Οργισμένος ο τρελαντώνης με Ντόρα και Δένδια- Εξετάζει την διαγραφή τους


Η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία τείνει να ξεφύγει και πάλι εκτός λογικής. Στη Συγγρού είναι έντονα ενοχλημένοι με τη στάση των στελεχών εκείνων που έχουν διαφοροποιηθεί από τη γραμμή «νίκης» του Αντώνη Σαμαρά.
 
Και αναφέρουμε ως γραμμή «νίκης» όλη εκείνη την πολιτική , προφανώς εμπνεύσεως Λαζαρίδη, που υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν έχασε στις εκλογές!!!
Η οργή του κ. Σαμαρά και της ηγετικής ομάδας της ΝΔ είναι τέτοια που ήδη σκέφτονται σοβαρά ακόμα και τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκου Δένδια, αφού αυτά είναι τα
δύο πρόσωπα που κατά την άποψη του προέδρου της ΝΔ «ξεσηκώνουν και τους υπόλοιπους».
Με δεδομένη δε την αποτυχία της Ντόρας Μπακογιάννη να ηγηθεί επιτυχώς της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θεωρούν ότι μια διαγραφή της θα την έθετε εκτός πολιτικού πλαισίου, αφού και οι βουλευτές που την είχαν ακολουθήσει την προηγούμενη φορά (Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Κιλτίδης) δεν είναι πλέον βουλευτές, ενώ ο Αυγενάκης που έχει εκλεγεί έχει προσφέρει εδώ και καιρό «γη και ύδωρ» στην ηγετική ομάδα της Συγγρού.
Από δε τους νυν βουλευτές θεωρούν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την απειλή πρόωρων εκλογών, κανείς δεν θα την ακολουθούσε, αφού οι εκλογές, εκ του νόμου, θα γίνουν με λίστα.
Όσον αφορά...... τον κ. Δένδια, η ηγετική ομάδα της Συγγρού θεωρεί ότι δεν διαθέτει ερείσματα στη βάση και ότι η εκλογή του ως πρώτου βουλευτή στη Β΄ Αθήνας είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων μηχανισμών και επειδή ήθελαν να μην εκλεγεί και πάλι πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας με νόημα προς την Πλατεία Μαβίλης, όπου βρίσκεται το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, στελέχη του οποίου όπως ο Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Βαγγέλης Αντώναρος είχαν ταχθεί υπέρ του κ. Δένδια.
Φυσικά οι «εγκέφαλοι» της Συγγρού δεν σκέφτονται ότι ακόμα και έτσι να ήταν έχει αξία το γεγονός ότι από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι «μηχανισμοί» μπορούν να εκλέγουν τον πρώτο βουλευτή στην μεγαλύτερη και πιο δύσκολη περιφέρεια της Αθήνας πιθανόν να έχουν δύναμη να ελέγξουν και άλλες εξελίξεις…
Όπως επίσης δεν σκέφτονται τις επιπτώσεις που θα είχε η νέα διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις του κ. Σαμαρά με ευρωπαίους ηγέτες και ιδιαίτερα με τον κ. Γιούνκερ, με δεδομένες τις πιέσεις που είχε δεχθεί από το ΕΛΚ το 2012 για την ενσωμάτωση και πάλι της πρώην υπουργού στη ΝΔ.
Όλα αυτά δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ασκούν εσωκομματική εξουσία οι ένοικοι της Συγγρού, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση και όχι η προοπτική εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια