Η ξένη δημοσκόπηση που απέκρυψαν άπαντες



Η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://www.bridgingeurope.net και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, και συνεχώς διευρύνει το χάσμα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πτώση του ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο του 3% έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα διέρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορία του και χρειάζεται να λάβει αποφάσεις 

Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή χάνει δυνάμεις αν και διατηρεί μια σημαντική θεση, ενώ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ χάνει δυνάμεις, καθώς αγωνίζεται να καθορίσει την ιδεολογική- πολιτική του ταυτότητα.

 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κεφαλαιοποιούν σημαντικά την συμβίωση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, επιτυγχάνοντας να αυξήσουν σημαντικά το ποσοστό τους. Συγκεκριμένα στην έρευνα τα κόμματα λαμβάνουν: 

ΣΥΡΙΖΑ: 44,6% 

ΝΔ:12,2% 

 ΑΝΕΛ:8,8% 

ΧΑ:5,5% 

ΠΟΤΑΜΙ:4,7%

 ΠΑΣΟΚ:2,2% ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ:6,3% 

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ: 15,5% 

Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι..... περισσότεροι από 2 στους 3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 είναι επικριτικοί προς το μέτωπο της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση θεωρώντας ότι είναι προκατειλημμένοι αρνητικά και δεν έχουν λογική πολιτική θεση.

 Μαζί με την εκτόξευση της εκλογικής ςτου ΣΥΡΙΖΑ, δύο είναι τα κύρια αποτελέσματα που κεντρίζουν την προσοχή: 

το ένα είναι η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος (CP) από τη δημοσκόπηση και το δεύτερο είναι το πολιτικό κενό που δημιουργεί αίτημα για δημιουργία ενός νέου κόμματος στην πολιτική ζωή. Η απουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μπορούσε να αποδοθεί σε διάφορους λόγους: α. το ποσοστό που έχει απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή χάνεται μέσα στους αναποφάσιστους β.

 Το ΚΚΕ είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένο στην εσωτερική πολιτική (βάση παρουσίας και αναφορών καθώς και σε social media) γ. Το ΚΚΕ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση ή έχει απογοητεύσει αυτά τα τμήματα του εκλογικού σώματος που το στήριξαν στο παρελθόν. 

Σε ότι άφορα εκείνους που προτιμούν να ψηφίσουν για ένα νέο κόμμα που θα φέρνει μια φρέσκια διάσταση στην ελληνική πολιτική ζωή. 

Από την οπτική τουwww.bridgingeurope.net, αυτό το 6.3%, συγκεντρώνει κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς που ασφυκτιούν ανάμεσα στο παλιό δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (ειδικότερα δεν αισθάνονται άνετα με την ηγεσία των δύο κομμάτων), αλλά σίγουρα δεν υποστηρίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές αναφορές του, και τις πολιτικές του θέσεις. Η δημοσκόπηση έγινε για το http://www.bridgingeurope.net τον προηγούμενο μήνα και δεν έτυχε δημοσιότητας στην Ελλάδα http://papaioannou-giannis.net/2015/05/26/ξένη-δημοσκόπηση-446-συριζα-122-νδ-88-ανελ/

Σχόλια

  1. Καταπέλτης η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ψεύτικα στοιχεία.
    Κόλαφος για Τσίπρα Σαμαρά το πόρισμα
    ===============================
    της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα

    Ειδικότερα, για την Ελλάδα, επισημαίνονται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών λόγω της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος,
    ενώ αναφέρει ότι «η προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα
    οφειλόταν επίσης και στη στατιστική απάτη στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνοντας, ωστόσο, την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010. Η έκθεση αναγνωρίζει στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στην χώρα χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και στο μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται, ασκώντας παράλληλα κριτική για αστοχίες και αδικίες στον επιμερισμό του κόστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπέλτης η αποφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ψεύτικα στοιχεία.
      ===============================================
      Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας
      είχαν επενδύσει πολλά σε αυτή την εξεταστική επιτροπή για το ρόλο της τρόικα.
      Μάλιστα, ο ίδιος ο Τσίπρας επισκέφθηκε τους 2 εισηγητές
      της επιτροπής στις Βρυξέλλες και τους ζήτησε «να επεκταθεί η διάρκεια, αλλά και η θεματολογία της έρευνας που διεξάγουν, γιατί τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί έγιναν αυτές οι λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι' αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει»!
      Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η πολιτική του μνημονίου μάς επιβλήθηκε
      και ήταν επιλογή που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Θυμίζουμε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα "το πρώτο Μνημόνιο επιβλήθηκε παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία. Η τότε κυβερνητική πλειοψηφία είχε απλώς εξουσιοδοτήσει τον υπουργό των Οικονομικών -ο οποίος δεν έχει περιληφθεί στον κύκλο ακροάσεων της Επιτροπής- για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου"

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ?
    Τσίπρας: «Τέρμα τα μνημόνια και η τρόικα την επομένη των εκλογών!»
    =========================================================
    «Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο και πρόσθεσε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία του κόμματός του θα επιδιώξει συνεργασίες.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή,
    για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα» και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο, ιστορικό ραντεβού και καλείται να αποφασίσει «αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν μνημόνια και
    ====================================================
    τρόικα.
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΧΟΛΙΟ: Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    =====================================
    Πίστευαν ότι θα είχαν τελειώσει με τον Γιώργο,

    αφού του φόρτωσαν τις ευθύνες για την χρεοκοπία, για το μνημόνιο, και για ότι άλλο…σκέφτηκαν.
    Όμως πρόλαβε να ψηφίσει νόμους προκειμένου να θέσει τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα, για μια Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε! Και ήταν έτοιμος να βάλλει φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές να συνυπογράψει με την Ελβετία το θέμα της φορολογίας των μαύρων χρημάτων και επί πλέον να ρυθμίσει το θέμα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

    Τώρα τα πράγματα αλλάζουν κάθε στιγμή.
    Ο λαός μας βρίσκεται κάτω απο την ομπρέλα της παραπληροφόρησης και της πρόστυχης συκοφαντίας του Γιώργου Παπανδρέου. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ο διάτρητος μανδύας του βρόμικου κατεστημένου αποκαλύπτει τους εγκληματίες.
    Ποια θα είναι η αντίδραση του λαού μας σε όλους τους προδότες που του κατέστρεψαν την ζωή του?
    ==========================================================
    Πως θα αντιδράσει με την απόπειρα συγκάλυψης του Καραμανλή και την ΘΥΣΙΑ αίματος με τα νέα ΣΥΡΙΖΕΛΙΚΑ
    προγράμματα» γενοκτονίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου