» αναφορά του Πικραμένου δυνάμει την οποίας «βρήκε ως Συνταγματική» την υπαγωγή μας στο καθεστώς του «μνημονίου», η απάντηση Κασιμάτη ήταν ξεκάθαρη. «Είναι παντελώς εσφαλμένη η αναφορά Πικραμένου μιας και, ΠΟΥΘΕΝΑ στην υφήλιο δεν υπάρχει σχετική αναφορά ή βιβλιογραφία ή έστω κάποια προσπάθεια στοιχειοθέτησης των όσων προέταξε ως αιτίαση της υπαγωγής (ο Πικραμένος)». Συνέχισε δε επαναλαμβάνοντας : «ας μας πει έστω μια σχετική αναφορά στην Διεθνή βιβλιογραφία όπου να αναφέρεται -έστω ως σκέψη- κάτι συναφές».
Πατριώτες ότι ζούμε είναι ξεκάθαρα ένας διωγμός σε βάρος των κατοίκων τούτης της γωνιάς της Γης. Σε βάρος του Έθνους των Ελλήνων. Είναι ένα σύγχρονο ολοκαύτωμα μιας Φυλής όπου όμοιό της δεν υπάρχει πουθενά.
Και αυτό έχει όνομα και επώνυμο. Παπανδρέου ο δήμιος, Σαμαράς και Βενιζέλος οι αναπληρωτές.....

Κάτι Καρατζαφέρηδες και Κουβέληδες δε, ή ακόμη και κάτι ποταμίσοι (Γκλέτσος, Στ. Θεοδωράκης και Βασ. Λεβέντης) αποτελούν απλά τους νεκροπομπούς του Ελληνισμού όπου έχει το δικαίωμα (;;;;) ο κάθε διεθνής τοκογλύφος να ξεπουλάει τμήματα της Επικράτειας σε Τούρκους, Γερμανούς κλπ λες και, πολέμησαν τσάμπα στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο οι προπάτορες μας, λες και τσάμπα χύθηκε τόσο αίμα στους Βαλκανικούς, λες και ήταν αχρείαστη η επανάσταση του 1821 !


Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Σχόλια

  1. Τι χρειάζεται ο Τσίπρας για να νικηθεί?

    Μα, να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια

    Ότι κι αν λένε ότι κι αν είπαν για το έλλειμμα, η αλήθεια έλαμψε

    Ο Καραμανλής ψήφισε ότι το έλλειμμα ήταν 16% !!!
    ==================================
    Ακόμη και η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχτηκε και υπέγραψε ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.

    Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο μέχρι προ τινος «αντιμνημονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
    «Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Mετφ.
    «Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».

    Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά,
    ============================================
    προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:

    «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της
    =====================================
    Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
    Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

    ΣΧΟΛΙΟ: Τότε γιατί ο Τσίπρας έκαψε την Ελλάδα και μαζί με το Βενιζέλο και Σαμαρά ανέτρεψαν την συνταγματικά εκλεγμένη κυβέρνηση και κατέστρεψαν την Ελλάδα, αφού με τον Παπανδρέου στην εξουσία θα είμαστε σήμερα σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης, με το σωστό και επιτυχημένο πρόγραμμα που εφάρμοζε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπέλτης η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ψεύτικα στοιχεία.

    Κόλαφος για Τσίπρα Σαμαρά Καμμένο το πόρισμα
    της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα
    Ειδικότερα, για την Ελλάδα, επισημαίνονται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών λόγω της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος,
    ενώ αναφέρει ότι «η προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα
    οφειλόταν επίσης και στη στατιστική απάτη στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνοντας, ωστόσο, την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010.
    Η έκθεση αναγνωρίζει στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στην χώρα χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και στο μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται, ασκώντας παράλληλα κριτική για αστοχίες και αδικίες στον επιμερισμό του κόστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπέλτης η αποφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ψεύτικα στοιχεία.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας
      είχαν επενδύσει πολλά σε αυτή την εξεταστική επιτροπή για το ρόλο της τρόικα.
      Μάλιστα, ο ίδιος ο Τσίπρας επισκέφθηκε τους 2 εισηγητές
      της επιτροπής στις Βρυξέλλες και τους ζήτησε «να επεκταθεί η διάρκεια, αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι' αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει»!
      Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η πολιτική του μνημονίου μάς επιβλήθηκε
      και ήταν επιλογή που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Θυμίζουμε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα "το πρώτο Μνημόνιο επιβλήθηκε παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία. Η τότε κυβερνητική πλειοψηφία είχε απλώς εξουσιοδοτήσει τον υπουργό των Οικονομικών -ο οποίος δεν έχει περιληφθεί στον κύκλο ακροάσεων της Επιτροπής- για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου"

      Διαγραφή
  3. Απορρίφθηκε η προσφυγή δύο εταιρειών κατά της Ελλάδας για το PSI

    Το διαιτητικό δικαστήριο που συγκροτήθηκε για να λάβει απόφαση σχετικά με το αίτημα δύο ξένων εταιρειών για το ελληνικό PSI απέρριψε την προσφυγή τους.
    Συγκεκριμένα, στις 20 Μαΐου 2013, δύο ξένες εταιρείες, η ISTROKAPITAL SE, εταιρεία holding τσεχικών συμφερόντων με έδρα την Κύπρο, και το σλοβακικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο, Poštová banka, a.s. (Slovak), προσέφυγαν κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, διεκδικώντας αποζημίωση για τις απώλειές τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία κουρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2012.
    Το διαιτητικό δικαστήριο που συγκροτήθηκε από το Κέντρο αυτό για να κρίνει την υπόθεση εξέδωσε την απόφασή του στις 9.4.2015, με την οποία απέρριψε την προσφυγή κατά της Ελλάδος. Διαιτητές είχαν ορισθεί ο Αμερικανός John Townsend, η Γαλλίδα Brigitte Stern και ο Κολομβιανός Eduardo Zuleta, ως Πρόεδρος του διαιτητικού δικαστηρίου


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου