EXOYME ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣ" (16/3)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο "Έθνος" της Δευτέρας (16/3) , ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Σε καίρια ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με την ύπραξη εναλλακτικού σεναρίου στην περίπτωση που οι δανειστές "δεν ξεσφίξουν τη θηλιά της χρηματοδότησης", ο πρωθυπουργός της χώρας απάντησε ότι "υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο" και συμπλήρωσε ότι "δεν πρόκειται να αφήσουμε (σ.σ. η κυβέρνηση) την Ελλάδα στη μέγγενη κανενός εκβιασμού".

Στη συνέχεια της συνέντευξης τονίζει ότι  τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα και σημειώνει: "Εχουμε ενημερώσει τους "θεσμούς", είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά". Φάνηκε ,δε, αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια...... Εκτιμά, ωστόσο ότι έχει βρεθεί ήδη κοινός τόπος συνεννόησης με τους "εταίρους" για τις "μεταρρυθμίσεις". Η Iskra παραθέτει ολόκληρη την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση: "'Εχετε εναλλακτικό σενάριο στην περίπτωση που δεν ξεσφίξουν τη θηλιά της χρηματοδότησης;"
Ολόκληρη η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:
Αλέξης Τσίπρας: "Προφανώς και έχουμε εναλλακτικό σχέδιο. Δε πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στη μέγκενη κανενός εκβιασμού. 'Οπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζει αλλά και δεν εκβιάζεται. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αστείρευτες δυνατότητες. Το ελληνικό ζήτημα έγινε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, ακριβώς επειδή η Ελλάδα έχει τεράστια γεωπολιτική δυναμική και ταυτόχρονα είναι μέλος της Ευρωζώνης, συνεπώς εδώ δεν έχουμε ένα απομονωμένο ζήτημα αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε εναλλακτικά σχέδια γιατί το ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής ή εν ανάγκη και στην ίδια τη Σύνοδο Κορυφής".

Σχόλια

  1. Τώρα θα μου πεις να πληρώσω?

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κ.Τσίπρα !!!

    Κύριε Τσίπρα.
    Το μεγαλύτερο και ασυγχώρητο κακούργημα, μπολσεβίκικου τύπου, ήταν η παράνομη, πρόστυχη και ανήθικη συμπεριφορά του ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’!!!

    Τι μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑ, για σένα και όσους την εμπνεύστηκαν, βρε άθλιε πολιτικέ τυχοδιώκτη, θα μπορούσες να κάνεις, από τα να στραφείς εναντίον του δημοσιονομικού ιστού που κρατά στη ζωή χιλιάδες ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, συνταξιούχους αναπήρους, πρόσωπα που ζούν και υποφέρουν σήμερα από τα ‘’προσωπικά σου ‘’ κακουργήματα.

    Ζήτησες, απαίτησες, εμπόδισες την πληρωμή στο Ελληνικό δημόσιο , όλων εκείνων των υποχρεώσεων που έχουμε σαν πολίτες, μόνο και μόνο βρε άθλιε ΑΘΕΕ, την αποτυχία των αγώνων που κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ έδιναν κάθε μέρα για τη σωτηρία της πατρίδα μας, για το αύριο των παιδιών μας.

    Ήθελες αίμα άθλιε μπολσεβίκε και πτώματα.
    Ήθελες πτώματα για να ‘’φωτογραφιζόσαστε’’ σαν ελεεινές πολιτικές πόρνες ''χύνοντας'' δάκρυα συμπάθειας και αγανάκτησης.

    ΄Ηθελες ΑΙΜΑ, ύαινα της βρόμικης πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Τώρα μπορεί να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»!
    Τα ‘’εβγαλαν όλα’’ στο εξωτερικό οι πατριώτες….
    ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος …Πάνο ????

    «Πρόκα» στον πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένο,
    σήμερα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, επειδή δεν αντέδρασε για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ, «ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του»!
    Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ALPHA για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος:
    «Τα λεφτά που έβγαλε ο κ. Φιλίππου μέσα απ΄ την εταιρεία του, τα έβγαλε από τον Ελληνικό λαό.
    Μπορεί τώρα να είναι νόμιμο να φύγει, αλλά είναι άκομψο.
    Να θυμίσω ότι ο ιδιοκτήτης της Benetton που έκανε το ίδιο το μετάνοιωσε από τους προπηλακισμούς που εδέχθη.
    Αν ο κ. Φιλίππου νομίζει ότι του το επιτρέπει η συνείδησή του, ας το κάνει.
    Εγώ όμως δεν αισθάνομαι καθόλου καλά απέναντί του. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται το ίδιο.
    Και μου έκανε εντύπωση που ο λαλίστατος κ. Καμμένος δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα.
    Ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του.
    Ο κ. Φιλίππου τα πήρε από τον Ελληνικό λαό, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες πολλές Ελληνικές τράπεζες και τώρα φεύγει στο Λουξεμβούργο.
    Αλλά αυτά δεν τα βλέπει το Κεφάλαιο».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τσίπρας -Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

    Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου