ΠΡΟ.ΔΟΣ.Ι.Α. το νέο κόμμα που φτιάχνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ

 PRODOSIA

 Τη συγχώνευση των πολιτικών τους δυνάμεων αποφάσισαν μέσα στο σαββατοκύριακο οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού σε μια επεισοδιακή κοινή συνεδρίαση.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν τα σύμβολα και η ονομασία του νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις εκλογές που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τέλος Ιουνίου.
Το όνομα του νέου κόμματος θα είναι ΠΡΟ.ΔΟΣ.Ι.Α. (Πρόθυμα Δοσίλογα Ιταμά Ανθρωπάκια) και τα σύμβολα του θα είναι μια κίτρινη φλόγα, ένα πράσινο φύλλο και μια μπλε σταγόνα.
Το σύνθημα της ΠΡΟ.ΔΟΣ.ΙΑ. είναι Χρεοκρατία – Υποτέλεια – Εξάρτηση.
Επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης με υλικά από το παρελθόν, θα τεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μια κίνηση που συμβολίζει τη συνέχεια του κράτους, των δανείων, της εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων, ενώ, ταυτόχρονα, προσθέτει το απαραίτητο κύρος στο νέο κόμμα......

Στη νέα αυτή προσπάθεια, θα δούμε να συμπυκνώνεται το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού των υπό συγχώνευση κομμάτων που μας ταλαιπώρησε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες -και μας έφερε σε αυτήν εδώ την τραγική κατάσταση που σήμερα βιώνουμε- και που συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων στη χώρα.
Η δημιουργία του νέου κόμματος δεν άφησε ασυγκίνητες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων.
Έτσι, στην αυριανή εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, παρουσιάζεται δημοσκόπηση με πρόθεση ψήφου που δίνει στο νέο σχηματισμό προβάδισμα 2,4 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
(Αγαπητέ Jo Di, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου αξίζουν μια ακόμα ευκαιρία, ενώ πρέπει να δοκιμαστεί και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εν τω μεταξύ, αν δεν είχε χρεοκοπήσει η χώρα αυτούς τους απατεώνες θα ψήφιζαν ακόμα για κυβέρνηση οι Έλληνες.)
[pitsirikos.net]

Σχόλια

  1. EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.
    ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΠΟΤΑΜΟΝΟΥΔΟΥΛΟΙ ΣΑΜΑΡΕΛΑΚΗΔΕΣ.
    Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΡΕΜΑΛΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
      ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ !

      Δεν ήξερε ο Τσίπρας και η ‘’αριστερά’’ ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, και ότι υπεύθυνος ήταν ο Καραμανλής ?
      Και βέβαια το ήξερε.
      *Τι έκανε λοιπόν ο Τσίπρας?
      Αντί να βοηθήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όσο μπορούσε, διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισαν από κοινού την εκτέλεση των σχεδίων για την ανατροπή του Παπανδρέου.?
      *Τι έκανε ο Τσίπρας,
      όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα?
      Τον είπε προδότη, τον είπε Πινοσέτ, Τσολάκογλου, κλέφτη, λαμόγιο και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες, τις οποίες συμπλήρωνε κάθε μέρα ο Αντώνης ,που ήταν μέλος στο παιχνίδι της συμμορίας για την ανατροπή και την προδοσία του Γιώργου.
      Τι έκανε ο Τσίπρας,
      οταν ο Παπανδρέου, λίγο πρίν την υπογραφή του μνημονίου εξηγούσε μέσα στη βουλή τον κίνδυνο της χρεοκοπίας?
      Τον ειρωνεύτηκε ότι ''παίζει θέατρο'' επικοινωνιακό !
      Τώρα θα Λιποταχτήσει και αυτός??

      Διαγραφή
  2. Σόιμπλε : Δεν γίνεται να ικανοποιείτε το λαό με τα λεφτά άλλων
    και να μας βρίζετε από πάνω

    Μεγαλύτερα αποσπάσματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη συνέντευξη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτός από το περιβόητο «λυπάμαι για τον ελληνικό λαό που επέλεξε μια ανεύθυνη κυβέρνηση».
    Μιλώντας ο κ. Σόιμπλε στο DLF αναφέρθηκε στις συνομιλίες του Eurogroup, λέγοντας πως το θέμα δεν είναι εάν θα υπάρξει συμβιβασμός, αλλά στο να δοθεί στην Ελλάδα κάποια στιγμή να φτιάξει την οικονομία της ώστε να μην χρειάζεται τη βοήθεια άλλων.
    Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει πως η Ελλάδα για χρόνια έζησε πάνω από τις δυνατότητές της και πως κανείς δεν θέλει να δανείσει τη συγκεκριμένη χώρα, χωρίς να υπάρχει η εγγύηση τρίτων.
    Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του έλληνα ομολόγου του, κ. Βαρουφάκη για ένα κοινωνικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ο κ. Σόιμπλε όχι μόνο το απέρριψε αλλά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι χάσιμο χρόνου».
    Αναφερόμενος σε ένα πιθανό Grexit σχολίασε χαρακτηριστικά:
    «Να ρωτήσετε τον έλληνα ομόλογό μου. Εμείς δεν το θέλουμε. Εμείς το λέγαμε πάντα».
    Όπως σημείωσε ο κ. Σόιμπλε πως η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του λαού του με τα λεφτά των άλλων «κι από πάνω να τους βρίζεις διαρκώς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παλιά Τρόικα …πέθανε, ζήτω η νέα Τρόικα (ίδιοι άνθρωποι, ίδιοι θεσμοί, ίδιο πρόγραμμα;)

    Ο Ντ. Κοστέλλο από την Κομισιόν, ο Κ. Μαζούχ από την ΕΚΤ και ο Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ (δηλαδή οι επικεφαλείς της Τρόικα), θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί που θα συγκροτήσουν την ομάδα διαπραγμάτευσης των δανειστών και θα συζητήσουν με την ελληνική πλευρά η οποία θα εκπροσωπείται κυρίως από τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη, υποστηρίζει η εφημερίδα Ημερησία.

    Την ελληνική πλευρά συνδράμει και η Lazard η οποία έχει προσληφθεί ως σύμβουλος για την αναδιάρθρωση του χρέους. Από την πλευρά των δανειστών θα βρίσκεται και ο Τόμας Βίζερ επικεφαλής του EuroWorking Group.

    Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για τους ίδιους που συγκροτούσαν μέχρι πρότινος την τρόικα η οποία, ωστόσο, θα… αλλάξει και όνομα. Οπως όλα δείχνουν θα ονομάζονται «θεσμικά όργανα» ή «θεσμοί της ΕΕ» («Institutions»). Οι συναντήσεις θα γίνουν σε ουδέτερο έδαφος, δηλαδή στις Βρυξέλλες και θα επιχειρεί να βρεθεί η χρυσή τομή για την συμφωνία – γέφυρα που θα κατατεθεί προς επικύρωση την επόμενη Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ?

    Ο κ. Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012,
    σε άρθρο του στην πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009».

    Κατόπιν αυτών οι «καραμανλικοί» ελέγχονται για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εκτός κι αν θεωρούν ότι ο αρχηγός τους ήταν μεταξύ εκείνων που «φούσκωσαν» το έλλειμμα ή το συντηρούν «φουσκωμένο».

    ¨Ένα ερώτημα υπάρχει
    και προς τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά ότι το έλλειμμα ήταν 3,9% και άσκησε ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και κατά των ηθικών αυτουργών, για «φούσκωμα» του ελλείμματος (όπου ηθικοί αυτουργοί εννοούνται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση).

    Το ερώτημα είναι:
    προτίθεται ο κ. οικονομικός εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αντώνη Σαμαρά διότι διατηρεί το έλλειμμα του 2009 «φουσκωμένο» υποβάλλοντας σε παράλογες και παράνομες θυσίες τους Έλληνες πολίτες;

    Σήμερα, στη θέση Σαμαρά είναι ο κ. Τσίπρας, αγωνιστής και αυτός του’’φουσκώματος’’ του ελλείμματος.

    Θα προβεί σε..αποσυμπίεση από 16% σε 5% που ισχυριζόταν ΄η , όχι?

    Κι αν ΟΧΙ? Τι θα πράξει ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας?
    Θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον των βουλευτών Σύριζα-ΑΝΕΛ ΄η όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου