Τι ξέρει και χαμογελάει ο Αλέξης;

tsipras_hamogelastos_vgainei
Tην ωρα που οι ανίδεοι τεχνοκράτες με τις εμμονές τους στη λογική των περικοπών και των αντιλαϊκών μέτρων επιχειρούν στο άτυπο Eurogroup της Ρίγας να τινάξουν στον αέρα την ενδιάμεση συμφωνία της Ελλάδος με τους εταίρους και οι ντόπιοι δοσίλογοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δημιουργήσουν σκηνικό ανωμαλίας μεταβάλλοντας τη Βουλή σε καταφύγιο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται χαμογελαστός, ψύχραιμος και αποφασιστικός, όπως τον είδαμε στις δηλώσεις που έκανε μετά τις συναντήσεις του με την Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Γιούνκερ.
Αλήθεια πιο μυστικό γνωρίζει ο πρωθυπουργός και παρουσιάζεται στις κάμερες χαμογελαστός και ξέγνοιαστος;
Το μυστικό που γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας το πρόδωσε η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, όταν μιλώντας χθες σε κεντρική εκδήλωση του κόμματός της είπε ότι πρέπει να λυθεί σύντομα η εκκρεμότητα με την Ελλάδα γιατί είναι η μόνη σταθερή δύναμη στην περιοχή της Μεσογείου που εγγυάται την ασφάλεια της Ευρώπης αλλά και του ΝΑΤΟ.


Ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησής του με την Γερμανίδα Καγκελάριο προχθές στις Βρυξέλλες έπαιξε και το γεωστρατηγικό χαρτί της Ελλάδας αφήνοντας πίσω τους αριθμούς τις στατιστικές και τα ελλείμματα, για να τσακώνονται οι χαμηλόβαθμοι τεχνοκράτες, συνεργάτες και υποτακτικοί του Σόιμπλε. 
Ο πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά ότι σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η ουκρανική κρίση κυριαρχεί και το Ιράκ, η Λιβύη και η Συρία φλέγονται, η Σαουδική Αραβία αποσταθεροποιείται με τον εγκλωβισμό της στη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη και η Τουρκία παίζει το χαρτί του Ισλάμ η Ελλάδα είναι η μόνη σταθερή δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια στην περιοχή.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται ότι εξασφάλισε έντιμη συμφωνία με πολιτικούς και γεωστρατηγικούς όρους αρνούμενος να μπει στην λογική και την αριθμητική των τοκογλύφων. 

Βεβαίως γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο πλησιάζει η ώρα της ιστορικής συμφωνίας, πολλά παράκεντρα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα θα επιχειρήσουν να την τορπιλίσουν. 
Μόνο που δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα γιατί το παιχνίδι παίζεται πλέον με όρους στρατηγικών συμφερόντων τους οποίους κατάφερε να επιβάλλει με το ηγετικό του ανάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών
Αβεβαιότητα, ρευστότητα και επενδύσεις, τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής Οικονομίας, αντέχουν μόνο μέχρι την τελική συμφωνία με τους δανειστές.......


 Μετά τη συμφωνία, και την στήριξη της Ευρώπης, η ελληνική Οικονομία, που έχει πέσει πολύ χαμηλά, τα μνημονιακά χρόνια, έχει όλα τα δεδομένα για να ανεβάσει ρυθμούς και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Αυτό υποστήριξε κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, ο νομπελίστας Οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, αυτό ξέρει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και χαμογελά, κοιτώντας στο μέλλον και όχι στο «γκρίζο» παρόν. Αυξάνονται οι πιέσεις των δανειστών, τώρα που η διαπραγμάτευση Ελλάδας – Θεσμών, έχει μπει στην τελική ευθεία.
Με τοποθετήσεις αξιωματούχων, διαρροές σεναρίων και πατώντας πάνω στο πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας, που αντιμετωπίζει η ελληνική Οικονομία, σφίγγουν τον κλοιό, προσπαθώντας να κερδίσουν, είτε σε διαπραγματευτικούς όρους, είτε με την μορφή του κατευνασμού των δικών τους ψηφοφόρων. Στην άλλη πλευρά της διαπραγμάτευσης, μετά την μη συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup, οι Ευρωπαίοι δίνουν, νέα προθεσμία προκειμένου η χώρα μας, να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου, ΜΝΙ, η Ελλάδα έχει νέα προθεσμία μέχρι τις 25 Μαΐου για να επιτύχει μια συμφωνία με τους δανειστές.
Συγκεκριμένα, γράφεται πως, «επισήμως μένουμε στην προθεσμία της 11ης Μαΐου, οπότε και συνεδριάζει ξανά το Eurogroup, ωστόσο, στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να την επεκτείνουμε μέχρι το τέλος του μήνα», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, εξηγώντας πως θα απαιτούνταν περίπου 5 εβδομάδες προκειμένου να εγκριθεί η νέα συμφωνία την Ευρώπη και τα εθνικά κοινοβούλια. Οργιάζουν τα σενάρια Αν και είναι σαφές πλέον, ότι κανείς στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, δεν θέλει την αποτυχία της, η έλλειψη ρευστότητας, αφήνει ανοιχτά, μερικά ανησυχητικά ενδεχόμενα.
Με την πορεία της ελληνικής οικονομίας να φαίνεται ξεκάθαρη, η μη συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων και της ελληνικής κυβέρνησης, που να επιτρέπει την εκταμίευση τουλάχιστον μέρους, μίας υπό-δόσης των κεφαλαίων του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης και εάν η Ελλάδα μετά από ενδεχόμενη αδυναμία, αθετήσει μια πληρωμή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι επιπτώσεις θα ήταν ιδιαίτερα σοβαρές. Πως θα παραμείνει η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης, μετά από μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους εταίρους εκτιμά η διοίκηση της Fairfax Financial Holdings. Η ιδιαίτερα σημαντική εταιρεία, είναι μεγαλομέτοχος της Eurobank και της Grivalia Properties, που διαθέτει ποσοστό και στην Μυτιληναίος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, Πρέμ Γουάτσα, δήλωσε στο Reuters πως, «Εκτιμούμε πως θα επιτευχθεί ένας συμβιβασμός». «Έχουμε επαφές με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πιστεύουμε πως οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούν να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τους Έλληνες πολίτες».
 kontranews

Σχόλια

  1. Γιατί να σε ξαναψηφίσουμε κ Τσίπρα?
    Μωραίνει Κύριος….

    Εκβιάζεις και απειλείς με εκλογές και δημοψήφισμα ? Και ποιο θα είναι θέμα?
    Μέσα ή έξω από το ευρώ ή , αν καταλάβαμε πόσο ..κολοκύθα είσαι?
    Ποιος είσαι και πως βρέθηκες σε αυτή τη θέση?
    Είναι αλήθεια ότι είσαι ο άνθρωπος, που δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή ζωή, τη ζωή του μέσου Έλληνα, τη ζωή ανθρώπων του μεροκάματου και του έντιμου ιδρώτα? Πως ‘’εγινες’’ αριστερίζων, από αντίδραση στα πολλά και εύκολα εκατομμύρια που απέκτησε ο πατέρας σου από την χουντοσυνεργασία και την παραεκκλησιαστική εκμετάλλευση του οβολού των πτωχών και απελπισμένων θρησκόληπτων?
    Δεν έχεις δουλέψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ! στην ψεύτικη και επιτηδευμένη ζωή σαν γιος εκατομμυριούχου συνεργάτη της ‘’εθνοσωτηρίου’’ Απριλιανής κατάρας. Ένοιωσες ποτέ ,οργή, μίσος , αηδία για τα πολλά χρήματα που απέκτησε η οικογένειά σου από την εκμετάλλευση του δόγματος ‘’εξορίστων κομμουνιστών θυμάτων’’, σε πολλά νησιά και άλλους μαρτυρικούς τόπους, μιας ακόμη ελληνικής τραγωδίας? Όταν δηλαδή εσείς ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΤΕ, οι άλλοι πραγματικοί σύντροφοι ‘’έπιναν ‘’ το αίμα τους ή το κάτουρό τους για να ξεδιψάσουν, και τα παιδιά πέθαιναν στις γωνιές του δρόμου νηστικά και κυνηγημένα από το χαφιεδότσουρμο !!!
    Απορώ με το θράσος σου, για να μη πω για το μέγεθος της προδοσίας σου και της αναισθησίας σου, στον τίμιο αγώνα τόσων αγωνιστών, που πέθαναν για τις ιδέες τους και την Ελλάδα.
    Ξέρουμε τι θα περιμένουμε από σένα και τις λαιστρυγόνες σου?
    Ποιο είναι το πρόγραμμά σου το τελευταίο από τα …χιλιάδες που μας είπες, πάνω στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε? Έχεις βρεί εναλλακτική πηγή και τρόπο χρηματοδότησης, ώστε να μειώσουμε ΄η και να εξαφανίσουμε το χρέος και τα ελλείμματα, να καταργήσουμε τα μνημόνια και αυξήσουμε τους μισθούς, να ξανα προσλάβουμε όλους όσους είχε προσλάβει ο Παυλόπουλος, να ανοίξουν όσες επιχειρήσεις έκλεισαν ? Αν έχεις πες μας.
    Τι σκοπεύεις να κάνεις με τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους του ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ που τον ‘’επιχορήγησες’’ για την καταστροφή της Ελλάδας?
    Υπάρχει κάποιος τρόπος, μαγικός ή μη, που θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργηθούν βιομηχανίες, θα βγάλουν κέρδη, θα πληρώσουν εφορία, θα πληρώσουν ΦΠΑ, και θα προσλάβουν όλους αυτούς τους άνεργους που τους υπόσχεσαι εργασία, όπως υποσχόταν κι ο Σαμαράς, ότι σε ΤΡΙΑ χρόνια θα είχε κλείσει το κεφάλαιο ανεργία και θα είχε κάνει και πεντακόσιες (500.000) χιλιάδες ΝΕΕΣ προσλήψεις εργαζομένων.
    Τελικά δεν μας είπες: ‘’Είχε δίκιο ο Παπανδρέου που μας έσωσε? Είχε δίκιο που αγωνίστηκε ενώ όλοι σας σκάβατε το λάκκο της Ελλάδας? ΓΙΑΤΙ κανείς δεν τον βοηθούσε? Δεν αγωνιζόταν για τη σωτηρία της πατρίδας μας? Δεν είναι η Ελλάδα πατρίδα σας, ή ανήκετε σε άλλους τόπους και ‘’άλλες χώρες’’ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τσίπρα,

      με τρόμο και φόβο βλέπουμε ότι έβαλες υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς, τον αρχισυκοφάντη ‘’τρομοκράτη’’ εσωτερικής ‘’κατανάλωσης’’ και ‘’ελέφαντα διπλωμάτη σε υαλοπωλείο’ στο εξωτερικό και είναι απίστευτο ότι διέπραξες τέτοια ανοησία και ιδεολογική προδοσία. Από εκείνη τη στιγμή πίστεψα πως είσαι όχι μόνο ακατάλληλος πολιτικός, αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ τυχοδιώκτης. Τόλμησες να μας προσβάλλεις και να μας προκαλέσεις τόσο άθλια και τόσο ΗΛΙΘΙΑ με την παρουσία σου και μόνο δίπλα στον Καμμένο?
      Και έχεις έστω και παραμικρή ελπίδα κατά νου ή πιθανότητα, ότι θα βρεθεί κάποιος σοβαρός οικογενειάρχης, επαγγελματίας, υπάλληλος, πολύ δε περισσότερο κάποιος ιδεολόγος ότι θα σε ξαναψηφίσει?
      Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και ζητάς εκλογές ή δημοψήφισμα?
      Σε ποιούς ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνεσαι κ. Τσίπρα και τι τους υπόσχεσαι?
      Σε ποιους Ευρωπαίους συμμάχους απευθύνεσαι και τι τους ‘’εκβιάζεις’’ ι ότι θα κάνεις δημοψήφισμα? Πιστεύεις ότι είμαστε ηλίθιοι ή ΚΑΦΡΟΙ?
      Και το τελευταίο:
      ‘’Τόλμησες’’ βρέ ασχημονούντα νεανία, να ποδηγετήσεις την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?
      ‘’ Τόλμησες’’ να μιλήσεις για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! για το Γιώργο Παπανδρέου και έγινες η γαϊδουροουρά του Καμμένου?
      Και ζητάς εκλογές ξανά ή δημοψήφισμα εμπιστοσύνης και προοπτικής?
      Για ποιον, για σένα, τον Παπαδημούλη, το Λαφαζάνη, ή για την Ζωή ‘’εν τάφω ’’ ?.....ή για την Ραχήλ… του Πάνου?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου