Iδού το παρακράτος: Μέλος της συμμορίας Β.Παλαιοκώστα στους συλληφθέντες της Πρυτανείας

ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ Γ.ΜΥΛΩΝΑ

Mέσα στην πρυτανεία συνελήφθη ο γνωστός αναρχικός και συνεργάτης του Β.Παλαιοκώστα, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος και είχε συμμετοχή στην απαγωγή του Γ.Μυλωνά το 2008!

Παρότι είχε καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη, είχε αποφυλακιστεί (γιατί άραγε;) και είχε ξανασυλληφθεί το 2012 και το 2014 για παραβίαση των περιοριστικών όρων! Πάλι, όμως, συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος και, όπως φαίνεται, όποτε χρειάστηκαν ειδικές "αποστολές" έδινε το παρόν.

Προφανώς, η αποφυλάκισή του και η εμπολοκή του με το παρακράτος δεν μπορούν να μην προκαλέσουν συνειρμούς.

Θυμίζουμε ότι στα χέρια των αρχών έπεσε προ ημερών Ουκρανός ανήκων στο Δεξιό Τομέα.Μέρες η ΕΥΠ παρακολουθούσε άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα και είναι ύποπτοι για σχέσεις με παραστρατιωτικούς ναζί της Ουκρανίας.

Οι αρχικές υποψίες της ΕΥΠ περιστρεφόντουσταν γύρω από...... το εμπόριο όπλων ως σκοπό της άφιξής τους στην Ελλάδα. Τελικά, ένας εξ αυτών είναι στα χέρια της ΕΥΠ καθώς συμμετείχε φορώντας κουκούλα στα γνωστά επεισόδια έξω από το πολυτεχνείο.

Φυσικά το ότι ο Δεξιός Τομέας συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να εκδιώξει το νόμιμο Ουκρανό πρόεδρο της χώρας Β.Γιανουκόβιτς και το γεγονός ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση τολμά να ακολουθήσει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική δεν δείχνουν ασύνδετα.
Μετά από 19 ημέρες κατάληψης της πρυτανείας και τα χθεσινά επεισόδια γύρω από τα Προπύλαια, οι αστυνομικές δυνάμεις αποφάσισαν να δράσουν δυναμικά.

Η αστυνομία πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί επιχείρηση και μπήκε στο κτήριο της Πρυτανείας συλλαμβάνοντας τους καταληψίες. Συγκεκριμένα, ομάδα των ΜΑΤ μπήκε στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια στο χώρο της κατάληψης, ενώ μετά από λίγα λεπτά οι άντρες των ΜΑΤ βγήκαν με τους καταληψίες με χειροπέδες στα χέρια. Στη συνέχεια έβαλαν τους καταληψίες σε κλούβα για να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πανεπιστημιακές πηγές είχε δοθεί διορία ενός τέταρτου στους καταληψίες να αποχωρήσουν προτού επέμβει η αστυνομία, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε η επιχείρηση. Πυροσβέστες με ειδικό τροχό έκοψαν την εξωτερική πόρτα της Πρυτανείας για να μπορέσουν να μπουν μέσα περίπου 15 αστυνομικοί. Η επιχείρηση διήρκεσε λίγα λεπτά και τελικά προσήχθησαν 7 γυναίκες και 7 άντρες.

Από τους 14 συλληφθέντες, οι 13 ήταν Έλληνες, ενώ υπήρχε και μια Κύπρια. Όλοι τους ήταν γνωστά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ ξεχωρίζει η περίπτωση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη.

Γνωστός αναρχικός είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη ως συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, ενώ είχε ξανασυλληφθεί το 2012 και το 2014 για παραβίαση των περιοριστικών όρων αποφυλάκισής του. Είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Παλαιοκώστα, τον οποίο βοηθούσε σε δουλειές, που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει, καθώς ήταν καταζητούμενος. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Γεωργιάδης ήταν εκείνος που νοίκιασε το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο Γ. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής συνελήφθησαν τρεις Ελληνίδες και ένας Πολωνός που σχετίζονταν με την κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας, ενώ έγιναν ακόμη 4 συλλήψεις (4 Έλληνες και ένας Αλβανός) για τα επεισόδια στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγές αναφέρουν ότι το κτήριο δεν έχει φθορές και υλικές ζημιές, ωστόσο ο έλεγχος συνεχίζεται.
Έξω από την Πρυτανεία έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων, ενώ αστυνομικοί απομακρύνουν τα πανό που είχαν υψωθεί έξω από το κτήριο.

Συνέδριο Πρυτάνεων που πραγματοποιείται στην Κρήτη κρατά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Δημόπουλο, εκτός Αθηνών. Ο κ.Δημόπουλος, ωστόσο, έχει ενημερωθεί εκτενώς για τις εξελίξεις.

Είναι σαφές ότι με πρωταίτιους τους δανειστές και "μακρύ" χέρι τους την εγχώρια διαπλοκή και το παρακράτος γίνεται προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια