Απογοήτευση στα στελέχη της ΝΔ από την εμφάνιση Σαμαρά στο Mega

«Απογοήτευση», είναι η λέξη που κυριαρχεί μεταξύ των στελεχών και οπαδών της ΝΔ μετά από τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Mega.
Τα στελέχη της ΝΔ περίμεναν να δουν έναν πολιτικό αρχηγό που θα αναλάμβανε τις ευθύνες του για το αποτέλεσμα της συντριπτικής εκλογικής ήττας. 
Περίμεναν να δουν έναν πολιτικό αρχηγό που θα έλεγε «Ναι έκανα αυτά τα λάθη»
και να τα απαριθμήσει.
Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι το μόνο λάθος που έκανε ήταν αυτό του ΕΝΦΙΑ και κατά τα λοιπά το λάθος το έκανε ο ελληνικός λαός με την επιλογή που έκανε στις εκλογές.
Αλλά αυτή η τακτική αποτελεί τραγικό λάθος για έναν πολιτικό. Πράγματι ο λαός δεν κάνει πάντα τις καλύτερες επιλογές. Κάνει λάθη και παρασύρεται. Αλλά ποιος επιτρέπει να παρασυρθεί; Μήπως ο λαός παρασύρθηκε από τα δικά του μεγάλα λάθη ή από την αδυναμία και ανικανότητα των στελεχών που είχε και έχει δίπλα του να πείσουν τον λαό για την ορθότητα ορισμένων επιλογών του;......
Αλλά ακόμα και αν δεχθούμε ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν το μόνο λάθος του κ. Σαμαρά, ποιος δεν θυμάται τις συνεχείς συσκέψεις βουλευτών της ΝΔ στο υπουργείο Οικονομικών και τις συνεχείς αντιδράσεις τους που επισήμαιναν το λάθος, όχι της φορολογίας, αλλά του τρόπου φορολογίας. Ποιος δεν θυμάται την Ντόρα Μπακογιάννη να φωνάζει ότι δεν μπορεί να φορολογείς το 2014 με αντικειμενικές αξίες του 2008, ή τον Δάνη Τζαμτζή να φωνάζει ότι δεν μπορείς να φορολογείς ως αστικά ακίνητα τα χωράφια των αγροτών τα οποία αποτελούν μέσο παραγωγής και να τονίζει ότι εκείνο που πρέπει να φορολογήσεις είναι το αποτέλεσμα και όχι το μέσον παραγωγής.
Όλα αυτά ο κ. Σαμαράς δεν τα άκουγε, όπως τώρα δεν ακούει τη φωνή της βάσης που του λέει φύγε. Αλλά αυτό το λάθος, σύμφωνα με τη δική του λογική, στοίχισε στη ΝΔ τις εκλογές; Δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό; Δεν έχει ευθύνη ότι αγνοούσε τη φωνή των εκπροσώπων του λαού, τους βουλευτές του; Δεν έχει ευθύνη όταν ακόμα και σήμερα δεν ζητάει συγγνώμη γι’ αυτό;
Μα θα επισημάνει κάποιος «εδώ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα ζητήσει συγγνώμη γιατί υπονόμευσε και τελικά έριξε τη δική του κυβέρνηση;»
Και όταν ο πολιτικός δεν έχει τη δύναμη να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη ή τις παραλείψεις του τότε δεν είναι μπορεί να γίνει ποτέ αρχηγός… Θα παραμείνει απλά πρόεδρος… όσο καιρό παραμείνει…


Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Σχόλια

  1. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥΣ. Ο Σαμαρέλος και μόνος του να έτρεχε στην κούρσα των εκλογών θα τερμάτιζε δεύτερος.
    Δεν έχει κανένα πρόγραμμα, καμία ιδεολογία και κανένα όραμα.
    Το πρόγραμμα που εκτελεί είναι το μνημόνιο που υπέγραψε αβλεπί και τα emails των υπαλλήλων της τρόϊκας. Τι να υποστηρίξει λοιπόν; Τις εντολές των δανειστών, απέναντι σε έναν πολιτικό αντίπαλο που τέλος πάντων λέει όχι στο ξεπούλημα της χώρας; Είναι χαμένος από χέρι. Απλά δεν μπορεί να νικήσει γιατί όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης «Η δυσκολότερη νίκη είναι εκείνη ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό».
    Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ηττήθηκε. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΑΣΕΒΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ. Η συμπεριφορά του προσβάλει τους ψηφοφόρους της ΝΔ . Σήμερα και όχι αύριο πρέπει η ΝΔ να απαλλαγεί από την παρουσία του πριν την καταντήσει ΠΟΛΑΝ ή την διασπάσει για να ξαναφτιάξει μαζί με τον κολλητό του σφαγέα Τούρκογλου την νέα ΕυρωΠΟΛΑΝ του. Αν έχει ίχνος αξιοπρέπειας θα παραιτηθεί άμεσα και θα αποσυρθεί στην μοναξιά του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου