ΣΟΚ! Ο ΓΑΠ ΑΠΟΔΟΜΟΥΣΕ ΤΟ ΒΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΙΖΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Μέσω κρυφών συνομιλιών έρχεται μία αποκάλυψη που καίει τον Γιώργο Παπανδρέου για τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα. 

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε υποκλαπείσα συνομιλία με τον τότε ΥΠΕΞ του ακούει ότι ο Παπανδρέου σε αντίθεση με τον Καραμανλή,είναι έτοιμος να «χαρίσει» το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.Μάλιστα διαπραγματευτής ήταν ο κολλητός του ΓΑΠ ο περιβόητος και υπόδικος για την υπόθεση των ΜΚΟ Άλεξ Ρόντος τον οποίο ο Σκοπιανός αποκαλεί «ανάμεικτο Έλληνα»!

Ακόμα ένα σημείο που αγγίζει τα χαρακτηριστικά της μειοδοτικής πολιτικής είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν έτοιμη να αποδεχτεί το όνομα «Ανεξάρτητη» ή «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας»  με τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Άνω» σε παρένθεση.

Οι διάλογοι ξεσκεπάζουν τον ΓΑΠ και τα σχέδια των Σκοπιανών.Συγκεκριμένα στο διάλογο λέγεται το εξής από τον πρώην ΥΠΕΞ Μιλοσόσκι:»....

Πιστεύω ότι,με δεδομένη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα,επιθυμούν επίλυση του ζητήματος και για δική τους εικόνα.Δεν είμαστε μόνο εμείς που επιθυμούμε λύση αλλά και εκείνοι.Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη θέση που είναι διαφορετική από τον Καραμανλή.Στη συζήτηση υπάρχει και ένα σημείο φωτιά.

Ο τότε ΥΠΕΞ επιμένει στον πολιτικό προσδιορισμό «Ανεξάρτητη» ή «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας» με τον γεωγραφικό όρο «Άνω» σε παρένθεση,εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η παρένθεση σταδιακά θα απαλειφθεί.»

Το όνομα αυτό δεν θα έχει ρίσκο για μας,θα το διατηρήσουμε ως Δημοκρατία της Μακεδονίας με κάτι εμπλουτισμένο όπως ανεξάρτητη και το δικός τους γεωγραφικό σε παρένθεση.

Και αυτοί στο σπίτι τους θα πουν «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο και μ αυτό το τρόπο θα παραμείνει Δημοκρατία της Μακεδονίας σε παρένθεση (‘Ανω)»!

Σχόλια

  1. (Scripta manent),
    ===============
    Όμως τα γραπτά μένουν (Scripta manent), όπως έλεγαν ακριβέστατα οι αρχαίοι Λατίνοι. Και επειδή τελευταία πολύς λόγος γίνεται, από πολλούς αριστερούς πολιτικούς και «διανοούμενους», για πατρίδα, για προάσπιση «εθνικών» συμφερόντων κοκ ας θυμηθούμε την άποψη του «ακραιφνούς» αυτού πατριωτικού χώρου, για τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως αυτή διατυπώθηκε σε άρθρα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», αλλά και από τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκο Ζαχαριάδη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 5 Μαρτίου 1932:
    ==============================
    Η Ελλάδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικό, που κατέκτησε δια της βίας ολόκληρες περιφέρειες κατοικημένες από άλλες εθνότητες (Μακεδονία, Θράκη) που τις καταπιέζει και τις υποβάλλει σε μια αποικιακή εκμετάλλευση, που καταδιώκει και εξοντώνει τις εθνικές μειονότητες (Εβραίοι).

    Το ΚΚ της Ελλάδος διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού, για την Μακεδονία και τη Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό Κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση.

    Το Κόμμα και μαζί του ολόκληρο το προλεταριάτο της Ελλάδος πρέπει να διεξαγάγουν μια συνεχή πάλη ενάντια στο ματωμένο καθεστώς, στο οποίο υποβάλλεται ο πληθυσμός των περιφερειών αυτών από μέρους της κεφαλαιοκρατίας και του Ελληνικού Κράτους, ενάντια σε όλες τις εκδηλώσεις καταπίεσης και εθνικής υποδούλωσης, για την υπεράσπιση των αγωνιστών της εθνικής απελευθέρωσης που υποβάλλονται στις πιο άγριες καταδιώξεις.

    Επίσης το Κόμμα πρέπει να διεξαγάγει μια ακατάπαυστη πάλη ενάντια στο εξαιρετικό καθεστώς εναντίον του Εβραϊκού πληθυσμού, ενάντια στις καταδιώξεις που φτάνουν μέχρι τα αιματηρά πογκρόμ και να πάρει δραστήριο μέρος στην οργάνωση της αυτοάμυνας του εργαζόμενου Εβραϊκού πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ…
    Να ! τι έκαναν και τους έβαλαν φυλακή?

    Δηλαδή, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής ορδής ,τώρα θα πάνε φυλακή?
    Για ποιο λόγο κατηγορούνται?
    Κατηγορούνται ως μέλη, μιας εγκληματικής οργάνωσης , η οποία προέβη σε δολοφονίες, ληστείες, εκβιασμούς ,κλοπές, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, εκτέλεση συμβολαίων, τραμπουκισμούς, προστασίες, προετοιμασίες για εκνομες αντισυνταγματικές ενέργειες και τόσα ακόμη.
    *Είναι ψέμμα ότι σκότωσαν τόσους ανθρώπους?
    *Είναι ψέμα ότι κατέστρεψαν τόσες περιουσίες?
    Είναι ψέμα ότι όσες πέτρες υπάρχουν τόσες είναι και οι παρανομίες τους?
    *Σε ποια υπόθεση τους ‘’κατηγόρησαν’’ …Άδικα?
    Σε ποιο έγκλημα η οργάνωση ήταν απούσα?
    **[[Με πήραν τηλέφωνο να πάω να σκοτώσω, καταθέτει ο ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ!]] που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα.
    **Τον σκότωσα γιατί πήγε να με κλέψει στα ναρκωτικά, δηλώνει ο Πηρυνάρχης Δράμας Παναγιώτης Μπαντέμης, κατακρεουργώντας και τσιμεντώνοντας τον εικοσαετή ΡΟΥΜΑΝΟ, που δούλευε στο Κατάστημα του πατέρα τους.
    **Τον σφάξαμε γιατί ‘’βρέθηκε μπροστά μας’’ δηλώνουν οι ΧΡΥΣΟΔΟΛΟΦΟΝΟΙ) ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού με κατηγορουμένους τους Διονύσιο Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών δια του υπ' αριθ. 3082/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών,
    ** Σκότωσε τη Φαίη ο χρυσοδολοφόνος …εραστής Βαγγέλη Στεφανάκης
    με μπουνιές και κλωτσιές, για να δείξει πως είναι άντρας ο κουραδόμπεης.
    **β) απόπειρα ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Κοντόμου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών δια του υπ' αριθ. 3643/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών,
    γ) απόπειρα ανθρωποκτονίας και άμεσος συνέργεια στην προαναφερομένη πράξη με κατηγορουμένους τους Γεώργιο Αποστολόπουλο και Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη (έχει περαιωθεί η κυρία ανάκριση),
    δ) ληστεία απο κοινού με κατηγορουμένους τους Αλέξανδρο Βασιλάκη και Αγγελο Γεωργόπουλο (Α.Β.Μ. Φ 2013/2077/16.9.2013),
    ε) ληστεία απο κοινού κλπ με κατηγορουμένους τους Νικόλαο Βόσσο κλπ (Α.Β.Μ.Φ. 2011/4558 – ΕΓ46 – 12/5),
    στ) έκρηξη κλπ με κατηγορουμένους τους Χρήστο Κιουμουρτζούγλου κλπ. (Εισαγγελία Πρωτοδικείου Βόλου – Α.Β.Μ. Η/13 – 98),
    ζ) παραβάσεις σχετικώς με τις εκρηκτικές ύλες με κατηγορουμένους τους Ζήνωνα Μανθογιάννη κλπ (Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου – Α.Β.Μ. Η/12 -663),
    η) βαρεία σκοπουμένη σωματική βλάβη με κατηγορουμένους τους Αναστάσιο Πανταζή κλπ. (Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς – Α.Β.Μ. Φ 2012/979),
    θ) απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού και κατά συρροή με κατηγορουμένους τους Βασίλειο Σιατούνη κλπ, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών δια της υπ' αριθ. 30481/3.5.2011 αποφάσεως του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και
    ι) ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με κατηγορούμενο τον Γεώργιο Ρουπακιά,
    πέραν δε τούτων σε πληθώρα περιπτώσεων (μη εισέτι επακριβώς διαγνωσθεισών κατά την Ανάκριση) μέλη της οργανώσεως αναθέτουν την πώληση σε αλλοδαπούς διαφόρων ειδών και λαμβάνουν το μέγιστο μέρος των κερδών, παρέχοντες σε αυτούς “προστασία” (κατά παράβαση του άρθρου 385 παρ. 1 περ. α' και β' ΠΚ), εκμεταλλευόμενοι με σκοπό το κέρδος την ανάγκη των μεταναστών για ασφάλεια.
    Ηδη κατά τη διεξαγωγή εκ μέρους μας ανάκριση έχουν προκύψει νέα στοιχεία (άγνωστα κατά την προηγηθείσα προκαταρκτική εξέταση), τα οποία, κατα την άποψη μας, ενισχύουν το κατηγορητήριο και παρέχουν έναυσμα για εντατικοποίηση των ερευνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλληλοκλέβονται και μεταξύ τους.

    Παρόλο που ο Γιώργος Πατέλης πυρηνάρχης Νικαιας και η σύζυγός του είναι άνεργοι και το μοναδικό εισόδημα που έχουν είναι η σύνταξη της μητέρας του, ζουν σε μεγάλο άνετο σπίτι στην Νίκαια. Πληρώνει φως νερό τηλέφωνο, κοινόχρηστα ζει αξιοπρεπέστατα και υπερηφανεύεται ότι έδινε κάθε μέρα στο παιδί του 15 ευρώ. Αν είσαι άνεργος από κάπου πρέπει να τα βγάζεις αυτά».
    Το εθνικιστικό κόμμα ωστόσο φαίνεται πως εκμεταλλεύεται και τους ίδιους τους Έλληνες καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής: «Μάζευαν λεφτά για κάποιον συνάνθρωπο που είχε πρόβλημα και τα έβαζαν στην τσέπη τους. Έλεγαν 40 ευρώ μάζεψα και από την καταμέτρηση που γινόταν στον Κλειστό Πυρήνα μαθαίναμε ότι είχανε μαζευτεί 300 ευρώ που τα έβαζαν στην τσέπη τους. Και πλήρωναν τα κοινόχρηστα των σπιτιών τους και έκαναν μία ζωή αξιοπρεπέστατη.
    Συνεχίζει δε λέγοντας πως για όλα τα παραπάνω έχει γνώση και ο Γιάννης Λαγός που έχει το γενικό πρόσταγμα για όλες τις ΤΟ της περιοχής, καθώς όπως λέει με τις πλάτες του γίνονταν όλα αυτά, ενώ όσοι τόλμησαν να μιλήσουν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια. «Τους έβγαζαν ψεύτες, απείθαρχους, και μετά τους διέγραφαν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου