Να μην αποτελούν τεκμήριο τα παιδιά...


Η αναπληρωτής Υπουργός Νάντια Βαλαβάνη μέσω εγγράφου της που διαβιβάστηκε στη βουλή το οποίο αναφέρεται στα παιδιά να μην αποτελούν τεκμήριο και αντίθετα να... ενισχυθούν οι οικογένειες τους. Βασικό ζήτημα έθεσε η αναπληρωτής Υπουργός Νάντια Βαλαβάνη μέσω εγγράφου της που διαβιβάστηκε στη βουλή, Το έγγραφο αυτό αναφέρεται  στα παιδιά τα οποία  να μην αποτελούν τεκμήριο και αντίθετα να ενισχυθούν οι οικογένειες τους.
Εξάλλου, όπως σημειώνει η κ. Βαλαβάνη, τα ακριβή φορολογικά μέτρα θα αποφασιστούν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2015.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χαρίσιος Κάτανας, με την οποία ζητούσε μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών και των οικογενειών με τρία παιδιά.

Σχόλια

  1. Ξέρει κανείς πόσοι είναι οι νέοι πολύτεκνοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα;; Φαντάζομαι αρκετά λίγοι , ώστε να είναι εφικτή η ειδική κοινωνική μέριμνα , και αρκετά πολλοί , ώστε να δικαιολογούν την αυξημένη προσοχή της πολιτείας. Η δωρεάν στέγασή τους είναι ένα μέτρο που θα έκανε την ζωή τους λιγότερο δύσκολη και θα ενθάρρυνε και άλλους να κάνουν περισσότερα παιδιά. Επιδίωξη αυτής της πολιτικής ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Στην ίδια κατηγορία με τους πολυτέκνους μπορούν να ενταχθούν και ολιγομελείς οικογένειες που θα ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν την κηδεμονία/φιλοξενία ορφανών παιδιών. Ετσι το κράτος θα απαλλαγεί απο το οικονομικό και ,μέχρις ενος σημείου, αντικοινωνικό βάρος των ορφανοτροφείων. Καλά , θα πείτε, και το "μάρμαρο" ποιός θα το πληρώσει ;; Όυσιαστικά ΚΑΝΕΝΑΣ . Η μάλλον η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ! Αν το κράτος δώσει δημόσια έκταση ως αντιπαροχή σε κατασκευαστές δεν θα πληρώσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Θα πάρει με κλήρωση το συμφωνημένο ποσοστό σε διαμερίσματα και το υπόλοιπο θα μείνει στον κατασκευαστή. Ο όρος της κλήρωσης θα τον υποχρεώσει στην τήρηση ψηλών ποιοτικών στάνταρ . Η χρησιμοποίηση μεγάλης σχετικά έκτασης θα επιτρέψει σωστή πολεοδόμηση με ευνόητα θετικά αποτελέσματα. Στην Ανατολική Αττική υπάρχουν "ελεύθερες" (άχτιστες) εκτάσεις. Επίσης υπάρχουν μοναστηριακά κτήματα τα οποία μπορούν να ανταλλαγούν με δημόσιες εκτάσεις σαν ένα είδος ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ με σκοπό την στέγαση των πολυτέκνων. Στις επαρχιακές πόλεις η λύση στο πρόβλημα είναι ευκολότερη. Μέσω του αναδασμού το κράτος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις καταλληλότερες περιοχές. Αυτή η εξέλιξη θα ωφελούσε ΚΥΡΙΩΣ τους πολύτεκνους οι οποίοι ΚΥΡΙΩΣ πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην διεκδίκηση. Θα ωφελούσε , ακόμη, τους κατασκευαστές , τους χρηματοδότες (πχ κάποια Τράπεζα) και ασφαλώς τους πολιτικούς στους οποίους ΑΝΕΞΟΔΑ θα έδινε την δυνατότητα να "δείξουν" την κοινωνική τους ευαισθησία.
    Eμπρός λοιπόν κυρία Υπουργέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ NA ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου