ΡΟΥΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο ερτ

“Κίνηση-ματ” και στο τελευταίο “οχυρό” αντίστασης των ιδιωτικών καναλιών επιχειρείται με το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου προβλέπεται η σύσταση ψηφιακής πλατφόρμας υπό τον κρατικό φορέα που θα παρέχει σήμα και στους ιδιώτες.

Η τροποποίηση σε άρθρο του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, αλλάζει τα δεδομένα καθώς το μονοπώλιο παροχής δικτύου που είχε μέχρι τώρα η Digea σπάει και  η ΕΡΤ που θα έχει δυνατότητα να λειτουργεί ως πάροχος και για άλλα προγράμματα εκτός από τα δικά της.

Ο πάροχος δικτύου Digea φαίνεται πως βρήκε ανταγωνιστή, σύμφωνα με την τροποποίηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που έφερε ο Νίκος Παππάς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ψηφίστηκε χθες επί της αρχής.

Η αλλαγή που έφερε ο αρμόδιος υπουργός είναι πρόσθεση δύο μόνο λέξεων στο σχετικό άρθρο που πλέον αναφέρει ότι «η ΕΡΤ Α.Ε. είναι πάροχος περιεχομένου και πάροχος δικτύου κατά την έννοια του ν. 3592/2007 (Α161) για τη μετάδοση των προγραμμάτων της και τρίτων και απαλλάσσεται από την υποχρέωση λήψης κάθε σχετικής άδειας».

Αυτή η μικρή τροποποίηση αλλάζει ριζικά τις δυνατότητες που θα έχει η ΕΡΤ η οποία βάσει του προαναφερθέντος νόμου είχε τη δυνατότητα να λειτουργεί ως πάροχος δικτύου μόνο για τα δικά της προγράμματα.

Η ΕΡΤ δεν έχει...... άμεσα τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως πάροχος δικτύου και οι περίπου 300 πομποί που ετοιμάζεται να προμηθευτεί ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη υποδομή και να σταματήσει να πληρώνει εκατομμύρια ευρώ τους καναλάρχες-ιδιοκτήτες της Digea αφορά μόνο την εκπομπή των δικών της σημάτων.

Την ώρα όμως που τα μικρά ιδιωτικά κανάλια της περιφέρειας αδυνατούν να πληρώσουν τις απαιτήσεις της ιδιωτικής εταιρίας ίσως να υπάρχει έδαφος για μια εμπορική δραστηριότητα της ΕΡΤ στον τομέα της παροχής υπηρεσιών δικτύου με λογικό κόστος και άμεσα κέρδη. Φυσικά σε κάθε περίπτωση ειδικοί στον χώρο αναφέρουν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί σε λιγότερο από 8 με 10 μήνες ακόμα και αν υπήρχε η πολιτική βούληση.

Σχόλια

  1. ''ΕΣΚΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΠΑΝΟΣ! ΤΗΝ ''ΠΑΤΗΣΑΝ'' ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ...ΚΑΘΡΕΦΤΗ!!!
    ===================================================
    Τελικά ,όλοι έχουν λόγο στη ‘’εθνικοσοσιαλιστική’’ κυβέρνηση,εκτός από τον Πάνο.

    Ζητά εδώ και μήνες, με επίσημη πρόταση να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μνημόνιο και επιστροφή στης αγορές μετά από χαμηλότοκες συμφωνίες δανειοδότησης από τρίτες χώρες, με τη βοήθεια για δημιουργία συνθετικού χρυσού από ίνες του ιστού της αράχνης και δεν ακούνε? Και σήμερα πάλι εμείς παρακαλάμε για ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Μα, τόσες πηγές χρηματοδότησης του Πάνου, πάνε χαμένες?
    Ο Πάνος μιλά για ανεξάρτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική γραμμή.
    Ο Πάνος μιλά για δανειοδότηση των αναγκών μας από χώρες ,όπως η Ρωσία , η Κίνα..
    Ο Πάνος μιλά για άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη αντί της υφεσιακής πολιτικής που ακολουθείται σήμερα.
    *Κι όσο διαβάζει αυτά που του γράφουν, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει τη σημασία τους κάτι γίνεται. Δημιουργείται σχετική θολούρα.
    *Έλα όμως που τα γραμμένα τελειώνουν και αρχίζουν τα καμένα . Κι όταν ο Πάνος έχει πάρει φόρα, τότε τυχεροί είναι όσοι βρίσκονται κοντά σε πόρτα..κινδύνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θέλει πράγματι να γυρίσει σελίδα στη χώρα,

    να κάνει την ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ξεριζώνοντας όλα τα καρκινώματα και τη σαπίλα που κατατρώγει το ιερό σώμα αυτής της χώρας, τότε πρέπει να βάλει βαθειά το μαχαίρι σε όλα ανεξαιρέτως τα καρκινώματα και στην περίπτωση της εκκλησίας προτείνω τα εξής:

    1) Δήμευση όλης της περιουσίας γης που κατέχει η εκκλησία, με σουλτανικά φιρμάνια...

    Που την βρήκε τη γη και τους την χάρισε ο σουλτάνος?... δική του ήτανε ή δούλεψε και την απόκτησε;;; ο σουλτάνος ήταν δύναμη κατοχής και άρα οποιαδήποτε ενέργεια του είναι παράνομη και ακυρώνεται αυτόματα μετά την λήξη της κατοχής και της κυριαρχίας του... με την ίδια λογική θα μπορούσαν και οι Γερμανοί το ΄40, σαν δύναμη κατοχής, να μοιράσουν γη σε δικούς τους ευνοούμενους με αποφάσεις και "φιρμάνια"... Τέτοια λίγα περιστατικά έγιναν πράγματι επί γερμανικής κατοχής και ακυρώθηκαν αμέσως μετά την απελευθέρωση ως παράνομα...

    2) Επιβολή φόρου μεγάλης (τεράστιας) ακίνητης περιουσίας στην εκκλησία,

    με τους ίδιους όρους και τις ίδιες φορολογικές κλίμακες, ακριβώς, όπως θα γίνει και για όλους τους άλλους... Ειδικά σε αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κινδυνεύει η εθνική μας ανεξαρτησία, όπως είπε και ο πρωθυπουργός... Τους παπάδες δεν τους νοιάζει αν θα καταρρεύσει η χώρα, γιατί αυτοί με όσα έχουν πάντα θα την περνάνε φίνα... η χρεοκοπία και η καταστροφή είναι για εμάς τα κορόιδα και σ’ αυτούς δεν καίγεται καρφί για εμάς...

    3) Φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων της εκκλησίας


    με τις ίδιες κλίμακες όπως θα ισχύσει για όλες τις επιχειρήσεις... πέρα από τα παραμύθια περί φιλανθρωπικού έργου, μαγαζί είμαι... και μάλιστα μαγαζί γωνιά...

    4) Άμεσος και πλήρης διαχωρισμός μεταξύ εκκλησιάς
    και κράτους... να πάψουν οι παπάδες να πληρώνονται από το δημόσιο, δηλαδή από εμάς τους πολίτες... με την ίδια λογική, ένας Έλληνας μουσουλμάνος θα απαιτούσε να είναι και ο ιμάμης δημόσιος υπάλληλος, ή κάποιος λειτουργός άλλου δόγματος, εφόσον οι οπαδοί του είναι φορολογούμενοι πολίτες... Εξάλλου με την τόσο μεγάλη περιουσία που έχουν, ας πληρώνουν τους παπάδες τους οι ίδιοι... αλλά σαν γνήσια, ασύδοτα αρπακτικά τα θέλουν όλα δικά τους... και την περιουσία ατόφια, και να μην πληρώνουν φόρους και να συντηρούνται από εμάς και να μας αρμέγουν εκβιάζοντας τα "φακελάκια" τους...

    Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομούσε το δημόσιο -δηλαδή λεφτά δικά μας- μόνο από το να έπαυε να πληρώνει μισθούς, δώρα και συντάξεις σε όλη αυτή την σαπίλα, σε όλο αυτό το κόπρο-παπαδομάνι, τους αναίσχυντους εκμεταλλευτές και εμπόρους του μεταφυσικού φόβου και αγωνίας των ανθρώπων...

    Το μόνο που χρειάζεται είναι τόλμη και αποφασιστικότητα από την μεριά της κυβέρνησης... και να μην φοβηθεί τίποτα, ούτε το πολιτικό κόστος... όσο κόσμο και να επηρεάζει η εκκλησία, δεν μπορεί να κάνει τίποτα... ίσα--ίσα, αν βάλει χέρι στην εκκλησία, κερδισμένη πολιτικά θα βγει, γιατί θα ικανοποιήσει το αίσθημα δικαίου όλων ημών των υπολοίπων πολιτών... Τόλμη και αποφασιστικότητα χρειάζεται και να έχει οδηγό την φράση του μεγάλου μας ήρωα Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ... "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"... ( για να παίρνουμε τα μηνύματα της σημασίας των ημερών)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου