Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ

nosileytis

Τη δέσμευση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, για προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ, απέσπασαν τα μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης.
Ο κ. Μπασκόζος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών υγείας δεσμεύθηκε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία μέχρι τέλους του έτους, με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.
Την ανάγκη άμεσης πρόσληψης νοσηλευτών, ακόμη και κατ” εξαίρεση τυχόν περιοριστικών διατάξεων, προκειμένου να καλυφθεί πλήθος κενών οργανικών θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία, είχαν ζητησει οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ. Κατρούγκαλο πριν από λίγες εβδομάδες.
Ο υπουργός είχε δεσμευτεί να αποκατασταθούν κατ” αρχήν οι αδικίες που συντελέστηκαν με τον θεσμό της διαθεσιμότητας και ακολούθως τους είπε ότι θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την ενίσχυση του ζωτικού χώρου της Υγείας, σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος έχει εξαγγείλει προσλήψεις στα νοσοκομεία.
Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών ζήτησαν ακόμη την εφαρμογή ενός δίκαιου και εξειδικευμένου συστήματος αξιολόγησης με έμφαση στο στοιχείο της θετικής ενίσχυσης και όχι των ποινών, τη σύσταση καθηκοντολογίου των νοσηλευτών του ΕΣΥ και τη θεσμοθέτηση ειδικού τρόπου μοριοδότησης και αξιοποίησης των μετρήσιμων βιογραφικών στοιχείων, όπως αυτά θα προκύπτουν από τα επιστημονικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις της ΕΝΕ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου