Βαρουφάκης: Είναι αδίστακτοι - Μας ζητούν να πάμε τους μισθούς στο δημόσιο στα 700 ευρώ


 Εξηγήσεις για την ατάκα του προς τις καθαρίστριες, που δημιούργησε ερωτηματικά, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας, πάντως, τους δημοσιογράφους να μην... διογκώνουν τις δηλώσεις του.
 Το πρωί, όταν πολιορκήθηκε από καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων τους ανέφερε ότι δεν ξέρει αν η κυβέρνηση θα μείνει στη θέση της έως τον Ιανουάριο. Λίγες ώρες αργότερα, έξω από το υπουργείο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι εφοριακοί, αλλά και δημοσιογράφοι. Οταν ρωτήθηκε για την επίμαχη φράση, ο κ. Βαρουφάκης αντέδρασε.
 «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά», τους απάντησε και εξήγησε:...
 

«Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. 
Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. 
Και ρωτήθηκα ''Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;'' και λέω ''δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο''. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το ''τόσο'' και το κάνουμε ''τόσο''».
 Μιλώντας στους εφοριακούς, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι....

διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο και επισφαλές σημείο της. «Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει», τους είπε και τους εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο να λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί εκείνους, αλλά και «να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε».
 Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης τους μετέφερε ένα επιχείρημα το οποίο ακούγεται κάθε ημέρα στις διαπραγματεύσεις για εκείνους, όπως τους είπε. «Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά», τόνισε.
 Ακόμη, σε ερώτηση εφοριακού για το αν εμπιστεύεται και στηρίζει τους εφοριακούς υπαλλήλους, ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε «Απολύτως» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι υπουργός Οικονομικών αν δεν στηρίζεται στους εφοριακούς. «Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας», πρόσθεσε.

Σχόλια

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΗΓΕΣΙΑΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ…. !!!
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Η Ελλάδα του σήμερα δεν ‘’έχει τη δύναμη’’ να πιστέψει στο αύριο. Το αύριο που υπόσχονται οι ‘’ΝΕΟ89ρηδες,Σαμαράς και Τσίπρας δεν πείθει κανέναν. Όλοι οι Έλληνες κάηκαν από τα ψέματα της αντιπολίτευσης των ανθρώπων του 2010-2011 που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία.
    Ποιος πιστεύει τον εγκληματία Καραμανλή? ΚΑΝΕΙΣ
    Ποιος πιστεύει τον Αντώνη? Κανείς !
    Ποιος πιστεύει τον Τσίπρα ? Κανείς !
    Ποιος σιχαίνεται και αηδιάζει με τον Βαγγέλη? ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
    Ποιος γελάει με τον Πάνο?? Όλη η Ελλάδα!
    Ποιος μισεί και οργίζεται με τους χρυσοδολοφόνους ? ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

    Μας σκότωσαν τα όνειρα και την ελπίδα οι δολοφόνοι της ευτυχίας μας.
    Ύστερα ήλθαν οι βάρβαροι του Αντώνη, του Αλέξη και λοιποί ηλίθιοι και πολιτικά απροσάρμοστοι…
    Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
    Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας.
    Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
    Τον μοναδικό πολιτικό που θέλει και μπορεί, με την παγκόσμια προσωπικότητά του, τις γνώσεις του, τις γνωριμίες του και τις εμπειρίες του από την άθλια συμπεριφορά όλων των υποταγμένων, να συμβάλει τα μέγιστα στην σωτηρία και την ανάπτυξη της πατρίδας μας, προκαλώντας και προσκαλώντας την παγκόσμια κοινότητα σε μια προσπάθεια σωτηρίας της πατρίδας μας.
    Ποιος άλλος μπορεί να μας σώσει από τον κατήφορο της υπανάπτυξης, της απόγνωσης και της διαφθοράς των τοκογλύφων ντόπιων και ξένων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τσίπρας Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

    Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    Απο αυτές τις πηγές, θα βρείτε κύριε Τσίπρα, τα αναγκαία κεφάλαια της επίλυσης των προβλημάτων και της...σωτηρίας μας?
    Μα είναι δυνατόν να επιλέξουμε τον Αλέξη και τον Πάνο, χωρίς περίσκεψη και χωρίς ΦΟΒΟ?
    Σε αυτούς τους αναιδείς μυθομανείς τυχοδιώκτες θα εμπιστευθούμε την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας ?
    Δεν βάλαμε μυαλό απο την επιλογή Σαμαρά ? Θέλετε κι άλλα χαμένα χρόνια δυστυχίας ??? –

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου