Δημοσκόπηση Public Issue:..Tο 59% ζητά να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις των δανειστών....



«Μικρό καλάθι» κρατούν οι πολίτες για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και για την πορεία της οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα το 59% ζητά να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις των δανειστών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής».
 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το 46% των συμμετεχόντων φοβάται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% ήταν τον Απρίλιο), το 15% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (19%), ενώ θα μείνει ίδια πιστεύει το 39% (51% τον Απρίλιο).

Για την πορεία της εθνικής οικονομίας, το 48% των πολιτών φοβάται ότι....

θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύει το 27% (36% τον Απρίλιο). Αυξανόμενη είναι και η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων. Το 55% θεωρεί πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, το 38% ότι είναι πολύ εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.

Παρά την ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας, οι πολίτες λένε «όχι» σε υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Ειδικότερα, το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη.

Η πρόταση για εκλογές, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009. Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.

Σχόλια

  1. Στο δρόμο για το αρχείο η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ
    ==================================
    Το δρόμο προς το αρχείο δείχνει και δεύτερος εισαγγελέας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
    =================================================================
    Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που συνδέεται με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ το 2009, προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας διαπιστώνοντας ότι δεν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον επικεφαλής της αρχής Ανδρέα Γεωργίου και άλλα δυο στελέχη της.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και τον περασμένο Ιούλιο η υπόθεση είχε φτάσει και πάλι κοντά στην αρχειοθέτηση , αλλά το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του διέταξε τη διενέργεια νέου κύκλου ανακριτικών ερευνών.

    Συγκεκριμένα οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούσαν τότε:
    1. Να κληθούν και να εξεταστούν εκ νέου οι μάρτυρες Νικόλαος Στρόμπλος (σ.σ. υπήρξε υπάλληλος της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το 1989 και διευθυντής της από τον Ιούλιο
    του 2006 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του 2010.) και Εμμανουήλ Κοντοπυράκης ( σ.σ. πρώην γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας) οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που θα τους τεθούν υπόψη και με τις ιδιότητες που προαναφέρθηκαν, να αναφερθούν αναλυτικά, σε συμπλήρωση των ήδη κατατεθέντων από τους ίδιους, σε όλα τα στοιχεία
    που περιελήφθησαν ώστε να χωρήσει αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2009 από 13, 6% σε 15, 4 % πί του ΑΕΠ, το δικαιολογημένο ή μη της συμπερίληψης τους στο έλλειμμα και σε περίπτωση που το έλλειμμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ποιο έπρεπε να είναι το πραγματικό έλλειμμα της περιόδου αυτής και τέλος εάν μπορούσε να προκληθεί και
    ποια στο Δημόσιο ζημιά από την τυχόν τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

    2. Να κληθούν οι κατηγορούμενοι προς απολογία, η οποία αποτελεί κεφαλαιώδη ανακριτή πράξη και εκτός από τον χαρακτήρα της ως υπερασπιστικού μέσου αποτελεί και σημαντικό αποδεικτικό μέσο, να τους απαγγελθεί κατηγορία για τον σκοπό αυτό και να γνωστοποιηθεί σε αυτούς το πέρας της κύριας ανάκρισης που θα διεξαχθεί από τον οριζόμενο αρμοδίως ανακριτή.

    3. Να ενεργηθεί οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει σκόπιμη ο ανακριτής.
    Μετά το τέλος του συμπληρωματικού κύκλου των ανακριτικών ερευνών η δικογραφία εκ του νόμου διαβιβάστηκε πίσω στο Εφετείο. Αποτιμώντας το σύνολο πλέον του αποδεικτικού υλικού ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την αρχειοθέτηση της δικογραφία ,ενώ το τελευταίο λόγο για την τύχη της υπόθεσης έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που
    αναμένεται να αποφανθούν επ΄αυτής τις επόμενες μέρες με νεώτερο βούλευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου