7 μικρές κινήσεις που θα σας αλλάξουν αμέσως τη ζωή

ORGANIZE HOMEΣτην ιστοσελίδα Quora τέθηκε το ερώτημα «Ποιες είναι μερικές μικρές καλές συνήθειες που ακολουθείτε κάθε μέρα;» και οι αναγνώστες πόσταραν εκατοντάδες σχετικές απαντήσεις. Οι συνήθειες αυτές δεν θα σας πάρουν πάνω από 5 λεπτά κάθε μέρα για να τις κάνετε και μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή. Στην HuffPost μάζεψαν τις καλύτερες απαντήσεις και σας τις παρουσιάζουμε.
1. Στρώστε το κρεβάτι σας, αμέσως μόλις σηκωθείτε
Και για την ακρίβεια, στρώστε το καλά! Τεντώστε τα σεντόνια και διπλώστε καλά την κουβέρτα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα έχετε σβήσει από τη λίστα σας μία από τις δουλειές του σπιτιού που πρέπει να κάνετε, αλλά και όταν θα γυρίσετε νωρίς το βράδυ κουρασμένοι στο σπίτι θα έχετε ένα τέλεια στρωμένο κρεβάτι για να ξαπλώσετε.

2. Βάλτε τα πάντα στη θέση τους
Ό,τι κι αν είναι αυτό που χρησιμοποιήσατε, μόλις τελειώσετε βάλτε το αμέσως πίσω στη θέση του. Κάθε φορά που βάζετε κάτι στη θέση του, γλιτώνετε τον εαυτό σας από το να χρειάζεται να συμμαζέψετε αργότερα, ειδικά όταν μαζεύονται πολλά μικρά πράγματα που αφήνετε έξω. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε πάντοτε που βρίσκεται το κάθε τι.....


3. Συμμαζέψτε πριν πάτε για ύπνο
Μπορεί να νομίζετε ότι θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά αλλά εάν εφαρμόζετε συστηματικά αυτή την τακτική, θα δείτε ότι δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο. Το βράδυ, λόγω κούρασης καταλήγετε να έχετε το νεροχύτη γεμάτο με πιάτα και τα ρούχα σας να είναι πεταμένα σε όλο το σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ξυπνήσετε το πρωί το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε είναι... το χάος! Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα το να μαζεύετε λίγο το σπίτι πριν πάτε για ύπνο και δεν θα το μετανιώσετε.

4. Προγραμματίστε την ημέρα σας σε ένα post it
Αντί να κάνετε τεράστιες λίστες με τα πράγματα που έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα που σας δημιουργούν άγχος, προτιμήστε να γράφετε σε ένα post it 3 πράγματα που πρέπει να κάνετε μέσα στη μέρα. Ίσως τα 3 πράγματα να σας ακούγονται λίγα, αλλά είναι πολύ καλύτερα να γράφετε μόνο λίγα και να τα κάνετε όλα, παρά να γράφετε 10 και να προλαβαίνετε να κάνετε μόνο τα μισά.

5. Δείξτε ενθουσιασμό
Πολλοί είναι εκείνοι που περνούν όλη τους τη ζωή κατσουφιασμένοι και σκυφτοί. Αντί να χαίρονται για την καινούρια τους δουλειά, προβληματίζονται για το εάν θα τα καταφέρουν και αντί να ενθουσιάζονται με το ταξίδι που πηγαίνουν, ανησυχούν ότι θα μείνει πίσω η δουλειά τους. Έχοντας αυτή τη στάση ζωής, όμως, αφήνετε όλες τις χαρούμενες στιγμές. Το να δείχνετε ενθουσιασμό, ακόμα και για τα μικρά καλά που συμβαίνουν στη ζωή σας δεν σας κοστίζει τίποτα και θα ωφελήσει την ψυχολογία σας.

6. Συμπεριφερθείτε στους ξένους σαν να είναι φίλοι σας
Αντί να αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους που δεν γνωρίζετε με καχυποψία και προσοχή, προσπαθήστε να τους αφήσετε να σας πλησιάσουν και να τους γνωρίσετε καλύτερα.

7. Ντυθείτε καλύτερα απ' ό,τι απαιτεί η περίσταση
Ακόμα κι αν πηγαίνετε με τους φίλους σας, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να βγαίνετε από το σπίτι σας με τη φόρμα και το τρύπιο σας t-shirt. Δεν εννοούμε να βάλετε κουστούμι, αλλά είναι σημαντικό να είστε περιποιημένοι και καλοντυμένοι, όπου κι αν πηγαίνετε, αφού με αυτόν τον τρόπο θα ξεχωρίσετε και θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Σχόλια