ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»

αρχείο λήψης (27)«Δεν απασχολεί την κυβέρνηση το δίλημμα δημοψήφισμα ή εκλογές, το κρίσιμο ζήτημα είναι η συμφωνία τον Ιούνιο και αν δεν φτάσουμε εκεί υπάρχουν ανοιχτές και πολιτικές και οικονομικές επιλογές», είπε στον Αlpha 989 Αλέκος Καλύβης.
Τόνισε ότι η διαφωνία είναι βαθιά πολιτική και αφορά στον προσανατολισμό της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά«Είναι σαφές ότι είναι πολιτική η διαφωνία, έχει σχέση συνολικά με τον τρόπο που αναπτύσσεται η Ευρώπη. Ακόμη και το ότι και άλλες χώρες που είχαν κάποιου τύπου μνημόνια είχαν μια διαφορετική εξέλιξη δείχνει ότι αυτό που γίνεται
στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο. 
Η όλη λογική που βασίζεται στην ιδέα ότι πρέπει να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις έχει αποτύχει. Πρέπει να πάμε σε έναν άλλον δρόμο».
«Η διάθεση για κάποιο συμβιβασμό είναι αυτονόητη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν θέματα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην τα είχε δεχτεί, πχ το θέμα της ανεξαρτησίας του φορολογικού μηχανισμού με τον τρόπο που γίνεται. Υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα στα οποία δεν κάνουμε πίσω, το ασφαλιστικό, το θέμα των εργασιακών σχέσεων, το πως θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία......


 Κυρίως σε συντάξεις (μας ζητάνε μειώσεις), δεν είναι μόνο το Email Χαρδούβελη, αν εφαρμόσομε τη ρήτρα σημαίνει ότι θα μειώσουμε τις επικουρικές συντάξεις» επεσήμανε ο κ.Καλύβης.
Εν σχέση με το ζήτημα των μεταλλωρύχων ο κ.Καλύβης είπε στο σταθμό μας «Αν δείτε και την ανακοίνωση και του υπουργού είναι κατανοητή η ανάγκη των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, από εκεί και πέρα επειδή παίζονται παιχνίδια από την εταιρία για να περάσει τα σχέδια της, αν τα περάσει από εκεί και πέρα θα αρχίσει να απολύει εργαζόμενους. Δεν είναι ένα μικρό πρόβλημα, υπάρχουν ανησυχίες απ’ όλες τις πλευρές, πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο για την Χαλκιδική ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή;».
Ερωτηθείς για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και για την επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής τη 19η ημέρα, ο κ.Καλύβης είπε στο σταθμό μας «Η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε με ένα τρόπο ώστε να μην υπάρξει φιτίλι , νομίζω ότι ο χειρισμός που έγινε ήταν θετικός, εκτόνωσε το πρόβλημα».
Αlpha 989

Σχόλια

  1. Ούτε και στην ανεξαρτησία του φορολογικού μηχανισμού έπρεπε να υποχωρήσετε κ. Καλύβη! Γιατί ο πολίτης να μη μπορεί να βρεί το δίκιο του αφού βρίσκεται μπροστά σε μία απρόσωπη Αρχή η οποία μπορεί να υποκλέπετει τα στοιχεία του, μπορεί να τα διοχετεύει όπου θέλει, ποιός θα την ελέγξει; Κακώς, πολύ κακώς χειρίζεσθε ωρισμένα θέματα και πολύ λίγες κόκκινες γραμμές έχετε θέσει. Αρκετά προσπαθήσατε να συμβιβασθείτε. Περαιτέρω προσπάθειες συμβιβασμού να μη κάνετε. Μη ακούτε τι σας λένε οι υποτιθέμενοι προστάτες μας, τα δικά τους συμφέροντα υποστηρίζουν και όχι τα δικά μας. Ο μέχρι τώρα συσχετισμός δυνάμεων φαίνεται να είναι εις βάρος σας και εις βάρος μας. Γιά βρήτε κανένα επιτήδειο στα ηλεκτρονικά συστήματα να ξεψαχνίσει λιγάκι τις τρύπες αυτών που μας κουνούν το δάκτυλο και κρύβουν τις πομπές τους κάτω από το χαλί. Γιά στείλτε και κανένα άνθρωπο να τραβήξει μερικές φωτογραφίες από τα οικονομικά θαύματα του Βορρά που επιμελώς αποκρύπτονται από τους τιμητές μας, γιά βγάλτε στη φόρα πόσα πληρώνονται οι τηλε-αστέρες δημοσιο-κάφροι και από που πληρώνονται γιά να αναπαράγουν τις ανοησίες που ξερνούν κάθε μέρα. Παίξτε το παιγνιδάκι κι' εσείς μαφιόζικα, γιά να δούμε μετά τι θα γίνει; Κρίμα να χάσετε την παρτίδα, φαντασιωνόμενοι ότι οι εχθροί σας θα εκτιμήσουν την ήπια και πολιτισμένη στάση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου