Νικολόπουλος: Συνεργός σε έγκλημα ο Στουρνάρας, να παρέμβει τώρα η δικαιοσύνη

Ν. Νικολόπουλος: Να διερευνηθεί η ποιότητα της εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος στο τραπεζικό σύστημα «Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέροντας την θεσμική ιδιότητα του Ανώτατου Διοικητικού Οργάνου της Εποπτεύουσας Αρχής του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, ενδεχόμενα αποδειχθεί ότι εκτέλεσε πλημμελώς τα σχετικά καθήκοντά του, σε σχέση με το μείζον ζήτημα της παράνομης δανειοδότησης και αναχρηματοδότησης των θαλασσοδανείων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης;»
Το παραπάνω ερώτημα απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος «εντελώς προκλητικά επικαλούμενη το υπηρεσιακό-επαγγελματικό απόρρητο, αρνήθηκε ρητά και κατηγορηματικά να παράσχει στον Υπουργό Οικονομικών οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση».
 
Ο κ. Νικολόπουλος αφού τονίζει ότι «τα μέσα των ομίλων Πήγασος και Τηλέτυπος, συμφερόντων Μπόμπολα, ΔΟΛ, συμφερόντων Ψυχάρη και Καθημερινής-ΣΚΑΙ, συμφερόντων Αλαφούζου, χρωστούν συνολικά περισσότερα από 700.000.000 ευρώ, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να εξυπηρετηθούν και να εξοφληθούν, όπως άλλωστε προκύπτει από τη διάρθρωση των οικονομικών καταστάσεων των ανωτέρω ΜΜΕ, των οικονομικών και περιουσιακών τους μεγεθών και στοιχείων και των επ’ αυτών παρατηρήσεων στα αντίστοιχα πιστοποιητικά ελέγχου των ορκωτών λογιστών-ελεγκτών τους», ρωτά επίσης:
– Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση.......
επί του προκλητικού αυτού τραπεζικού σκανδάλου, αν θα αναζητηθούν ευθύνες στα τραπεζικά στελέχη που τα ενέκριναν, αν θα ελεγχθεί αν τα δανειοδοτηθέντα ΜΜΕ προσκόμισαν στις εμπλεκόμενες τράπεζες τα απαιτούμενα πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αν θα ελεγχθεί η προσχηματικότητα-οικονομικότητα των νέων πιστωτικών χορηγήσεων για την αναχρηματοδότηση των συγκεκριμένων δανείων και αν θα ελεγχθεί η καταστρατήγηση των κανόνων του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA, μέσω του οποίου ενισχύεται με το σταγονόμετρο το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα.

Σχόλια

  1. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

    Ο Καλαμπόκας, oι συμμορίτες του και ο Αγωνιστής Νίκος
    =================================
    Ο Γιάννης Καλαμπόκας, όντας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στις 8 Γενάρη του 1991 επέδραμε μαζί με γνωστούς κρανοφόρους τραμπούκους στο συγκρότημα των σχολείων της πλατείας Βούδ σο κέντρο της Πάτρας. Στη σκηνή του δράματος ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έφτασε για να καθησυχάσει τα παιδιά που ήταν τρομοκρατημένα από την επίθεση των φασιστοειδών. Βρέθηκε αντιμέτωπος με 20 και πλέον άτομα. Δολοφονείται εν ψυχρώ από τον Καλαμπόκα και τη συμμορία του αφού δέχθηκε χτύμημα με λοστό (τη γνωστή σκύλα που λένε οι οικοδόμοι, που έχει σχήμα Γ) στο κεφάλι.
    Μέλος του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου – Ε.Α.Μ (οργάνωση διάσπασης του Κ.Κ.Ε) και άνθρωπός μέσα στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής, με το πρόσωπο φανερό, ο Νίκος δεν ήταν ήρωας ούτε καμικάζι. Ήταν απλός σαν εμάς. Έτυχε να βρίσκεται σε σημείο που οι σκέψεις, η ανθρωπιά, οι αναστολές, οι απόψεις, ο λόγος δεν έχουν καμία σημασία… διότι οι απέναντι είναι δολοφόνοι που ξέρουν μόνο τη γλώσσα των λοστών και του σωματικού βιασμού. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος μαθητής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου