Bloomberg: Επιπλέον μέτρα 3 δισ. € ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές...Ρε .αντε να πατε να μαμηθείτε ευρωσερβιέτες..

Επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για την συγκέντρωση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, φέρεται να ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, όπως γράφει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο με γνώση των
διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές, ώστε να συγκεντρώσει άλλα 3 δισ. ευρώ και να ανταποκριθεί στους ελάχιστους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές.

Οι περικοπές θα φέρουν πρωτογενές.... πλεόνασμα μόλις πάνω από 1% του ΑΕΠ, για το 2015, ένας στόχος που χαρακτηρίστηκε «αποδεκτός» από τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Βούτση, σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα εμφανίσει- σύμφωνα με τον αξιωματούχο- στο τέλος του 2015, έλλειμμα προϋπολογισμού της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ.

Οι δημοσιονομικές περικοπές δεν είναι το μόνο ακανθώδες ζήτημα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών, αφού παραμένουν οι διαφωνίες σε τομείς όπως τα όρια συνταξιοδότησης, οι περικοπές συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και τα εργασιακά, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Πηγή:  ethnos.gr

Σχόλια