Νέα νίκη της Ελλάδος Τσιπρας Ουτε Υφεσιακά μέτρα ούτε mail Χαρδούβελη.....


 


 “Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες”, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της οκταμερούς συνάντησης που έλαβε χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Α. Τσίπρας είπε πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει το mail Χαρδουβελλη.
 Η Ελλάδα θα καταθέσεις τις δικές της μεταρρυθμίσεις”. Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η χρηματοδοτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ξεχωριστά ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Jean Claude Juncker, ο οποίος επιβεβαίωσε στη συνάντηση την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία θα παράσχουν κεφάλαια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 Το ποσό θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της αυριανής συνόδου. Υπενθυμίζεται ότι......
στη συνάντηση που αιτήθηκε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός και ξεκίνησε γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδος, μετείχαν η Angela Merkel, ο Francois Hollande, ο Donald Tusk, ο Jeroen Dijsselbloem, ο Jean Claude Juncker, ο Mario Draghi και ο Uwe Corsepius.
“Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες”, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της οκταμερούς συνάντησης που έλαβε χώρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο Α. Τσίπρας είπε πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει το mail Χαρδουβελλη. Η Ελλάδα θα καταθέσεις τις δικές της μεταρρυθμίσεις”. Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να εργαστούν για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η χρηματοδοτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας. Ξεχωριστά ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Jean Claude Juncker, ο οποίος επιβεβαίωσε στη συνάντηση την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία θα παράσχουν κεφάλαια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Το ποσό θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της αυριανής συνόδου. Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που αιτήθηκε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός και ξεκίνησε γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδος, μετείχαν η Angela Merkel, ο Francois Hollande, ο Donald Tusk, ο Jeroen Dijsselbloem, ο Jean Claude Juncker, ο Mario Draghi και ο Uwe Corsepius.

Διαβάστε περισσότερα:

Σχόλια

  1. ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ
    Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Παραμυθιάζουν τους Έλληνες οι ένοχοι επίορκοι και πολώνουν το κλίμα σαν διέξοδο της αδυναμίας τους.
    *Πίστευαν όλοι, ότι διώχνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, θα μπορούσαν εύκολα και μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τη χρεοκοπία του Καραμανλή. Όμως τα ‘’χάλασαν’’ στη μοιρασιά και στο ξεπούλημα, αφού κάθε ένας ‘’καπετάνιος’’ φρόντιζε πρώτα για τον εαυτόν του ξεπουλώντας τους άλλους.
    *‘Όμως ο λαός μας ελπίζει περιμένοντας την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και επί τρία χρόνια ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ περισσότερα και από τις δυνατότητές του, στερώντας το ψωμί των παιδιών του. Οι αδίστακτοι ‘’καπετάνιοι ‘’ της ξηράς , απεδείχθησαν ακατάλληλοι και επικίνδυνοι να κυβερνήσουν το σκάφος που είχε πλώρη προς το βράχο της χρεοκοπίας.
    *Άδικα μόνος του ο Γιώργος Παπανδρέου, φώναζε για μια εθνική συμπαράταξη και παρουσία στους ‘’αιρετούς φασίστες’’, άδικα φώναζε και φωνάζει για τη λάθος πορεία και τακτική της κυβερνητικής πανσπερμίας του ’’τρώμε όλοι μόνοι μας’’ !!!
    *Τιμώντας αυτές τις θυσίες του λαού μας, καλούμαστε όλοι να συσστρατευτούμε στο εθνικό έργο αλλαγής της χώρας, μακριά από πολώσεις, αδιέξοδες αντεγκλήσεις και προσπάθειες αποφυγής ή μετάθεσης ευθυνών.

    *Η Ελλάδα θα πετύχει αρκεί να ανταποκριθούν με δυναμισμό οι εταίροι μας μπροστά σε μια γενικευμένη κρίση και αμφισβήτηση του Ευρώ. Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.
    *Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η λύση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ίδια η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να φοβάται και να υποτιμά τις δικές της δυνατότητες επίλυσης της κρίσης.
    Η Ελλάδα απέδειξε για πολλοστή φορά τις μέρες αυτές, ότι δεν φοβάται και αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
    Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.
    Καλά κάνει ο Παπανδρέου και εξακολουθεί να καταγγέλλει:
    "Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.
    Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.

    ** Και είναι περισσότερο από ΦΑΝΕΡΟ, ότι ο μόνος που ξέρει και μπορεί να διαπραγματευθεί με την Ευρώπη και γενικότερα με κάθε ένα που μπορεί να συμμετάσχει στη λύση του Ελληνικού προβλήματος, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με την αλώβητη αξιοπιστία και την καθαρή θέση που τιμά και τον τιμά.
    *Είναι ο μόνος ΕΝΤΙΜΟΣ πολιτικός και υπεύθυνος Έλληνας με την ομάδα των εργατικών καταξιωμένων συνεργατών του, που και γνωρίζει και μπορεί να σταθεί σαν ίσος προς ίσο με το’’ ΜΕΡΚΟΖΥΚΟ κατεστημένο’’ της Ευρώπης.
    *Είναι ο μόνος που γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει πίσω του μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ομάδα λαών και ανθρώπων έτοιμους να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη σωτηρία της Ελλάδας, σε κάθε διεθνή οργανισμό και σε κάθε παγκόσμια προσπάθεια συμπαράστασης για την επίλυση της Ελληνικής κακοδαιμονίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    Μέρκελ: Εκταμίευση μόνον όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

    Την θέση της ότι εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα θα υπάρξει μόνο όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς επανέλαβε η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει έναν λεπτομερή κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε με έμφαση ότι ισχύει απόλυτα η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

    Στο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, που τόνισε ότι η χθεσινή συνάντηση επιβεβαίωσε ότι βάση όλων των περαιτέρω βημάτων αποτελεί η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, συμπληρώνοντας ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία».

    Παράλληλα, κα Βιρτς υπογράμμισε ότι η καταβολή της τελευταίας δόσης αλλά και των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα θα γίνει μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και έγκριση του Eurogroup, «όπως προβλέπεται από τη συμφωνία».

    Εναπόκειται πλέον στην Αθήνα να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, συμπλήρωσε ακόμη και σημείωσε ότι «το θέμα δεν είναι διμερές, αλλά μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Από τη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Βερολίνο, η Καγκελαρία αναμένει- ανέφερε- εμβάθυνση της συζήτησης, αλλά διατήρησε επιφυλάξεις σχετικά με το ποια θέματα θα θελήσει να θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σημείωσε πάντως, ότι το δείπνο εργασίας θα είναι «ανοιχτό σε διάρκεια».

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Καγκελαρίας και υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι δεν βλέπει κάποια αντίφαση.

    Επανέλαβε ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει «να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», αλλά επισήμανε ότι αυτό είναι συνδεδεμένο με την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων «και αυτοί οι όροι βρίσκονται στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου