Τσεχία: "Δεν θέλουμε να μπούμε στο ευρώ - Δεν θέλουμε να υποφέρουμε όπως η Ελλάδα"

 Δεν θα μπει η Τσεχία στο ευρώ δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις αφού βλέπει τι έχει υποστεί η Ελλάδα και δεν θέλει να έχει η χώρα του αυτή την τύχη όπως αναφέρουν οι Financial Times.
  Η αιτία της σθεναρής άρνησης είναι η... Ελλάδα. Οι Τσέχοι βλέπουν την καταστροφή που έφερε το ευρώ σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη για να το υποδεχθεί, αλλά βλέπουν και ότι η ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" πάει εύκολα περίπατο, μόλις ξεκινήσουν ζητήματα χρέους.
  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο κ. Μπάμπις μεταθέτει την πιθανότητα ένταξης της χώρας του στο ευρώ για μετά το....
2018 και...αν. 
  Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτικών που θέτουν θέμα άμεσης ένταξης, ο κ. Μπάμπις εξηγεί: «Δεν είμαι υπέρ. Αυτή τη στιγμή το ευρώ δεν υφίσταται για εμάς. Μπορούμε να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποφασίσει κάτι τώρα. Μπορεί ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός να είναι υπέρ, αλλά εγώ βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου. Τι θα συμβεί στην Ευρωζώνη αν η Ελλάδα καταρρεύσει; Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη – όλοι το γνωρίζουν. Το ερώτημα είναι έναντι ποιου θα κηρύξει στάση πληρωμών; Του ΔΝΤ; Της ΕΚΤ; Έναντι του λαού της; Ή έναντι των άλλων τραπεζών;».
  Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ένας ένθερμος οπαδός του κοινού νομίσματος, συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός Μπουσλάβ Σομπότκα, ο κεντρικός τραπεζίτης Μίροσλαβ Σίνγκερ και ο Μπάμις, και φυσικά ο τελευταίος τάχθηκε στην αντίπερα όχθη με τις βουλές του Προέδρου και του πρωθυπουργού.
  Το βασικό επιχείρημά του ήταν το εξής:...... «Δεν έχει νόημα να μπούμε στο ευρώ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, η δημοκρατία στην Τσεχία πηγαίνει καλά, χρήματα υπάρχουν, απλώς έχουμε παραλύσει από τη γραφειοκρατία».
 Στην Τσεχία έχουν καταλάβει τι τους περιμένει και αντίθετα με εδώ η πολιτική ελίτ της χώρας σκέφτεται πως θα προστατέψει τον τσεχικό λαό από το "γδάρσιμο" που επιφυλάσσουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και οι "γκαουλάιτερ" της Α.Μέρκελ.

Σχόλια

  1. ΛΕΡΝΑΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΕΦΑΛΗ !

    Απλά-χωρίς τσίμπλες στα μάτια….

    Μετά την άνοδο του Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν τα συνοικέσια μεταξύ ΠΟΛ-ΑΝ και Καραμανλικών δεξιών. Έτσι στήθηκαν οι πρώτες γέφυρες, και αποφασίστηκε ο Αντώνης να μπεί στο παιχνίδι , αφού βοηθήσει τον Καραμανλή και το κόμμα. Καραμανλής και Σαμαράς αγωνίστηκαν από κοινού, να αντιμετωπίσουν τους Μητσοτακικούς και το Πασοκ. Στις εκλογές του 2004, ο Αντώνης έριξε την ασπίδα του Πολανιστή και από το παράθυρο επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία.
    Στις εκλογές του 2007, που έγιναν δήθεν για τα θέματα της οικονομίας, στην ουσία έγιναν για να μπεί ο Σαμαράς στο παιχνίδι και να εμποδίσουν την Ντόρα να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, δεν είδαν ούτε είπαν τίποτε? Όταν οι ξένοι κάθε μήνα ζητούσαν στοιχεία και ΠΙΕΖΑΝ για την αλήθεια, ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Σαμαράς ‘’είδαν’’ τίποτε.
    Σήμερα η Ελλάδα διαλύεται, καταστρέφεται από το κακό χειρισμό της οικονομίας, ενώ Τσίπρας, Καμμένος και Χρυσαυγή του θανάτου, οργιάζουν κυριολεκτικά προκειμένου ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ η Ελλάδα μήπως και ‘’προκόψουν’’.
    Συμφώνησαν επίσημα και ο Σαμαράς ‘’εγκαινίασε’’ την πρώτη παρτίδα των παράνομων προσλήψεων. Ο Μπούλης ,’’έκανε’’ πως δεν βλέπει στα όργια των Παυλοπούλειων επιθέσεων για την ενίσχυσή του, και των σαρωτικών επιδρομών των ομάδων των παλιών συναγωνιστών του Σαμαρά, δηλαδή των χρυσαλητών.
    Υπεσχέθη ο Αντώνης, να συγκυβερνήσει με την ομάδα των Καραμανλικών εξολοθρευτών της οικονομίας. Η Σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι η πιο τρανή απόδειξη. Το συμπέρασμα είναι ότι, η συνεργασία Καραμανλή-Σαμαρά , που ουσιαστικά κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχιστεί , αφού ο Αλέκος είναι η… συμπάθεια του Κώστα, του οποίου ‘’αντιπρόσωπος’’ είναι ο Πάνος.
    Δηλαδή ο Σαμαράς, έχει ‘’υπόγειους διαδρόμους επαφής με τον Κώστα και τον Αλέξη. Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί.
    Σήμερα, μόνο σχεδόν ο Καραμανλής απουσιάζει από την προηγούμενη ΔΙΚΗ ΤΟΥ(;) κυβέρνηση:{{ Μεϊμαράκης, Μαρκογιαννάκης, Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Στυλιανίδης, Χατζηδάκης, Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, και τόσοι ακόμη… δημιουργούν την εντύπωση ότι από την κυβέρνηση Καραμανλή , την κυβέρνηση του εθνικού εγκλήματος της οικονομικής χρεοκοπίας, ο μόνος απών … αποτυχημένος ήταν ο Καραμανλής???]]]
    Δηλαδή σήμερα μας κυβερνούν οι πρώην ‘’επιτυχημένοι’’ υπουργοί του Καραμανλή !!!
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως γίνεται και με την συνεργασία Σαμαρά –Μιχαλολιάκου.
    Που να αντιληφθεί ο λαός μας το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του. Τον έχουν μπερδέψει τόσο πολύ, ώστε τον τύφλωσαν να ψηφίσει τους φασίστες της χρυσής αυλής , για να τον σώσουν!!!!!
    Καραμανλής, Σαμαράς, Καμμένος, Μιχαλολιάκος είναι τα πλοκάμια της Λερναίας δεξιάς. Που και που, αλλάζουν κανένα ..κεφάλι ,για να μην τους πάρει είδηση ο λαός.
    Και το παιχνίδι συνεχίζεται. Η ΜΑΣΑ συνεχίζεται, η κοροϊδία συνεχίζεται, τα βάσανα του λαού μας συνεχίζονται.
    Αυτοί είναι οι ..άνθρωποι του αμετανόητου κ Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου