ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ «ΕΤΡΩΓΑΝ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΘΑΛΠΤΕ

Συγκλονιστικές καταγγελίες από τον Σήφη Βαλυράκη για τα εμπόδια στη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens από την εξεταστική επιτροπή, σε συνέντευξή του στον Αlpha 989.

«Επειδή το σύστημα αντιλήφθηκε ότι εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε, έβαλε όλα τα προσκόμματα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι

«στη Δικαιοσύνη υπάρχει έγγραφο του προέδρου του Αρείου Πάγου προς τους ανακριτές και όλη την εισαγγελική ιεραρχία να μην λαμβάνουν υπ’όψιν τις εισηγήσεις της εξεταστικής επιτροπής».

«Η Δικαιοσύνη δεν μας έδινε τη δικογραφία, κανείς δεν βοήθησε ούτε οι ανεξάρτητες αρχές ούτε τα υπουργεία, στείλαμε συνεργείο της Βουλής να φωτοτυπήσει έγγραφα της δικογραφίας» ανέφερε ο κ. Βαλυράκης και επεσήμανε ότι «η επιτροπή ήταν παραπεμπτική για 12 πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε το μεγαλύτερο ιστορικά σκάνδαλο διαφοράς σε επίπεδο Ευρώπης.

Είναι ηθικό ζήτημα, ζήτημα κύρους και σεβασμού του ελληνικού κράτους» είπε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την κυβέρνηση. 
Όλες οι εξουσίες που υστέρησαν στο να κάνουν το καθήκον τους θα πρέπει έστω και τώρα να βοηθήσουν να εκκαθαριστεί το σκάνδαλο» . 
Τέλος, αναφερόμενος.......
στη συνεδρίαση της χθεσινής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τη Siemens είπε πως «η αγωνία ενός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να μην ξεκινήσει η διαδικασία, άσχετα με το τί θα έβγαζε. Υπήρξε σαφής αντιπερισπασμός ώστε να πάει αλλού το ενδιαφέρον των ΜΜΕ»
Ακούστε τη συνέντευξη: ΕΔΩ

Σχόλια