Μετά τη χτεσινή ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη ότι είναι αντίθετος στην μεταλλευτική δραστηριότητα στις #skouries…στάχτη έγιναν 3 οχήματα του δήμου Αριστοτέλη


Παρανάλωμα του πυρός έγινα σήμερα τα ξημερώματα τρία απορριμματοφόρα του δήμου Αριστοτέλη.

Τα τρία οχήματα του δήμου κάηκαν ολοσχερώς στο σημείο που ήταν σταθμευμένα, περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από την Ιερισσό.
Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα χωρίς ωστόσο η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί.

«Κάποιοι είδαν να καίγεται ένα απορριμματοφόρο στο χώρο στάθμευσης περίπου στις 6:30 το πρωί. Μέχρι να πλησιάσουν στο σημείο κάτοικοι είχαν καεί ολοσχερώς και τα άλλα δύο που βρίσκονταν ακριβώς δίπλα» είπε στο alterthess.gr ο Γ. Ζουμπάς, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη σημειώνοντας πως ο χώρος στάθμευσης φυλάσσεται μέχρι τις 6 το πρωί.....



Στη βόρεια Χαλκιδική η ατμόσφαιρα είναι και πάλι φορτισμέρνη, καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα οι προθέσεις της κυβέρνησης για την επένδυση.

Την ίδια ώρα, με χθεσινή του ανακοίνωση  ο δήμος Αριστοτέλη ξεκαθαρίζει ότι είναι αντίθετος  στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές "γιατί μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας, σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες, στα νερά, στα δάση, στον αέρα, στον άνθρωπο αλλά και την οικονομία της περιοχής».

halkidikinews.gr

Σχόλια