Αλέξη, τελείωνε με τον Βενιζέλο. Πλήρωσε κάθε υποβρυχιο 100 εκ. Ευρώ πάνω από τον Άκη.


Ο φάκελος βρίσκεται ήδη στην δικαιοσυνη, από τον υπουργό άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Πολλοι βουλευτές της ΝΔ, πριν τις εκλογες του 2012, προσέγγισαν ορθότατα το σκανδαλο Βενιζέλου – Σάφα – Γερμανών. Ο Αργύρης Ντινόπουλος ορθότατα έγραφε πως το σκάνδαλο Βενιζέλου είναι δυο φορές χειρότερο από του Άκη.
Τότε γιατι ο Βενιζέλος ειναι ακόμα έξω, ενώ ο Άκης και η συζυγος του σαπίζουν στην φυλακή; Μα επειδή ο Άκης αποδείχτηκε ερασιτέχνης, με το πανηγύρι των αντισταθμιστικών, την ίδια στιγμή που ο Βενιζέλος πανηγύριζε πως τα κατάργησε!
Εδώ κρύβεται όλο το «μυστικό» Βενιζέλου. Όλη η συμφωνία του Άκη, με υλικά και υποβρύχια παραδομένα, με αντισταθμιστικά, μίζες και σκάνδαλα, ανέβασε το τελικό κόστος ανά υποβρύχιο, στα 440 εκατομμύρια ευρώ.
Η αντίστοιχη συμφωνία Βενιζέλου όμως, για την οποία πανηγυρίζει ο Βενιζέλος, ανέβασε το τελικό κόστος στα 540 εκατομμύρια ανά υποβρύχιο! Χωρις αντισταθμιστικά, με ασυλία στους μιζαδόρους γερμανούς που ήδη είχε τσιμπήσει η Γερμανική δικαιοσυνη, με τον Άκη ακόμα ελεύθερο. Και φυσικά, το μεγαλύτερο σκανδαλο όλων, να αποσυνδέσει τις πληρωμές από την πρόοδο των εργασιών, για να δώσει πακτωλό μετρητών στον Σάφα!.......

Γιατί να δώσει «μπροστά» τόσα μετρητά στον Σάφα, ενώ πανηγύριζε για την έλλειψη αντισταθμιστικών;
Γιατί η συμφωνία κλείστηκε στο Άμπου Ντάμπι; Γνωστό τραπεζικό παράδεισο.
Γιατι στ’ αλήθεια πληρώσαμε καπέλο 200 εκατομμυρια και δώσαμε ασυλία στους γερμανούς, την στιγμή που θα έπρεπε να τους ζητούμε ΝΟΜΙΜΑ κάτι δισεκατομμύρια Ευρώ; Όπως ακριβως χορεύει τωρα ο Καμμένος την Rheinmetall.
Επειδή το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει ήδη τα στοιχεια στην δικαιοσυνη με τον Πάνο Καμμένο να λέει χαρακτηριστικά ότι ο Άκης είναι ψιλικατζίδικο μπροστά στο «σουπερ μάρκετ»…
Επειδή ο Σουλτς που ηθελε τον Καμμένο εκτός κυβέρνησης, το βούλωσε μόλις βγάλαμε την συνεντευξη Αβατάγγελου και τις σχέσεις Σρέντερ – Σουλτς – Σημίτη…
Επειδή τα παχύδερμα της διαπλοκής βαδίζουν πάνω σε λείψανα Ελλήνων…
Ενημερώστε τους συντρόφους κύριε Τσίπρα οτι ψευτομαγκές και εκβιασμοί από λείψανα δεν πιάνουν και πραγματοποιείστε την εξεταστική για την οποία υπάρχουν πλεον τα στοιχεία και αποτελεί προεκλογική δέσμευση.

2 σχόλια:

 1. Ευάγγελος Βενιζέλος:

  «Το “Πρώτο Θέμα” αφιερώνει παραδόξως την πρώτη και τρεις εσωτερικές σελίδες του όχι στην αρχική σύμβαση των υποβρυχίων του 2000 και στα ζητήματα που απασχόλησαν το γνωστό δημοσίευμα του Spiegel, αλλά στη νέα διορθωτική σύμβαση που κυρώθηκε με το νόμο 3885/2010 προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα προμηθεύτηκε και τα αρχικά, αλλά και τα δυο νέα υποβρύχια, σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή με την οποία προμηθεύτηκε η Τουρκία τα δικά της
  Επικαλείται δε ως “ντοκουμέντο” τα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ). Τα πρακτικά αυτά τηρήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΑΜ, μαγνητοφωνημένα και πλήρη, με δική μου απόφαση, για λόγους διαφάνειας.
  Γιατί ήθελα η Βουλή και το ΚΥΣΕΑ να έχουν πλήρη γνώση των θεμάτων που εξέτασε το ΣΑΜ. Τα πρακτικά αυτά τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και του ΚΥΣΕΑ, τόσο πριν την υπογραφή του προσυμφώνου του Μαρτίου του 2010, όσο και όταν αποφασίστηκε η σύναψη της οριστικής σύμβασης που συζητήθηκε διεξοδικά στη Βουλή και κυρώθηκε από αυτήν με νόμο που τη χαρακτηρίζει ρητά ως επωφελή και συμφέρουσα για το Δημόσιο.
  Τα ίδια θέματα συζητήθηκαν και άλλες φορές στη Βουλή, τελευταία δε κατά την προταθείσα από εμένα ακρόαση του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Βασιλάκου που μετείχε στη συνεδρίαση του ΣΑΜ και είχε διατυπώσει τη γνώμη του για την τιμή των δύο υποβρυχίων.
  Στο ΣΑΜ τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της τιμής των υποβρυχίων ίδιου τύπου που προμηθεύτηκε η Τουρκία, καθώς με βάση ορισμένα δημοσιεύματα (ακόμη και σε ελληνικές ιστοσελίδες που λειτουργούν ως εύκολη πηγή για ορισμένους δημοσιογράφους), η τιμή τους ήταν χαμηλότερη αυτής των ελληνικών.
  Αποφασίστηκε το ζήτημα να διερευνηθεί, όχι φυσικά δημόσια, προκειμένου να αντληθούν κρίσιμες στρατιωτικές και εμπορικές πληροφορίες, που δεν παρέχουν με ευκολία ούτε τα σοβαρά κράτη, ούτε οι εταιρίες. Η εμπιστευτικότητα αφορούσε συνεπώς το στάδιο της διερεύνησης και όχι τη συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ και τη Βουλή η οποία και επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα, χωρίς κανέναν περιορισμό, καθώς για πρώτη φορά εκπρόσωποι αντισυμβαλλομένων εταιριών για οπλικά συστήματα συμμετείχαν σε ακρόαση ενώπιον της Βουλής και για πρώτη φορά συζητήθηκε και κυρώθηκε στη Βουλή παρόμοια σύμβαση.
  Αν το “Πρώτο Θέμα” ρωτούσε θα μάθαινε, λοιπόν, ότι το ζήτημα αυτό διερευνήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οπότε και εξηγήθηκε από γερμανικής πλευράς ότι η τιμή για τα τουρκικά υποβρύχια περιλαμβάνει το κόστος των υπό συναρμολόγηση γερμανικών μερών των υποβρυχίων, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος των εργασιών στα τουρκικά ναυπηγεία καθώς και το κόστος των πρόσθετων τουρκικών υλικών και συστημάτων.
  Σε αντίθεση με την τιμή για τα ελληνικά υποβρύχια που περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο προϊόν και άρα όχι μόνο τα ποσά που καταβάλλονται στη γερμανική πλευρά για τα υλικά και την τεχνογνωσία, αλλά και τα ποσά που καταβάλλονται στα ΕΝΑΕ για τις εργασίες που γίνονται στην Ελλάδα και για τα πρόσθετα υλικά.
  Είναι συνεπώς προφανές ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά συμβατικά αντικείμενα, καθώς το τουρκικό κόστος αφορά μόνο την HDW και όχι τα τουρκικά ναυπηγεία, ενώ το ελληνικό κόστος περιλαμβάνει και την HDW και τα ελληνικά ναυπηγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλωστε, στην ίδια συνεδρίασή του το ΣΑΜ
   έκρινε απολύτως ικανοποιητική και συμφέρουσα την τιμή των δύο υποβρυχίων που είναι σταθερή, δεν υπόκειται σε προσαυξήσεις και προσαρμογές, είναι συνεπώς τελικά χαμηλότερη της τιμής των υποβρυχίων της αρχικής σύμβασης του 2000 και κινείται μέσα στο εύρος τιμών που είχε προσδιορίσει ως αποδεκτό και επωφελές το ίδιο το ΓΕΝ σε συνεργασία με την ΓΔΑΕ πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την συμβιβαστική ρύθμιση των διαφορών που είχαν προκύψει με την καταγγελία των συμβάσεων εκ μέρους της γερμανικής πλευράς τον Σεπτέμβριο του 2009 –διαφορών που εκκρεμούσαν στην κρίση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου.
   Είναι συνεπώς τουλάχιστον παράδοξο να γίνεται συζήτηση για τη μόνη σύμβαση αμυντικού υλικού που συνήφθη με απόλυτη διοικητική και κοινοβουλευτική διαφάνεια, τη μόνη σύμβαση που κυρώθηκε από τη Βουλή προκαταβολικά προκειμένου να δοθεί η εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να την υπογράψουν, μία σύμβαση που συνήφθη για να διασωθούν δύο ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ που είχε καταβάλει το ελληνικό κράτος χωρίς να έχει παραλάβει τίποτα στα χέρια του, μία σύμβαση που συνήφθη για να διασωθεί η μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας μαζί με χιλιάδες θέσεις εργασίας. Τέλος, μία σύμβαση που επιβάλλει πρωτοφανείς εγγυήσεις διαφάνειας και αποβάλλει την Ferrostaal που βαρύνεται με όλα όσα διερευνώνται από την γερμανική και την ελληνική δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ.
   Η Ελλάδα την περίοδο αυτή, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, διαπραγματεύεται κατ’ ανάγκη ορισμένες σημαντικές συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων, για τις οποίες είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο χρόνος είναι συνεπώς εξαιρετικά ύποπτος και τίποτα που μπορεί να σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με τα ζητήματα αυτά, συμπεριλαμβανομένων και διαφόρων δημοσιευμάτων, δεν θεωρείται από την Κυβέρνηση τυχαίο, έως ότου διερευνηθεί σε βάθος.

   Διαγραφή