«Λύσσαξαν οι ούνοι κατά των Α.Τσίπρα και Β.Πούτιν – Πότε και πώς θα γίνει η εκταμίευση των προκαταβολών από Ρωσία

MoneyXL1«Λύσσα». Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τις αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και κυρίως στα όσα συμφωνήθηκαν για τον αγωγό φυσικού αερίου, τις προκαταβολές «εδώ και τώρα» στην Ελλάδα, την φόρμουλα άρσης του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα κλπ.
Πριν προχωρήσουμε στην καταγραφή των «αφρισμένων» αντιδράσεων να πούμε ότι στην Μόσχα συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας η καταβολή των πρώτων δόσεων από τις προκατεβολές για
τον αγωγό φυσικού αερίου που υπογράφτηκε χθες (Τουρκία, Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία και Ουγγαρία σε πρώτη φάση) να ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και η Ελλάδα θα έχει οξύ ταμειακό πρόβλημα προκειμένου να καταβάλει την δόση των 3,5 δις ευρώ στους δανειστές. 
 Συνολικα έχει συμφωνηθεί ένα πακέτο 10 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, ποσό που αρκεί για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας για ένα χρόνο.
Και όλα αυτά ενώ από ρωσικής πλευράς ο πρωθυπουργός της χώρας Ν.Μεντβέντεφ σύστησε ειδική ομάδα δράσης για την υλοποίηση των συμφωνιών εντός του συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα.
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου (διόλου τυχαίες αφού ο Α.Τσίπρας φρόντισε να θυμήσει επανειλειμμένα τα έργα και τις ημέρες της Γερμανίας στον Β΄ΠΠ), μοιάζουν περισσότερο με αυτές ενός λυσσασμένου γερμανικού λυκόσκυλου:.....

Η Sueddeutsche Zeitung, χαρακτηρίζει «λαϊκιστές» τον Α.Τσίπρα και τον Β.Πούτιν: «Οι δύο λαϊκιστές δεν έχασαν την ευκαιρία να εκνευρίσουν λίγο την ΕΕ, ίσως και να την θέσουν υπό πίεση. Οι εικόνες της επίσκεψης δεν κοστίζουν τίποτα, είναι ωστόσο πολύ σημαντικές, καθώς η Ρωσία δεν εμφανίζεται απομονωμένη, ενώ, αντίθετα, η Ευρώπη είναι αδύναμη, καθώς τα μέλη της σπεύδουν προς την πρώτη σαν ικέτες», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Ο βασιλιάς και ο γελωτοποιός του» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην εφημερίδα Die Welt, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έκανε τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να βαριέται. »Ο Πούτιν κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να παίξει τον ρόλο του καλού οικοδεσπότη, όταν υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα.
 Μπορούσε κανείς να διακρίνει στον Πούτιν ότι θα προτιμούσε να συνομιλεί με τον επικεφαλής του γερμανικού ή του γαλλικού κράτους».
«Οι ωραίες προοπτικές από τη Μόσχα» μπορεί να μην οδήγησαν σε άμεσα και συγκεκριμένα αποτελέσματα – αλλά σίγουρα σε μια ουσιαστική πολιτική επίδραση, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε λόγος για τις «κοινές πνευματικές ρίζες» των δύο χωρών, ενώ «ο άθεος Τσίπρας πριν από λίγες μέρες είχε μιλήσει με παρόμοιο τρόπο» σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass. »Στις συνομιλίες, ωστόσο, οι οποίες διήρκεσαν σημαντικά περισσότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί, συζητήθηκαν πιο χειροπιαστά πράγματα: κυρώσεις, αέριο και χρήμα», αναφέρει ο συντάκτης.

defencenet.gr

Σχόλια

  1. Απορρίφθηκε η προσφυγή δύο εταιρειών κατά της Ελλάδας για το PSI

    Το διαιτητικό δικαστήριο που συγκροτήθηκε για να λάβει απόφαση σχετικά με το αίτημα δύο ξένων εταιρειών για το ελληνικό PSI απέρριψε την προσφυγή τους.
    Συγκεκριμένα, στις 20 Μαΐου 2013, δύο ξένες εταιρείες, η ISTROKAPITAL SE, εταιρεία holding τσεχικών συμφερόντων με έδρα την Κύπρο, και το σλοβακικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο, Poštová banka, a.s. (Slovak), προσέφυγαν κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, διεκδικώντας αποζημίωση για τις απώλειές τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία κουρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2012.
    Για την προστασία των επενδύσεών τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, οι εν λόγω εταιρίες επικαλούνταν τις διατάξεις των διεθνών συμφωνιών προώθησης και αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και Ελλάδος και Τσεχίας.
    Οι συμφωνίες αυτές παραπέμπουν τις διαφορές μεταξύ Ελλάδος και ξένων επενδυτών σε διεθνή διαιτησία που διεξάγεται από διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο συγκροτείται και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον (International Centre for the Settlement of Investment Disputes – ICSID).
    Το διαιτητικό δικαστήριο που συγκροτήθηκε από το Κέντρο αυτό για να κρίνει την υπόθεση εξέδωσε την απόφασή του στις 9.4.2015, με την οποία απέρριψε την προσφυγή κατά της Ελλάδος. Διαιτητές είχαν ορισθεί ο Αμερικανός John Townsend, η Γαλλίδα Brigitte Stern και ο Κολομβιανός Eduardo Zuleta, ως Πρόεδρος του διαιτητικού δικαστηρίου
    Σημειώνεται πως εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να ληφθεί απόφαση σχετικά με τη νομιμότητα του PSI και υπό το φως των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Θεμελιωδών Ελευθεριών.
    Hμερομηνία δημοσίευσης: 11/04/2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ===================================
    1. Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,
    πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια
    Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
    ————————————-
    »Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ
    και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση» …..και
    συνεχίζετε λέγοντας ……»η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
    Kι όμως η Κύπρος ΔΕΝ ΠΗΡΕ δάνειο από τη Ρωσία και μπήκε στο μνημόνιο, εσείς όμως παρά ταύτα
    ———————————————————
    κατηγορούσατε τον Παπανδρέου μαζί με τον ηλίθιο καΜένο εντελώς, ότι αρνήθηκε τα χρήματα (20 Δις) από τους Ρώσους.
    2.Δεν το έκανε , λέγατε, ποτέ όμως,
    γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό.
    3. * Κι όμως, ο Καραμανλής ψηφίζει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ στη βουλή
    ———————————————————————-
    τον προϋπολογισμό του 13 και αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι το ΕΛΛΕΙΜΜΑ του 2009, ήταν 16%. Άρα το περίσσευμα της κακίας σας το μετατρέπατε σε χολή και συκοφαντία ,
    4. αφού ΗΔΗ είχατε ‘’ετοιμαστεί για το Τέξας του Σόρος και της παρέας του’’.
    ————————————————————–
    Πως …γνωριστήκατε με τον Σόρος κ. Τσίπρα και γιατί σας ‘’πατρονάρησε’’?
    5. *Ήδη όμως, από τις 4 Απριλίου 2012,
    ——————————————–
    ο μέχρι προ τινος «αντiμνhμονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
    «Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Mετφ.
    *«Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».
    6.* Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής
    ———————————————-
    Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:
    *«Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
    *Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».
    7.*Κι όμως ο Τσίπρας, αρχηγός των σκουρλέτηδων,
    ————————————————————
    συκοφαντεί πρόστυχα και αντεθνικά το Γιώργο Παπανδρέου και του φορτώνει και το προπατορικό αμάρτημα, μαζί με το ΚαΜένο εντελώς ενώ,
    8. * από την άλλη πλευρά κατηγορεί τον Σαμαρά
    —————————————————————-
    ότι ανέτρεψε τον Παπανδρέου και ταυτόχρονα δηλώνει δημόσια και επίσημα,
    9. ότι για τα χάλια της οικονομίας ευθύνεται ο Καραμανλής.
    —————————————————————-
    http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9715-tsipras-to-paradexomai-o-karamanlis-odigise-ti-xora-sta-tartara
    10. ** Εμείς γνωρίζουμε επίσης ,
    ότι τη μισή Ελλάδα την έκαψαν οι κουκουλοφόροι του Σύριζα και με το σύστημα ‘’ΔΕΝ πληρώνω’’ άδειασαν ..τα άδεια ταμεία από τον Καραμανλή.
    11. Τελικά ο μόνος που βρήκε χρήματα και μάλιστα πολλά, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που μας έσωσε από την χρεοκοπία .
    Περίεργο δεν είναι, που ΔΕΝ μπορούν να με πείσουν, ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψήφισες Καμένο? Τι ''άλλο θέλεις στη ζωή σου?''
    ΕΝΑ! απίστευτο σύστημα δηλητηρίαζε την ελληνική κοινή γνώμη για μήνες

    Ο Τέρενς Κουϊκ, το Kontra, Ο Χρυσαυγίτης Σεραφείμ Πειραιώς ?και η βοήθεια που αρνήθηκε δήθεν ο ΓΑΠ
    Και τι δεν έχει το βίντεο που βρήκαμε με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2011. Έχει Τέρενς Κουϊκ ως δημοσιογράφο, στο Kontra του Γιώργου Κουρή, έχει τον χρυσαυγίτη Σεραφείμ Πειραιώς, έχει επιστολή του Ιβάν Σαββίδη, μέχρι και το εγκέφαλο Καμένο olympia.gr έχει. Δείτε πώς αυτό το απίστευτο σύστημα δηλητηρίαζε την ελληνική κοινή γνώμη για μήνες ενάντια στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποτίθεται αρνήθηκε πακτωλό δισεκατομμυρίων και βοήθειας που δήθεν έδιναν για την ψυχή της μάνας τους οι Ρώσοι.
    Όλο αυτό το σύστημα γελοιοποιείται στο έπακρο με τις εξελίξεις στην Κύπρο.
    Η ζημιά όμως που έχουν κάνει με τις θεωρίες συνομωσίας στην Ελλάδα είναι τεράστια…
    http://anarxaszante.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2267.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚαΜενου ΕΝΤΕΛΩΣ!!!

    Είναι γνωστές οι δηλώσεις του συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα,
    του κ. Καμμένου στους “Times”, μόλις χθες, όπου υποστήριξε ότι υπάρχει ανταπόκριση προς τις κινήσεις που έκανε η Ελλάδα σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ.
    Η ανταπόκριση αυτή όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, αλλά το θέμα δεν τέθηκε καν, όπως ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

    Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σχετικά με τους μύθους που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, το γεγονός ότι ο κ. Πούτιν αποδέχθηκε ότι είχε συστήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν είχε επισκεφτεί τη Μόσχα το
    =========================================================
    2010 και είχε συναντηθεί μαζί του (τότε ο κ. Πούτιν ήταν πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε ένα διάλειμμα της Προεδρίας του, αντικαθιστάμενος από τον σημερινό πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μετβιέντεφ) να προσφύγει στο ΔΝΤ προκειμένου η
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ελλάδα να έχει βοήθεια στο πρόβλημα ελλείμματος και χρέος (το οποίο είχε κληρονομήσει από τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο ο κ. Πούτιν είχε συνάντηση πολύ νωρίτερα).

    Ο κ. Πούτιν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Καθημερινής» για την τότε σύστασή του στον τότε Έλληνα
    ===================================================
    πρωθυπουργό και στην απάντησή του δεν αρνήθηκε ότι το έκανε. Απλά απέφυγε να απαντήσει, αλλά στη συνέχεια «εξέθεσε» τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν του έθεσε τέτοιο θέμα. Και πώς να το έθετε αφού εκείνοι που κατάρτισαν την ατζέντα το έθεσαν εκτός αυτής;

    Όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος
    συνέστηναν στον Έλληνα πρωθυπουργό να προσφύγει στο ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τον Γιώργο
    ===========================================================
    Παπανδρέου γιατί δεν απευθύνθηκε, όπως υποστήριζε, στη Ρωσία και στην Κίνα για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    της χώρας, να πάρει από εκείνους δάνεια και όχι να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και να εντάξει τη χώρα στο μνημόνιο.

    Σήμερα, ο κ. Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Πούτιν, μετά τις συνομιλίες που είχαν, παραδέχθηκε ότι δεν έθεσε το θέμα. Αναγνώρισε, δηλαδή, ότι η Ρωσία ούτε ήταν ούτε είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα να λύσει το χρηματοδοτικό της πρόβλημα. Παρόλα αυτά, κατηγορούσε τον τότε πρωθυπουργό ότι δεν προσέφυγε στη Ρωσία για να το λύσει και σήμερα δεν αναγνώρισε το λάθος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου