Αυστριακή εφημερίδα: Έλληνες εάν συμβιβαστείτε θα καταστραφείτε!

Ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας με τους πιστωτές της οδηγεί τη χώρα μόνον ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, διότι αν περάσουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν και την επόμενη χρονιά αποθέματα κεφαλαίων στην χώρα, μια εξέλιξη που είναι γνωστή μόνον από περιόδους πολέμου, προειδοποιεί σε άρθρο της την Τρίτη η μεγαλύτερη αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».
Πολλοί «καλοπροαίρετοι» παρατηρητές ανακουφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ακούγοντας ότι....
ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέσυρε τον αμετακίνητο στη στάση του υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από την απευθείας γραμμή βολής των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup και οι ίδιοι βλέπουν την πόρτα για τον ποθούμενο συμβιβασμό να έχει ανοίξει τώρα και πάλι κατά μια σχισμή, γράφει η εφημερίδα.
Ακούγεται επίσης, μερικές φορές, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι η κυρία Μέρκελ ή ο κύριος Σόιμπλε έχουν καταλάβει ήδη προ πολλού, πως οι συνταγές τους για λιτότητα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, αλλά υπάρχουν και οι ψηφοφόροι στη Γερμανία, στους οποίους πρέπει να παρουσιαστεί ότι οι Έλληνες δεν επιτρέπεται να «σέρνουν από τη μύτη» τα πλούσια έθνη των πιστωτών, αυτοί οι Έλληνες, οι οποίοι επί δεκαετίες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και άφηναν να αναπτύσσονται διαφθορά και κακοδιαχείριση.
Ακούγεται επίσης πως, εάν η Αθήνα αποδεχόταν τουλάχιστον τυπικά τους όρους μεταρρυθμίσεων και περικοπών, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια, τότε θα μπορούσαν να χαλαρώσουν κάπως και οι όροι όπως είχε γίνει ήδη το 2014.
Ακριβώς εδώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται μια πλάνη, διότι και τον περασμένο χρόνο δεν υπήρξε καμιά στροφή προς το καλύτερο, την οποία φαντάζονταν κάποιοι πολιτικοί και παρά την ελαφρά αύξηση των δημοσίων εσόδων δεν πρέπει να αγνοείται ότι η Ελλάδα βίωσε την τέταρτη χρονιά της καταστροφής των κεφαλαιακών αποθεμάτων της, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της κοινοτικής τράπεζας δεδομένων Ameco.
Σύμφωνα με την «Βίρτσαφτσμπλατ», μια τέτοια καταστροφή βιώνει μια χώρα μόνον σε περίοδο πολέμου, με τα κεφαλαιακά αποθέματα να έχουν αυξηθεί μεταξύ 1960 και 2010 ακόμη και σε χρονιές με οξεία ύφεση, και οι κοινοτικές προβλέψεις που λαμβάνουν εκ των προτέρων υπόψη την επίδραση των όρων, δείχνουν ότι το κεφαλαιακό απόθεμα θα συρρικνωθεί και μέσα στο 2016 και έως τότε η Ελλάδα θα έχει χάσει ολόκληρες επτά ποσοστιαίες μονάδες.
Το άρθρο της αυστριακής οικονομικής εφημερίδας καταλήγει με το συμπέρασμα ότι αυτό σημαίνει απλά και μόνον ότι οι πιστωτές θέλουν να καθηλώσουν την Ελλάδα για ακόμη μια χρονιά σε «εμπόλεμη (οικονομικά) κατάσταση».
Πηγή:  tribune.gr

1 σχόλιο:

 1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ‘’ΛΥΣΣΑΞΑΝ’’ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
  Έτοιμο να σκάσει το κανόνι
  20 Οκτωβρίου 2010,

  Στο στόχαστρο του νεοσύστατου τμήματος οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας βρίσκονται περισσότερες από 50 υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και φαινομένων διαφθοράς, «ύποπτες» συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις που αναδύουν έντονα οσμή σκανδάλων, προκαλώντας ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

  Οι δικογραφίες αυτές ερευνώνται από την ομάδα των έξι εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος ενώ την ίδια ώρα δεκάδες άλλοι φάκελοι φθάνουν για υποθέσεις κακοδιαχείρισης, μικρότερης οικονομικής ζημίας στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται κρατικοί υπάλληλοι.

  Οι περισσότερες από αυτές εξετάζονται σε συνεργασία με την υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ).
  Λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου όγκου τους, το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι η έκβαση αυτών των υποθέσεων, αν καταφέρουν, δηλαδή, να φτάσουν και πότε στον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών εκεί όπου ανήκουν.

  Ανάμεσα στις δικογραφίες που εξετάζονται από τους εισαγγελείς είναι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει έντονα τον τελευταίο καιρό την κοινή γνώμη, όπως:
  1. Προμήθειες και υπερτιμολογήσεις στα δημόσια νοσοκομεία
  2. Εκμίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας VETO, και αφορούσε στην μίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων από την Ericcson.
  3. Προμήθεια βαγονιών του ΟΣΕ. Η έρευνα αφορά τις προμήθειες μηχανών και βαγονιών του ΟΣΕ από τη Siemens από το 1996 έως το 2009.
  4. Κατασκευή υποβρυχίων. Η έρευνα αφορά την ανάθεση το 2000 της κατασκευής των υποβρυχίων τύπου 214 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού στα Ελληνικά Ναυπηγεία και τις τότε συνεργαζόμενες γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal, χωρίς μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα υποβρύχια να έχουν παραδοθεί.
  5. Υπόθεση ΟΠΑΠ για τη σύμβαση με την Intralot, για την απόκτηση νέου πληροφοριακού συστήματος, αξίας 232 εκατ. ευρώ.
  6. Υπόθεση Στημένων Αγώνων. Η έρευνα που γίνεται σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, ενώ, ήδη, ο ΟΠΑΠ έστειλε στον Εισαγγελέα τον κατάλογο με όσους «τυχερούς» κέρδισαν πάνω από 1.000 ευρώ ποντάροντας στους ύποπτους αγώνες.
  7. Υπόθεση ομολόγων της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Η έρευνα ξεκίνησε μετά το «κανόνι» του ομίλου Ψωμιάδη, καθώς δεκάδες επενδυτές είχαν επενδύσει τα χρήματά τους μέσω της Aspis Capital σε ομόλογα.
  8. Φάκελος ΟΣΕ. Η πολυδαίδαλη έρευνα για τον ΟΣΕ περιλαμβάνει πολλές δικογραφίες που αφορούν μεταξύ άλλων, την εκμίσθωση των ακινήτων του οργανισμού και το μισθολόγιο των μηχανοδηγών . Έρευνα διενεργείται και για την εταιρεία Doublelogic της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τις καταγγελίες για πλασματικές εμπορικές μεταφορές.
  9. Παράνομες προεκλογικές προσλήψεις. Αφορμή ήταν οι καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις στις εταιρείες «ΑΓΡΟΓΗ» και «ΑΓΡΟΤΗΜΑ».
  10. ΕΡΤ: Η έρευνα αφορά υπέρογκες αμοιβές, εξωτερικές παραγωγές και απευθείας αναθέσεις.
  11. ΔΕΗ: (υποθέσεις αιολικών πάρκων και προμήθεια μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος από εταιρία γιου ανώτερου στελέχους της εταιρίας)
  12. Επίσης έρευνα διενεργείται για συμβάσεις που αφορούν αμυντικές προμήθειες, υποθέσεις κακοδιαχείρισης στον ΕΟΤ αλλά και στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Εξάλλου, στο μικροσκόπιο των αρχών εξακολουθεί να είναι η υπόθεση της αγοράς του σπιτιού του Άκη Τσοχατζόπουλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή