Περί πατριωτισμού: Οταν ο Α.Τσίπρας σώζει ένα σύμβολο που θα πούλαγε στους Τούρκους ο "πατριώτης" Α.Σαμαράς...

 Ένα κτίριο-σύμβολο της παρουσίας του Ελληνισμού στη Σμύρνη, η έδρα του ελληνικού προξενείου που η προηγούμενη κυβέρνηση Α.Σαμαρά είχε βάλει στη λίστα προς "ξεπούλημα", θα παραμείνει τελικά στην ελληνική κυριότητα καθώς η κυβέρνηση με συναπόφαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, αποφάσισε όχι μόνο να μην το πουλήσει αλλά να το ανακαινίσει και να το αναδείξει!
 Είναι ένα από τα τελευταία ίχνη που θυμίζουν την, επί 3.000 χρόνια περίπου, από την εποχή του Α'Αποικισμού, ελληνική παρουσία στην...
ιωνική γη και βέβαια θυμίζει και το τραγικό τέλος του Ελληνισμού στην Γενοκτονία του 1922.
Το ιστορικό και νεοκλασικό κτίριο του ελληνικού προξενείου που βρίσκεται στην περιοχή του Kordon της Σμύρνης και στην οδό Atatürk Caddesi όπου βρίσκονταν οι ξένες διπλωματικές αποστολές, είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη ελεγχόμενη από την τρόικα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να πουληθεί στους Τούρκους, με έγκριση του Α.Σαμαρά, μαζί με 30 σημαντικά ακίνητα.
 Το νεοκλασικό αυτό κτίριο, κτίστηκε τον δέκατο ένατο αιώνα και είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ιστορικής ελληνικής παρουσίας στην Σμύρνη. Θεωρείται σαν ένα από τα πιο σημαντικά και χαρακτηριστικά κτίρια της οικοδομικής αναγέννησης της ελληνικής Σμύρνης στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.
 Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης θα είναι γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού του 2016 και η επαναλειτουργία του κτιρίου-συμβόλου θα γίνει σε πανηγυρική τελετή...
πηγή

Σχόλια

  1. Ο Νίκος Ζαχαριάδης για τη Μικρασιατική Καταστροφή:
    ==============================
    «Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και μεις Μεγάλη Ελλάδα. Γι’ αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε» («Ριζοσπάστης», 12 Ιουλίου1935)

    Λίγες δεκαετίες αργότερα, το ΚΚΕ, πάντα συνεπές στην αντεθνική και αρνησιπάτριδα θέση του, θα επαναλάβει ότι: «Το κόμμα μας εκτέλεσε το διεθνιστικό χρέος του καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου. Γιατί ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1919-1922 ήταν από την πλευρά της Ελλάδος, ένας άδικος, επιθετικός και αρπαχτικός πόλεμος» («Νέος Κόσμος», τεύχος Σεπτεμβρίου 1951) και δεν διστάζει να καυχηθεί για την δράση του: «Το Κόμμα μας αψηφώντας την τρομοκρατία ανέπτυξε σοβαρή αντιπολεμική δράση στο μέτωπο και στα μετόπισθεν κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο…» («Νέος Κόσμος», τεύχος Σεπτεμβρίου 1957).

    Παρόμοιες είναι οι απόψεις της αριστεράς για όλα τα εθνικά μας θέματα. Αψευδείς μάρτυρες κατηγορίας ενάντια στην αντεθνική ψύχωση της παραμένουν τα γραπτά κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου