Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Αν θέλετε Grexit, εμείς θα σας βοηθήσουμε ...ΗΘΕΛΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ


 (EUROKINISSI)


Την επιλογή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη με αμοιβαία συμφωνία… προσέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη, σε κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Οικονομικών στις Βρυξέλλες. 

Σε αυτό τον διάλογο ο Γερμανός υπουργός προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα Grexit, όπως αποκαλύπτει η στιχομυθία του με τον Ελληνα ομόλογό του. 

Σύμφωνα με το διάλογο, τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Αγορά», όταν ο κ. Βαρουφάκης είπε στον κ. Σόιμπλε πως η ελληνική πλευρά επιθυμεί την γρήγορη υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ο Γερμανός υπουργός του απάντησε: «Εμείς πιστεύουμε πως η 5η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμιά μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν από τις εκλογές, με επιτόπου επιθεωρήσεις από την Τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμιά απολύτως εκταμίευση».

 Ο κ. Βαρουφάκης αντέδρασε, απαντώντας του «Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup».

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Σόιμπλε του πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 
«Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε, μπορείτε ίσως να φύγετε από το ευρώ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εμείς θα σας βοηθούσαμε με τη διαδικασία», του είπε, με τον Ελληνα υπουργό να του απαντά «όπως γνωρίζετε αυτό δεν είναι επιλογή μας». 

Στο μεταξύ, σε τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Der Standard», ο κ. Σόιμπλε ζητά......
περισσότερη υπευθυνότητα και λιγότερα συνθήματα από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως οι Ελληνες πολιτικοί οφείλουν να πουν στο λαό την αλήθεια για τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. «Είναι σημαντικό οι Έλληνες να πειστούν για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι το δύσκολο.

Τα συνθήματα δεν θα βοηθήσουν περαιτέρω», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι τα αίτια της κρίσης δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, την Ευρώπη ή τη Γερμανία. «Βρίσκονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα επί πολύ καιρό ζούσε πέρα από τις δυνατότητές της», τόνισε, προσθέτοντας ότι ένας υπεύθυνος πολιτικός πρέπει να φέρνει τις προσδοκίες της δημόσιας γνώμης στα μέτρα της πραγματικότητας.
 Ακόμη, ο κ. Σόιμπλε απέρριψε ένα ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτή είναι άλλωστε η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα και απέκλεισε όποια συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Τέλος, για τη σχέση του με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών και την επίμαχη φράση «ανόητα αφελής» που φέρεται να είπε για τον κ. Βαρουφάκη, σημείωσε «Φυσικά δεν προσέβαλα τον Βαρουφάκη, δεν φταίω εγώ αν τα ελληνικά ΜΜΕ δεν μεταφράζουν σωστά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας».

Πηγή: iefimerida.gr

Την επιλογή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη με αμοιβαία συμφωνία… προσέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη, σε κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Σε αυτό τον διάλογο ο Γερμανός υπουργός προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα Grexit, όπως αποκαλύπτει η στιχομυθία του με τον Ελληνα ομόλογό του. Σύμφωνα με το διάλογο, τον οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Αγορά», όταν ο κ. Βαρουφάκης είπε στον κ. Σόιμπλε πως η ελληνική πλευρά επιθυμεί την γρήγορη υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ο Γερμανός υπουργός του απάντησε: «Εμείς πιστεύουμε πως η 5η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμιά μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν από τις εκλογές, με επιτόπου επιθεωρήσεις από την Τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμιά απολύτως εκταμίευση».

Διαβάστε περισσότερα:

2 σχόλια:

 1. Αναμφισβήτητα, δεν θεωρείται «κακό» να δουλεύει κανείς για τον George Soros,

  παρότι ο ρόλος του στην ελληνική χρεοκοπία ήταν αμφιλεγόμενος.

  Σήμερα, μετά τις ‘’κινήσεις’’ στην Ευρώπη, αρχίζει δειλά-δειλά να παρουσιάζεται ο ρόλος Βαρουφάκη , που με έντεχνο τρόπο καθόριζε ο Σόρος για τον ίδιο.

  Σήμερα ο Βαρουφάκης αποκαλύπτεται ως το μακρύ χέρι του Σόρος στην Ελλάδα και ο πολιορκητικός κριός του για την Γερμανία .
  Κάθε μέρα έχουμε και ένα καινούργιο επεισόδιο στο Ελληνογερμανικό σίριαλ.

  Κάθε μέρα ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ και μια πέτρα από το σπίτι φιλίας και συγκατοίκησης που με τόσες ελπίδες και θυσίες κτίσαμε για την Ελλάδα της Ε.Ε.

  Ο Σόρος , όπως και όλοι οι ‘’ασπρο-μαυρο- χρήματοι Έλληνες, που χρόνια τα βγάζουν στο εξωτερικό, προετοιμάζουν τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη Δραχμή για να ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ τα χρήματά τους με μόνο στοιχείο ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

  Ας ευχηθούμε να κάνουμε λάθος , διότι ο Σόρος θα ..φύγει,
  η Γερμανία όμως θα μείνει ως μέλος και συνέταιρός μας στην Ε.Ε.και μάλιστα με τόση ‘’καλλιεργημένη’’ έχθρα και μίσος.

  Αυτά ''κερδίσαμε'' απο την απρεπή συμπεριφορά των αχαμνών ''αριστερο''-ακροδεξιών...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βαρουφάκηs σε Σόιμπλε: Αν θέλετε Grexit, εμείς θα σας βοηθήσουμε ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή