Βουλιάζει περισσότερο η ΝΔ σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις.. στις 15 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Βουλιάζει η ΝΔ σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις

Την ωμή πραγματικότητα φαίνεται να καταγράφουν οι δύο νέες δημοσκοπήσεις της Κάπα Research, και της ALCO οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την ηγεσία της ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει διευρυνθεί στις 15 μονάδες έναντι 8,53 που ήταν στις εθνικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ανοδικά ενώ η ΝΔ έχει απολέσει το 6,11%
του ποσοστού που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές, γεγονός που δείχνει ότι το εκλογικό σώμα δείχνει να έχει χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη του στη ΝΔ η οποία δεν προβάλει πλέον ως εναλλακτική λύση.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, απάντησαν:

ΣΥΡΙΖΑ 36,9%
Νέα Δημοκρατία 21,7%
Ποτάμι 7,3%,
Χρυσή Αυγή 5,7%,
ΚΚΕ 5%,
ΑΝΕΛ 4,6% και
ΠΑΣΟΚ 3,9%.

Σε σχέση με τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενισχυμένος κατά 0,56%, ενώ η ΝΔ έχει χάσει το 6,11% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου.

Στη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η εικόνα δεν έχει ουσιώδεις αλλαγές, ενώ η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι 14,1%:
Η πρόθεση ψήφου, επί των εγκύρων, διαμορφώνεται ως εξής:......

ΣΥΡΙΖΑ 35,9%,
ΝΔ 21,8%,
Ποτάμι 5,1%,
ΚΚΕ 5,1%,
Χρυσή Αυγή, 5%,
ΑΝΕΛ 3,6%,
ΠΑΣΟΚ 3,3%,
Ένωση Κεντρώων 1,5%,
Τελεία 1,1%,
Άλλο κόμμα 1,6% και
Αναποφάσιστοι 16%.

Οι δημοσκοπήσεις της Κάπα Research και της ALCO έρχονται να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΝΔ και το οποίο επισημαίνεται σε κάθε μετεκλογική δημοσκόπηση. 
Και το ουσιαστικότερο πρόβλημα δεν είναι ότι δεν προβάλλει η ΝΔ «ένα νέο αφήγημα», όπως υποστηρίζουν ορισμένα στελέχη της, αλλά το πρόβλημα είναι η ίδια η ηγεσία της που καθιστά το κόμμα αναξιόπιστο όποιο «αφήγημα» και αν προβάλλει.

Σχόλια

  1. Γιατί να σε ξαναψηφίσουμε κ Τσίπρα?
    Μωραίνει Κύριος….

    Εκβιάζεις και απειλείς με εκλογές και δημοψήφισμα ? Και ποιο θα είναι θέμα?
    Μέσα ή έξω από το ευρώ ή , αν καταλάβαμε πόσο ..κολοκύθα είσαι?
    Ποιος είσαι και πως βρέθηκες σε αυτή τη θέση?

    Είναι αλήθεια ότι είσαι ο άνθρωπος, που δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή ζωή, τη ζωή του μέσου Έλληνα, τη ζωή ανθρώπων του μεροκάματου και του έντιμου ιδρώτα? Πως ‘’εγινες’’ αριστερίζων, από αντίδραση στα πολλά και εύκολα εκατομμύρια που απέκτησε ο πατέρας σου από την χουντοσυνεργασία και την παραεκκλησιαστική εκμετάλλευση του οβολού των πτωχών και απελπισμένων θρησκόληπτων?

    Δεν έχεις δουλέψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ! στην ψεύτικη και επιτηδευμένη ζωή σαν γιος εκατομμυριούχου συνεργάτη της ‘’εθνοσωτηρίου’’ Απριλιανής κατάρας. Ένοιωσες ποτέ ,οργή, μίσος , αηδία για τα πολλά χρήματα που απέκτησε η οικογένειά σου από την εκμετάλλευση του δόγματος ‘’εξορίστων κομμουνιστών θυμάτων’’, σε πολλά νησιά και άλλους μαρτυρικούς τόπους, μιας ακόμη ελληνικής τραγωδίας? Όταν δηλαδή εσείς ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΤΕ, οι άλλοι πραγματικοί σύντροφοι ‘’έπιναν ‘’ το αίμα τους ή το κάτουρό τους για να ξεδιψάσουν, και τα παιδιά πέθαιναν στις γωνιές του δρόμου νηστικά και κυνηγημένα από το χαφιεδότσουρμο !!!

    Απορώ με το θράσος σου, για να μη πω για το μέγεθος της προδοσίας σου και της αναισθησίας σου, στον τίμιο αγώνα τόσων αγωνιστών, που πέθαναν για τις ιδέες τους και την Ελλάδα.
    Ξέρουμε τι θα περιμένουμε από σένα και τις λαιστρυγόνες σου?

    Ποιο είναι το πρόγραμμά σου το τελευταίο από τα …χιλιάδες που μας είπες, πάνω στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε? Έχεις βρεί εναλλακτική πηγή και τρόπο χρηματοδότησης, ώστε να μειώσουμε ΄η και να εξαφανίσουμε το χρέος και τα ελλείμματα, να καταργήσουμε τα μνημόνια και αυξήσουμε τους μισθούς, να ξανα προσλάβουμε όλους όσους είχε προσλάβει ο Παυλόπουλος, να ανοίξουν όσες επιχειρήσεις έκλεισαν ? Αν έχεις πες μας.

    Τι σκοπεύεις να κάνεις με τις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους του ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ που τον ‘’επιχορήγησες’’ για την καταστροφή της Ελλάδας?

    Υπάρχει κάποιος τρόπος, μαγικός ή μη, που θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργηθούν βιομηχανίες, θα βγάλουν κέρδη, θα πληρώσουν εφορία, θα πληρώσουν ΦΠΑ, και θα προσλάβουν όλους αυτούς τους άνεργους που τους υπόσχεσαι εργασία, όπως υποσχόταν κι ο Σαμαράς, ότι σε ΤΡΙΑ χρόνια θα είχε κλείσει το κεφάλαιο ανεργία και θα είχε κάνει και πεντακόσιες (500.000) χιλιάδες ΝΕΕΣ προσλήψεις εργαζομένων.

    Τελικά δεν μας είπες: ‘’Είχε δίκιο ο Παπανδρέου που μας έσωσε? Είχε δίκιο που αγωνίστηκε ενώ όλοι σας σκάβατε το λάκκο της Ελλάδας? ΓΙΑΤΙ κανείς δεν τον βοηθούσε? Δεν αγωνιζόταν για τη σωτηρία της πατρίδας μας? Δεν είναι η Ελλάδα πατρίδα σας, ή ανήκετε σε άλλους τόπους και ‘’άλλες χώρες’’ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    Οι Τσίπρας Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

    Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    Απο αυτές τις πηγές, θα βρείτε κύριε Τσίπρα, τα αναγκαία κεφάλαια της επίλυσης των προβλημάτων και της...σωτηρίας μας?
    Μα είναι δυνατόν να επιλέξουμε τον Αλέξη και τον Πάνο, χωρίς περίσκεψη και χωρίς ΦΟΒΟ?
    Σε αυτούς τους αναιδείς μυθομανείς τυχοδιώκτες θα εμπιστευθούμε την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας ?
    Δεν βάλαμε μυαλό απο την επιλογή Σαμαρά ? Θέλετε κι άλλα χαμένα χρόνια δυστυχίας ??? –

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΞΥΠΝΑ! TOY ΦΩΝΑΖΑΝ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ. ΟΥΡΛΙΑΖΑΝΕ 1.000.000 ΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ , ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ. ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΟΥΤΕ 15% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΝΔ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ EMAILS ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞEI ΛΟΙΠΟΝ AΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΑΜΑΡΕΛΟΥ ΕΣΚΑΣΕ.
    ΤΟΝ ΕΣΚΑΣΕ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΠΑΡΑΦΡΟΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΝΔ. ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΟΤΖΑ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ.. ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΞΕΚΙΝΑ. . ΧΑΙΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΝΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου