H "Bild" δημοσιεύει έγγραφα για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά...




H Bild δημοσιεύει έγγραφα για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά  
Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς επίθεσης... φιλίας της "Bild" προς την Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα για το σκάνδαλο διαφθοράς με τα... εξοπλιστικά. «Δωροδόκησαν γερμανικές εταιρείες με περισσότερα από 100 εκατ. Έλληνες πολιτικούς;» διερωτάται η Bild στον τίτλο της και συνεχίζει:
«Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο. Λίγο πριν τη συνάντηση ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μερικά εκρηκτικά έγγραφα που προμηνύουν… νέα αναστάτωση» σχολιάζει η Bild.........
  πηγη enikos.gr

Σχόλια

  1. ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ C4I
    =======================================

    Εγγραφο-"φωτιά" του εισαγγελέα Αθανασίου προς την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας, για τον τρόπο που πληρώθηκαν μίζες ύψους 1.750.000 ευρώ στην Ελλάδα για την ανάληψη του C4I από τη Siemens και τη SAIC, έφερε στο φως την Παρασκευή το MEGA.

    Δύο ήταν οι εταιρίες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο colpo grosso, και για να το επιτύχουν εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου του 2004.

    Πρόκειται για τη Weaving και την Kroma, που συστήθηκαν το καλοκαίρι του 2002 με μοναδικό σκοπό να παρέχουν δήθεν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τη μητρική Siemens για την εκτέλεση του έργου.

    Για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια -785.000, 615.000 και 475.000 ευρώ- από τη Weaving που μπήκαν σε αγγλικό τραπεζικό λογαριασμό,
    ενώ από την Kroma εκδόθηκαν τιμολόγια 690.000, 585.000 και 555.000 ευρώ αντίστοιχα.
    • Από αυτά, το ποσό του 1.750.000 ευρώ μπήκε από τον Αυγουστο μέχρι τον Οκτώβριο του 2004 στην off shore Fairways, συμφερόντων του κ. Χριστοφοράκου, για να μοιραστεί στη συνέχεια εκεί που έπρεπε.

    Μάλιστα, οι Γερμανοί κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη της Siemens έχουν πει στις καταθέσεις τους: "Σε συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Χριστοφοράκο, μας έλεγε ότι έπρεπε να πληρώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Αθλητισμού και ένα ακόμη υπουργείο, για να ανατεθεί το έργο στη Siemens και στη SAIC, και πως το ποσό αυτό ανερχόταν σε 10.000.000 ευρώ".

    Ωστόσο, ένα άλλο πρώην στέλεχος της Siemens, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, μιλώντας στη γερμανική δικαιοσύνη, υποστήριξε ότι εκτός από τις μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους για την ανάληψη έργων, όσοι διαχερίζονταν χρήματα των μαύρων ταμείων, έβαζαν και στην τσέπη ένα μεγάλο μέρος των ποσών, για ιδιωτικούς σκοπούς.

    Στη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που καλά κρατεί ακόμη, παρενέβη και την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι διαψεύστηκαν όσοι έκαναν λόγο για κουκούλωμα, καθώς ο τακτικός ανακριτής έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Παπανδρέου: Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ . ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ..ΧΡΩΜΑΤΩΝ ..
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Είναι πια κατανοητό από όλους τους Έλληνες, ότι ένας από τους λόγους που ώθησαν τους φοροκλέπτες και τους μαυρονταβατζήδες, να πολεμήσουν με όλα τα μέσα, τον πρωθυπουργό του 43% Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η ψήφιση των νόμων με τις διαρθρωτικές αλλαγές. Τις αλλαγές εκείνες, που θα χρειαζόταν η χώρα, στις γραμμές της διαφάνειας, της ισότιμης φοροδοτικής ικανότητας και του μελλοντικού εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας και απόδοσης, ώστε στο μέλλον να μη ξαναβρεθεί στη σημερινή δύσκολη θέση.
    Έτσι λόγου χάρη ψηφίστηκαν νόμοι με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου με αρμόδιο υπουργό το Γιάννη Ραγκούση. που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε για κάθε παράνομη, ανήθικη πρόσληψη, που διατηρεί την συνδιαλλαγή το πελατειακό κράτος και μικροπολιτική;
    Για κάθε δαπάνη έργων, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής , τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υποχρεωτικά ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ!
    ΄Ετσι , ο κάθε πολίτης, μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα του, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
    Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί, οι δικαστικοί, οι δημοσιογράφοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και χιλιάδες άλλοι, δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
    Ο Παπακωνσταντίνου ένα χρόνο νωρίτερα το 2010,
    με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

    Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα 'θελαν να πλειοδοτούν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου