Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ 
ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
 «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ»
Πέρασε περίπου απαρατήρητη η πρόταση του Αντ. Σαμαρά, ότι προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι διατεθειμένος να… θυσιαστεί και να συμμετάσχει σε «οικουμενική» κυβέρνηση, ωστόσο αυτή η πρόταση είναι ενταγμένη σε εν εξελίξει σχέδιο αποσταθεροποίησης της σημερινής κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με ντόπια και ξένα κέντρα!
Αποκλειστικές πληροφορίες  αναφέρουν, ότι τα κέντρα αυτά απεργάζονται την πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης Τσίπρα και παράλληλα τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης, αλλά από αυτή τη Βουλή, αφού φοβούνται ότι μια νέα εκλογική αναμέτρηση θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ παντοδύναμο και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στα Τάρταρα.
Αλλά ένας τέτοιος σχεδιασμός απαιτεί τη συναίνεση των πρώην κυβερνητικών συνεταίρων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του Ποταμιού, αφού -
επαναλαμβάνουμε- όσοι απεργάζονται αυτά τα σενάρια φοβούνται τις εκλογές όπως… ο διάβολος το λιβάνι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, το σενάριο συζητήθηκε σε κλειστό κύκλο και στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετείχε ο αρχηγός της Ν.Δ.
Εκεί ο Αντ. Σαμαράς δέχτηκε την πρόταση, την οποία φυσικά αποδέχτηκε… ασμένως, αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι το να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.
Ενώ ο Βενιζέλος και ο Στ. Θεοδωράκης επίσης είναι υπέρ μιας άλλης κυβέρνησης απ’ αυτή τη Βουλή, ο μεν Βενιζέλος για να παραμείνει επίσης… μπαστακωμένος στην καρέκλα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο δε Θεοδωράκης επειδή θέλει τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση «σωτηρίας», ώστε να παγιωθεί η συμμετοχή του στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι.
Πάντα κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε απ’ τους εταίρους του στο ΕΛΚ βοήθεια ώστε να προχωρήσει η ενεργοποίηση αυτών των σεναρίων, κάτι που αντικειμενικά σημαίνει την υπονόμευση της κυβέρνησης Τσίπρα κι έλαβε σχετικές υποσχέσεις!
Αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό ερμηνεύει και τη στάση συντηρητικών κυβερνήσεων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, τους συνεχιζόμενους εκβιασμούς σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα και τη συνεχιζόμενη ασφυξία προς την Ελλάδα, με μοναδικό στόχο να γονατίσει ο Αλέξης και να συρθεί στην αποδοχή κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής»!
Μάλιστα στα σενάρια αυτά κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν και συγκεκριμένα επιχειρηματικά και μιντιακά κέντρα εντός Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά και τη μάχη εναντίον της κυβέρνησης που ξεκίνησαν μετά την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για την προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τον έλεγχο των δανείων τους και τον τερματισμό της διαπλεκόμενης ασυλίας τους.
Είναι λοιπόν ακριβώς γι’ αυτό που «αίφνης» ο Αντ. Σαμαράς έθεσε στο τραπέζι την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση.
Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας, υπόψη του οποίου έχουν τεθεί αυτά τα σενάρια τα οποία γνωρίζει, αρνείται κατηγορηματικά να υποκύψει.
Και ακριβώς γι’ αυτό έσπευσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Σακελλαρίδης να τα απορρίψει με απόλυτο τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα «όνειρα εαρινής νυκτός»…


http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…