Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άδειες σε TV και δάνεια σε media στη λίστα Βαρουφάκη...


  H πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να τεθούν νέοι κανόνες στο τηλεοπτικό σκηνικό εκφράστηκε και στη λίστα Βαρουφάκη προς το Eurogroup.  Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η κυβέρνηση δεσμεύεται να... «ενεργοποιήσει άμεσα την τρέχουσα (αν και αδρανή) νομοθεσία που ρυθμίζει τα έσοδα των Μέσων Ενημέρωσης (έντυπων και ηλεκτρονικών), διασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλων δημοπρασιών) πως θα πληρώνουν στο κράτος τις τιμές αγοράς για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν και πως θα απαγορεύεται η συνεχιζόμενη λειτουργία μονίμως ζημιογόνων Μέσων Ενημέρωσης (χωρίς διαφανή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης)». Τα παραπάνω κωδικοποιούν τα δύο βασικά σημεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των επιχειρήσεων media:.... τον στόχο άντλησης εσόδων από τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών και τον έλεγχο των δανείων στις ζημιογόνες εταιρείες των media. Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών γίνονται ήδη επαφές και συναντήσεις, αν και οι πρώτες πληροφορίες που λένε ότι η κυβέρνηση προσδοκά υψηλά έσοδα από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών δείχνουν πως δεν έχει καταλήξει στα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν.
typologies.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…