Παραιτήθηκε το «μάτι και το αυτί» της τρόϊκας Αν. Σακελλαρίου, έπειτα από την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση στο σκάνδαλο του Ταμιευτηρίου


Ένα από τα «μάτια και τα αυτιά» της τρόϊκας, η διεθύνουσα σύμβουλος του  Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασίας Σακελλαρίου, ηγνασθη να υποβάλει την παραίτησή της.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση του

Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου, όπου και υπήρξε στέλεχος και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά, τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται.
Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κυρία Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.
πηγη

Σχόλια

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ !!!!


    Σκάνδαλο ΤΤ: Ολόκληρο το πόρισμα και τα ονόματα των κατηγορουμένων
    ======================================
    Κόλαφος για τον Αγγελο Φιλιππίδη είναι το πόρισμα της εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου σε ότι αφορά τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Για τον πρόεδρο του ΤΤ από το 2006 μέχρι το 2009 το κατηγορητήριο είναι βαρύ καθώς αναφέρεται ότι έδωσε τα περισσότερα δάνεια ενώ αποκαλύπτονται μεγάλα χρηματικά ποσά σε έξι λογαριασμούς του.
    Η εισαγγελέας μάλιστα συνδέει τον κ. Φιλιππίδη με δανειοδοτήσεις, προς τις εταιρείες του έγκλειστου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, των καταζητούμενων Γριβέα και Βάτσικα και την DEMCO του Δημήτρη Κοντομηνά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα: «Από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Αγγελος Φιλιππίδης, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως Πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τ.Τ.) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου Γριβέα / Αναστασίας Βάτσικα, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Δημήτρη Κοντομηνά), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου".
    «Επιπροσθέτως δε, στην περίπτωση της συμμετοχής της Τράπεζας στην θυγατρική του Ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρεία BESTLINE, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε, προκύπτουν ενδείξεις και δη επαρκείς περί του ότι ο ως άνω Πρόεδρος του Τ.Τ., ο οποίος ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της επίμαχης ΄εξαγοράς΄, ενεργώντας από κοινού με τα λοιπά ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα, παραπλάνησε ακόμα και αυτά καθ' εαυτά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ., προκειμένου να επιτύχει την έγκριση της εν λόγω συμμετοχής του Τ.Τ. στην θυγατρική του Ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρεία BESTLINE, του Δημήτρη Κοντομηνά, υπό τους όρους που προεκτέθηκαν, με σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον τελευταίο».

    Πολύ σοβαρή είναι κατηγορία για τα χρήματα που είχε στους λογαριασμούς του ο κ. Φιλιππίδης
    Αναφέρει δε "συμπερασματικά, από τον έλεγχο των ανωτέρω προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του Αγγέλου Φιλιππίδη προκύπτει ότι από το έτος 2008 μέχρι και το 2012, αυτοί έχουν τροφοδοτηθεί με σημαντικό ποσα, ορισμένα εκ των οποίων δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των οικείων ετών, ενώ επιπρόσθετα έχουν μέχρι σήμερα άγνωστη προέλευση (επιταγές)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου