Ο Ροβινσώνας Κρούσος των νοτίων προαστίων ...BINTEO..



Του Δημήτρη Πανόπουλου
Από πετυχημένος επιχειρηματίας κατέληξε… άστεγος! Ο λόγος για τον 63χρονο Σταύρο, που ζει σε παραλία των νοτίων προαστίων σαν ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος. Ζει μόνος του, με μοναδική παρέα τα σκυλιά του ή καλύτερα… τα παιδιά του όπως λέει ο ίδιος. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, με τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, καταφέρνει και εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο και τα σκυλιά του
Η ζωή του άλλαξε ξαφνικά, όταν έσπασε την σπονδυλική του στήλη σε τροχαίο.
Έμεινε καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, μόνος του με τα σκυλιά του. «Όταν ερχόταν κάποιος να μου φέρει φαγητό του ζήταγα να μου κάνει και καμία δουλειά στο σπίτι. Ήταν δύσκολα.» Το μόνο μου μπορούσα να κάνω ήταν να ανοίγω τις κονσέρβες και να δίνω με ένα κουτάλι φαγητό στα σκυλιά» λέει ο Σταύρος.
Το διάστημα που βρισκόταν στο κρεβάτι, τα χρέη από την επιχείρηση που είχε συσσωρεύονταν. Όταν έγινε καλά, κατά τη διάρκεια ενός αστυνομικού ελέγχου, συνελήφθη. Καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Μόλις βρέθηκε στη φυλακή αιτήθηκε να.....
μετατραπεί η ποινή του σε κοινωφελή εργασία. Το αίτημα του έγινε δεκτό και έτσι έφτασε στην παραλία που έμελλε να γίνει το σπίτι του! Δουλειά του ήταν για το διάστημα που προβλεπόταν- να καθαρίζει την παραλία. Εξέτισε την ποινή ωστόσο ακόμα και σήμερα ζει στην ίδια παραλία, καθαρίζοντας την κάθε μέρα.
Τα καλοκαίρια πουλάει ρούχα σε μία υπόγεια στοά που υπάρχει κοντά στην παραλία. Τον χειμώνα πηγαίνει σε παζάρια και λαϊκές αγορές στην γύρω περιοχή.
Σήμερα, ο Σταύρος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως λέει ο ίδιος, θέλει να δουλέψει και να μην στηρίζεται στην βοήθεια των άλλων. Ωστόσο,  το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα ρούχα, έχει χαλάσει.

«Αν είσαι ζητιάνος είσαι απατεώνας. Η ζητιανιά είναι για μια φορά αν βρεθείς σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει κάτι» λέει μεταξύ άλλων.

 http://www.ereportaz.gr

Σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ψήφισε τον Τσίπρα ? Εσύ λαέ μου....

    ΔΕΝ ‘’ΠΛΗΡΩΝΩ’’ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    *Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ακούγατε τη φωνή της λογικής επίκλησης του Γιώργου Παπανδρέου και τη φωνή του εθνικού κινδύνου της πατρίδας μας, αν ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ να επιτύχει το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο προσφύγαμε, ύστερα από αλόγιστη σπατάλη και κακοδιαχείριση της πενταετίας (2004-2009), και το οποίο "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού
    αντί βοήθειας και συμπαράστασης, μέχρι και σύλλογο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", φτιάξετε οι δύο "ουρανοκατέβατοι"...σωτήρες μας, ενισχυόμενοι από όλους τους..Ελληναράδες!
    *ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,
    έλεγαν οι ορδές των φοροφυγάδων του Κολωνακίου, όταν μάθαμε ότι δήλωναν
    500 !!! ευρώ το μήνα εισόδημα, όταν τα μηνιαία έξοδα του γραφείου υπερέβαιναν κατά πολύ τις 2.000 ευρώ.
    *ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ,
    έλεγαν οι ξενοκίνητες ορδές των πολλαπλώς και ειδικώς(γρηγορόσημο) αμειβόμενων ΡΟΖ υπαλλήλων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Αυτών που έβγαιναν σχεδόν στη σύνταξη, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ούτε τη φάτσα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας πήραν χαμπάρι :
    «Ο εμπρηστής Τσίπρας έμεινε μόνο στα λόγια”

    Οπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το ιταλικό περιοδικό «Panorama», για τις 60 μέρες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν περάσει δύο μήνες, αλλά χωρίς καμία τελική εξέλιξη. Το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή».
    Σχολιάζοντας, δε, τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζει πως «ο εμπρηστής Τσίπρας έμεινε μόνο στα λόγια. Σε δύο μήνες έχει υποσχεθεί τόσα πολλά, κράτησε λίγα και πήρε ακόμη λιγότερα»
    Με τι ‘’μούτρα’’ θα εμφανισθεί αύριο ο ‘’εμπρηστής ‘’ Τσίπρας και τι θα πει στους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους του Παυλόπουλου και του Καραμανλή?
    Τι θα τους πει, ότι δεν ήξερε ότι οι ξένοι έχουν πετύχει εκεί που εμείς ποτέ δεν δοκιμάσαμε?
    Πως θα εξηγήσει ότι το μνημόνιο, οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η φοροδοτική ισότητα , η παράταση, τα επιτόκια, ο Παπανδρέου σώσανε την Ελλάδα από την χρεοκοπία? Ναι ! ο Παπανδρέου ο Τσολάκογλου κι ο Πινοσέτ, έσωσαν την Ελλάδα από την άθλια , βρόμικη και ύποπτη συμπεριφορά του Καραμανλή και των Καραμαλάκηδων?
    Πως θα εξηγήσει τώρα για τις ΝΕΕΣ φορολογίες που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει και τα νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που θα μας φορτώσει αντί να σχίσει τα παλιά?
    Ποιος ‘’καλλιεργεί’’ και τρέφει τον φασισμό που έχεις μέσα του, όπως τον εξέφρασε και τον εκφράζει , η πρόεδρος του κοινοβουλευτικού ‘’κόμματός’’ της, Ζωή, κόρη του δημόσιου κατήγορου Νικολάου και των ‘’μητρικών επιδομάτων’’ της απερίγραπτης οικογενειακής συμπεριφοράς των ‘’ γαλαζο-αριστερών’’ Κωνσταντοπουλέων?
    Παράνομα επιδόματα ανηλίκων (38χρονων) κορασίδων εισέπρατταν οι…μη προνομιούχοι ‘’αριστεροί’’ των φημισμένων υπερασπιστών δικηγορικά, μεγάλου τμήματος των παράνομων εχθρών της κοινωνίας και της Ελλάδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου