Στο στόχαστρο η διαπλοκή στα ΜΜΕ..."No Mercy"

Αν νοιάζεσαι να μην χάσουν τις δουλειές τους τα "δικά Τους παιδιά" θα χάσεις τα δικά Σου παιδιά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεύουν άξιοι στα ΜΜΕ τους...
όλοι ξέρουμε πως προσλαμβάνονται.

Από την Εφημερίδα των Συντακτών


Με τρεις παράλληλες κινήσεις η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει σε νέες βάσεις το τοπίο των ΜΜΕ. Ο υπουργός Οικονομικών διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι δανειακές συμβάσεις τραπεζών με υπερχρεωμένες επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ. Και το οικονομικό επιτελείο ζητά από τα τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας να καταβάλουν τα ποσά που οφείλουν για τη χρήση των συχνοτήτων (2% επί του τζίρου τους) για τις χρονιές που δεν το έχουν πράξει.

Πρόκειται για αυτονόητες κινήσεις που κάθε κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει, σεβόμενη την αρχή για την πάταξη της διαπλοκής και την υπεράσπιση της ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης. Τα τραπεζικά δάνεια άλλωστε αποτελούν τον συνδετικό κρίκο που συντηρεί τις δύο από τις τρεις κορυφές του «τριγώνου της διαπλοκής». Η ΕΡΤ καλείται να επιτελέσει τον ρόλο της δημοκρατικής κοινωνικής ενημέρωσης χωρίς τις οικονομικές ατασθαλίες του -ακόμα και πολύ πρόσφατου- παρελθόντος. Και η φορολογία πρέπει να επιβάλλεται σε όλα τα πρόσωπα, φυσικά και νομικά, και να μην απαλλάσσονται οι επίδοξοι «φίλοι» της εκάστοτε κυβέρνησης.....

Το μνημονιακό κατεστημένο όμως, που ζει και λειτουργεί σε πολλούς χώρους της δημόσιας σφαίρας, θα εκλάβει τις κινήσεις της κυβέρνησης ως κήρυξη «πολέμου». Ηδη τα πρώτα δείγματα αυτής της αντίληψης έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Δεν είναι λίγες οι «απειλές» ισχυρών ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης ότι τα ήδη χρεοκοπημένα κανάλια τους θα απολύσουν τους εργαζομένους τους σε μια νύχτα. Ούτε τυχαία είναι η άρνηση της ηγεσίας της Τραπέζης της Ελλάδος να παράσχει τα σημαντικά αυτά στοιχεία για τα θαλασσοδάνεια.

Η μάχη που θα διεξαχθεί θα είναι υπόγεια, αλλά σκληρή. Και εάν η κυβέρνηση υποχωρήσει ή υπολογίσει την πιθανή πολιτική φθορά, τότε θα έχει προστεθεί απλώς στον μακρύ κατάλογο των κυβερνήσεων που πολλά είπαν για τη διαπλοκή, αλλά ουδέν έπραξαν.


1 σχόλιο:

 1. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ‘’ΟΧΙ’’ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,
  ΟΠΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!!!!

  Ο Παπανδρέου αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να σώσει την Ελλάδα, ΟΧΙ τους τραπεζίτες, γι αυτό και η πορεία της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας διασφαλίζονται με την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και ΜΟΝΟ. Από την αρχή της κρίσης ο Παπανδρέου ήταν υπέρ της στήριξης του τραπεζικού συστήματος αλλά με αρχές κανόνες και διαφάνεια. Άρα για ποια σκοπιμότητα ή άλλες τόσες ‘’αρλούμπες’’ γράφουν οι νοικιασμένοι παρακρατικοί κονδυλοφόροι?
  Έχει την ΙΔΙΑ άποψη που είχε από την πρώτη στιγμή που ετέθη θέμα επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
  Ο Παπανδρέου είπε επίσης ‘’ΟΧΙ’’ και στο ΔΩΡΟ της κυβέρνησης στου ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ! Και ψήφισε ΕΥΘΑΡΣΩΣ υπέρ των συμφερόντων του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
  Προς τι λοιπόν ,όλος αυτός ο ‘’θόρυβος’’? Μήπως και ναι, να ψήφιζε, πάλι κάτι θα δεν ,έβρισκαν να του καταλογίσουν???
  Είναι πολύ δύσκολο να υπηρετείς τις αρχές σου,
  ανηφορικό, καθόλου βολικό, αλλά ο Παπανδρέου έχει μάθει τον δύσκολο δρόμο. Εκεί σφυρηλατούνται συνειδήσεις, εκεί συγκροτούνται ιδέες και πολιτικά υποκείμενα και όχι σε γκαλά ανακήρυξης υποψηφίων της "Ελιάς" ή μέσα στην Βουλή, που συχνωτίζεσαι με τον Μπαλτάκο και χειροκροτάς τον Βορίδη. Μ' αυτές τις στάσεις, όπως και με το νόμο Αβρανιτόπουλου και τις ψηφιακές άδειες δίνεται το πολιτικό παράδειγμα του ήθους. Είναι γοητευτικά απλό ότι ο Παπανδρέου έπραξε το αυτονόητο, γιατί πολύ απλά ακολουθεί τη συνείδησή του, που δεν απέχει πολύ και από την συνείδηση της παράταξης..

  ΑπάντησηΔιαγραφή