Βαρύ το κλίμα στη Συγγρού – Αμείωτα τα έξοδα ενώ οι υπάλληλοι δεν έχουν χρήματα να ζήσουν.

Έκρυθμο είναι το κλίμα στη Συγγρού, αυτή τη φορά όχι εξ αιτίας κάποιου πολιτικού ζητήματος, αλλά λόγω της ανικανότητας της ηγεσίας του κόμματος να ασκήσει δίκαιη διοίκηση στους εργαζομένους.
Έτσι λοιπόν τη στιγμή που διαρκώς είναι μέσα στην πληρωμή των 200 και πλέον υπαλλήλων τρεις μήνες, οι συνήθεις ύποπτοι συνεργάτες του προέδρου Αντώνη Χασούρα πληρώνονται κανονικά.
Αλλά ενώ τα ποσοστά της ΝΔ διαρκώς φθίνουν και δικαίως κάποιοι στη Συγγρού έχουν υιοθετήσει για τον ακόμη πρόεδρο του κόμματος το παρατσούκλι Αντώνης Ζίγδης που του έχουμε προσδώσει, συμβαίνουν τα εξής περίεργα:

  • Ανακαινίσεις γραφείων δίνουν και παίρνουν για τους συνεργάτες του προέδρου.
  • Καταφθάνουν από υπουργεία και οργανισμούς που ήταν αποσπασμένοι, ακόμα καλαματιανοί συνεργάτες και προσλαμβάνονται υπάλληλοι τη στιγμή που σε άλλους συνιστάται ευγενικά να πάρουν τη σύνταξή τους.
Παράλληλα τα χρέη στους προμηθευτές καλά κρατούν, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα κάποιους, απόλυτα αναγκαίους, αναγκάσθηκε να τους πληρώσει επειδή έπρεπε να κάνει χρήση των υπηρεσιών τους στις προσυνδιασκέψεις και στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Και μπορεί η προσυνδιάσκεψη της Πάτρας να μη στοίχισε πολλά επειδή ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Μετζελόπουλος έκανε ειδική τιμή λόγω της συζύγου του Νατάσας Ράγιου που ήταν βουλευτής της ΝΔ, και πολλοί εκ των «συνέδρων» μετακινήθηκαν αυθημερόν και με τα προσωπικά τους μεταφορικά μέσα επειδή η Πάτρα ήταν σε κοντινή απόσταση, αλλά στις υπόλοιπες προσυνδιασκέψεις τα έξοδα αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα......
 Άλλωστε μετά το φιάσκο της Πάτρας ο αγωνιζόμενος για την δικαίωσή του ακόμη πρόεδρος της ΝΔ, έχει δώσει εντολή να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να έχουν επιτυχία και να υπάρχουν περισσότεροι «σύνεδροι» και μικρότερης ηλικίας. «Βαρέθηκα να βλέπω ασπρομάλληδες που δεν μπορούν ούτε να χειροκροτήσουν», φέρεται να είπε ο πρόεδρος Αντώνης σε συνεργάτες του.
Όλη αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική κατρακύλα, έχουν προκαλέσει καταθλιπτικό κλίμα στα γραφεία της ΝΔ ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέπτονται να τα βροντήξουν διαμαρτυρόμενοι. Όπως μάλιστα ελέχθη στο rigillis18, σημαντικό στέλεχος της Κεντρικής Διοίκησης σκέφθηκε να παραιτηθεί μη αντέχοντας στο βαρύ κλίμα και στις ευθύνες, αλλά τον συγκράτησαν με το επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο να δημιουργείς πρόβλημα στο κόμμα που μπορεί να κληθεί άμεσα να διαδραματίσει ρόλο στη διάσωση της χώρας».
Βέβαια πέραν όλων των άλλων από τη διατύπωση του επιχειρήματος προκύπτει και ένα επιπλέον στοιχείο: Ότι οι συνεργάτες του Αντώνη Ζίγδη ζουν στον κόσμο τους αν πιστεύουν ότι ο λαός θέλει να τους ξαναδεί. Και αυτό όταν δεν θέλουν να τους βλέπουν ακόμα και οι παλιοί υπάλληλοι της ΝΔ, αφού ο Σαμαράς και η παρέα του δεν έχουν καν καλέσει μετά τις εκλογές τους υπαλλήλους, όπως είθισται, για να τους πουν δύο κουβέντες και να τους εμψυχώσουν ή για να ζητήσουν την ανοχή τους για τα χρωστούμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάλληλοι της ΝΔ λένε με παράπονο πως ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του έπρεπε να τους έχουν πει ένα ευχαριστώ για όσα έχουν προσφέρει στο κόμμα, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Σχόλια